Uutiset
Hallanoro ja Jaakola saivat kultamitalit kaulaansa Lohjalla!

Hallanoro ja Jaakola saivat kultamitalit kaulaansa Lohjalla!

Mid Tourin suomenmestaruudet päästiin jakamaan Lohjalla tiukkojen ja vaiherikkaiden viimeisten kierrosten myötä. Naisten kilpailu ratkesi vasta viimeisiin putteihin, miesten puolella Keijo Jaakola piti kapula käsissään upealla ja matemaattisella golfilla.

Naisten puolella kolme kertaa midien suomenmestaruuden kuitannut Hallanoro joutui kuromaan kolmen lyönnin eroa kiinni sunnuntaina. Milla onnistui tehtävässään jo etuysin aikana pelaten sen yhden alle. Kun Sonja Pakonen teki bogin 11:nnellä, oli peli tasan.

Milla juotui puolustuskannalle väylillä 16 ja 17, mutta selvitti komeilla lähestymisillä itselleen parin ja birdien lyöden wedget lippuun kiinni. Pakonen ja Hallanoro lähtivät viimeiselle tasoissa.

Tasoissa oltiin myös kolmen lyönnin jälkeen. Molemmilla oli jäljellä noin 1,5 metrinen par-putti tasatilanteessa. Milla laittoi ensin sisään jättäen Sonja Pakoselle tasoitusputin. Oulua edustava Pakonen ei saanut sisään ja joutui tyytymään hopeaan. Pronssia sai Katri Hynninen, joka pelasi viimeisen kierroksen -1.

”Taisi olla neljäs midien suomenmestaruus. Paljon sai töitä tehdä ja erityisesti pari viimeistä lähestymistä oli hyvin tärkeitä. Ei mua voittoputissa varsinaisesti jännittänyt, hieno oli voittaa tiukka kilpailu”, Milla iloitsi voiton jälkeen hampurilaisateria edessään ja suuri skumppapullo kainalossaan.

Vasemmalta: Nina Katajainen, Rosa Rantanen, Katri Hynninen, Milla Hallanoro, Sonja Pakonen, Saana Pakonen

Miesten puolella kupletin juoni oli selkeä. Keijo Jaakola lähti tuloksesta -9, Joonas Hinkkanen ja Ville Karhu tuloksesta -4. Koko ryhmä pelasi hienosti ja etuysin jälkeen Karhu ja Hinkkanen olivat päivää tuloksessa -3 ja Jaakola tuloksessa -2 ilman bogeja.

Takaysillä oli jo vähän tapahtumaa kun kaikki tekivät bogin kympillä. Karhun sortuessa muutamaan virheeseen, oli Hinkkanen ainoa joka oli mukana kultajahdissa.

Tilanne kaventuikin neljästä kahteen lyöntiin kun Jaakola teki bogin 14:nnellä ja Hinkkanen birdien 15:nnellä. Hetkellinen jännitys kuitenkin purkaantui kun Joonas sortui tuplaan 16:nnella ja Jaakola nosti johtonsa neljään lyöntiin ennen kahta viimeistä reikää.

Loppu oli laskettelua ja kun Karhu lopetti kahteen birdieen, meni hopeamitali tällä kertaa Kotkaan eikä Ringsideen. ”Hinkkanen pääsi nappaamaan pronssimitalin kokoelmiinsa. Lyhyesti puhuva Jaakola oli iloinen esityksistään.

”Kaksinumeroisesti alle parin oli tavoite ja siihen päästiin juuri eikä melkein. Hienoa voittaa näin upealla kentällä”, Keksi runoili.