MID Joukkue SM, Naiset – Infosivu

YLIMÄÄRÄISET PAIKALLISSÄÄNNÖT JA KILPAILUMÄÄRÄYKSET

LADIES MID TOUR, JOUKKUE SM-KILPAILU, Eversti/Aulanko golf 18.-19.9.2021

KIERROKSET

1. Fourball                                                                              17 joukkuetta                           53/ sininen tee

2. Foursome                                                                            17 joukkuetta                           53/ sininen tee

3. Single, henkilökohtainen                 17 joukkuetta                           53/ sininen tee

Joukkue on 2-4 pelaajaa + kapteeni, joka voi olla myös itse yksi neljästä pelaajasta. Joukkueen kapteeni asettaa sekä fourball että foursome kierrokselle 2 pelaajaa joukkueestaan. Single/henkilökohtaiseen lyöntipeliin sunnuntaille kapteeni valitsee max. 3 pelaajaa, joista kahden parhaan tulos lasketaan mukaan joukkueen tulokseen.

Kierroksen maksimiaika: Fourball 4h 20min, Foursome 4h, Single 4h 15min

TULOSTEN KIRJAUS JA TULOSKORTIT

Kilpailussa käytetään Golfboxin Live Scoringia. Pelaajien tulee kirjata tuloksiaan sekä nettiin Golfboxin kautta (yksi pelaaja voi kirjata koko ryhmän tulokset) että tuloskorttiin (yksi pelaaja voi kirjata koko ryhmän tulokset). Joukkueiden tulee käydä tulokset läpi scoring arealla. Tuloskortti tulkitaan palautetuksi, kun pelaaja on poistunut ”scoring arealta”. ”Scoring area” on merkityllä paikalla klubitalolla.

VOITTAJA JA TASATULOKSET

Tasatilanteessa voittaja ratkaistaan välittömästi suoritettavalla sudden death uusinnalla, johon kapteeni valitsee joukkueestaan yhden pelaajan. Muut sijat kuin voitto ratkaistaan finaalipäivän parhaan yksittäisen kierroksen mukaan; tämän jälkeen toiseksi parhaan jne. Jos kaikki tulokset ovat samoja, ratkaistaan sijoitus arvalla.

Palkintojen jako

Palkintojen jako on klubitalolla tulosten valmistuttua.

KILPAILUN PAIKALLISSÄÄNNÖT

Kilpailussa noudatetaan :

– R&A:n golfsääntöjä 2019

– SGL kilpailujen kilpailumääräykset ja paikallissäännöt (HardCard)

– Ja seuraavia paikallissääntöjä

Olennaiset rakenteet

Puuhakkeella katetut alueet ovat kentän olennaisia rakenteita, josta ei voi vapautua ilman rangaistusta. Yksittäiset hakkeen palat ovat kuitenkin irrallisia luonnonhaittoja, jotka voi poistaa Säännön 15.1 mukaisesti.

Siirtosääntö

Kun pallo on missä tahansa pelialueen lyhyeksi leikatulla osalla, pallon saa rangaistuksetta nostaa ja puhdistaa. Ennen pallon nostamista pelaajan pitää merkitä pallon paikka. Pallo pitää nostamisen jälkeen asettaa enintään 20 cm:n päähän (tuloskortin mitta avattuna) alkuperäisestä sijaintipaikastaan, ei kuitenkaan lähemmäksi reikää, ei esteeseen eikä viheriölle. Pelaaja saa asettaa pallonsa vain kerran ja pallo on asettamisen jälkeen pelissä. Mikäli pallo ei pysy asettamiskohdassa paikallaan, pallo asetetaan uudestaan ilman rangaistusta. Jos asettamisen jälkeen paikalleen jäänyt pallo myöhemmin liikkuu, pelaaja ei saa rangaistusta ja pallo pelataan uudesta sijaintikohdastaan, ellei jokin muu sääntö määrää toisin. Jos pelaaja laiminlyö merkitsemisen ennen pallon nostamista tai jos hän liikuttaa palloa muulla tavoin, kuten pyörittämällä mailalla, hän saa yhden lyönnin rangaistuksen.

Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta on kaksi lyöntiä.

Kilpailutoimikunta

Kilpailunjohtaja                                   Mari Varjonen                                    050 531 7795

Tuomari                                              Tapio Korpiharju                                 040 515 2214

Seuran edustaja                                  Kari Kuivasaari                                   040 503 7374

LIPPUKARTAT

LAUANTAI

SUNNUNTAI