Mid Tour
Alastaron tuulessa isoja swingejä – tuloslistalla

Alastaron tuulessa isoja swingejä – tuloslistalla

Miesten joukkuekisan lauantai on saatu pelattua tuulisella Alastaron kentällä. Tuulen tuivertaessa pitkin tiukkoja väyliä nähtiin isoja nousuja ja pudotuksia tuloslistalla.

Päivän agendassa oli siis Four Ball ja Foursome -pelimuodot. Tämä mahdollisti kentän asettelun normaalista poikkeavaksi ja kilpailun johto olikin siirrellyt useimmat tiimerkit kauas pois harjoituspäivän paikoilta. Kenttä pelasi todella mielenkiintoisena ja laittoi pelaajat pohtimaan pelitaktiikkaa, osa väylistä pelattiin maksimitassa, osalla taas tarjoiltiin hyviä birdie-mahdollisuuksia etuboxeista. Pelaajat tuntuivat järjestäen pitävän sopivan haastavasta, mutta reilusta setupista.

Erityisen mielenkiintoisena pelattiin väylää 13, vain 242 metrisenä. Väylällä nähtiin kaksi hienoa eaglea, joista vastasivat Tawastin Karri Sahla upottamalla 7 metrisen putin ja Lohjan Antti Ulvio lyötyään huikean driven 1,5m reiän taakse. Moni eagle-haave kaivautui myös syvälle etubunkkeriin taikka griinin taakse kanervikkoon.

”Vähän pidätelty fade-drive tiiltä, lähti hyvään linjaan. Ranuan Arto pelikaverina totesi jo pallon ollessa ilmassa, että eagle tuli, mun ei tarvii pelata tätä väylää”, kommentoi Ulvio lyhyesti päivän tähtihetkeään.

Karri Sahla upottamassa eagle-puttiaan

Aamun ehdoton joukkue oli Espoon Ringside Golf, jonka pelaajat vastasivat kahdesta parhaasta Four Ball -tuloksesta. Henrik Lahti parinaan Tommy Gulin kasasivat 7 birdietä. Nikke Tyry ja Joonas Hinkkanen ylsivät samaan määrään, mutta heiltä löytyi myös 2 bogey-tulosta. Joka tapauksessa Rinkku vakuuttavasti -12 ensimmäisen kierroksen jälkeen ja muut kaukana takana, St. Laurence ja Tawast lähimpänä 7 lyöntiä perässä.

Miikka Savela luotsaamassa St. Laurencen joukkuetta

Iltapäivä kaiken muuttaa kuitenkin voi… Rinkun vire ei selvinnyt lounaan yli ja samalla kokoonpanolla jatkanu joukkue ”swingasi” itsensä 7. sijalle kummankin Foursomen vaatiessa yli 80 lyöntiä. Espoolaisten pelikavereina pelanneet Keimolalaiset sen sijaan varastivat hyvän vireen ja vastasivat päivän kahdesta parhaasta Foursome tuloksesta. Ville Itkonen ja Jani Hietanen nakuttivat vuorotellen lyöden Alastaron kentän läpi 69 lyönnillä, Juha-Pekka Peltomäki parinaan Joonas Mäkinen sivusivat par-tulosta. Keimola siirtyi kokonaiskilpailussa 5 lyönnin johtoon.

Jani Hietasen foursomen eagle-putti 18. reiällä jäi tällä kertaa reiän ulkopuolelle

Keimolaa ajavat takaa viime vuoden mestari Kymen Golf sekä Lohjan St. Laurence Golf, samassa tuloksessa Peuramaan kanssa, 11 lyöntiä perässä. Heistä lyönnin päässä ovat Pickala ja Tawast, joten sunnuntain tuulessa ja uudessa kenttävirityksessä kaikki on vielä mahdollista. Lopullisiin tuloksiin kun lasketaan jokainen lyönti.

Alastaron pehmeät bunkkerit aiheuttivat paljon päänvaivaa, etsi kuvasta golfpallo