Mid Tour
Henrik Lahti uusi SM-kullan Niipperiin – Hallanoro kesti ennakkosuosikin paineet

Henrik Lahti uusi SM-kullan Niipperiin – Hallanoro kesti ennakkosuosikin paineet

Midien lyöntipelin suomenmestaruudet saatiin ratkottua aurinkoisessa kelissä upealla Porin Golfkerhon kentällä. Melkoinen trilleri venähti aina toiselle uusintareiälle saakka, mutta käydään läpi hieman taustoja.

Kärkipaikalta lähtenyt Jukka Happonen piti tahtipuikkoa tuloksessa -6 aina kolmanneksi viimeiselle väylälle saakka. Lähes virheetöntä golfia ensimmäiset 33 reikää pelannut Happonen päästi muut pelaajat mukaan tehtyään tuplan kinkkiselle väylälle.

Samaan aikaan Marko Helen ja Henrik Lahti näkivät tilaisuutensa tulleen ja molemmat veivät maaliin tulokset -4. Klubitalolla odotellessa Henrik Lahti kertoi, että toivoi jopa ettei tarvitse lähteä uusimaan – mitalikin olisi tyydyttänyt.

Toisin kävi ja Jukka Happonen liittyi kolmanneksi mieheksi uusintaan upealla grindauspaarillaan viimeisellä väylällä.

Ensimmäinen uusintareikä oli lopulta Happosen viimeinen, sillä hän missasi noin 1,5 metrisen par-puttinsa. Henrik Lahti oli kestänyt hetkeä aikaisemmin noin 1,8 metrin tasoitusputin, sillä Markon par oli käytännössä valmis.

Toisella uusintareiällä nähtiin draamaa. The Champ, seuran mestari Henrik Lahti veti avauksen vasempiin puihin, josta pallo jopa onnekkaasti jatkoi edes vähän eteenpäin noin 250 metrin päähän reiästä. Helen osui oikeaan raffiin.

Lahti löi kaiken mikä komeasta kehosta irtosi ja onnistui pääsemään greenibunkkerin viereen. Seuraavaksi Helen laittoi hyvännäköisen lyönnin, mutta raffista lähtenyt pallo ei pysähtynyt kovalla viheriölle vaan päätyi takabunkkeriin.

Henu chippasi kolmeen metriin, Helen osui Henun palloon ja olimme jälleen kuumottavassa puttikilpailussa. Helen ei osunut omassa parissaan ja Ringsiden mestari, sekä kapteeni sai uransa ensimmäisen voittoputin SM-tasolla.

Mestari ei epäröinyt, vaan laittoi pallon keskelle keksintöä ja nappasi mestarin paikan lisäksi myös suomenmestarin parkkipaikan kotiseuransa Rinkun parkkikselta!

”Ei tätä voi uskoa todeksi, aivan uskomaton viikko ja tuntuu upealta olla tässä seurassa voittajana. Löin niin surkeasti lämmittelyssä, että lähdin kentälle todella matalilla odotuksilla. Se lopulta ehkä vähän mursi kipsiä ja pelasin maltillisesti fiksuja linjoja”, Henu kertaa.

Lopussa Lahden kantti kesti todella komeasti. Läpi viikon odotukset matalalla pitänyt mestari näki tilanteet ennen 17:ttä väylää.

”Ajatuksena oli tehdä loppuun birdie, mutta en saanut sisään vaikka lähellä käytiin. Uusinnassa pääsin mielestäni nauttimaan siitä, että olisin ollut pelkkään mitaliin todella tyytyväinen. Oli hienoa nähdä ja kuulla, että mökkiseurue oli lähes kokonaisuudessaan mukana videopuhelun välityksellä ja huudot kuuluivat hyvin läpi kisatilanteeseen”, Henu kiittelee Rinkun Gringoja.

Uran ensimmäinen suomenmestaruus maistuu hyvälle ja myös juhlat jatkunevat hetken aikaa.

”Lomaa ensi viikko, joten eiköhän siellä himassa laiteta poreet päälle ja kutsuta jengi maistamaan pari huikkaa kivennäisvettä”, Henu lupaa!

Mitalit menivät täten miehissä järjestyksessä Lahti, Helen, Happonen.

Läpi viikon nähtiin upeita venymisiä useilta pelaajilta. Miesten sarjassa parin alitti peräti 11 pelaajaa. Nelossijan jakoivat Yyterin Jyri-Pekka Saarinen ja Kotkan Tuomo Paavola vain lyönnin uusinnasta jääneenä. Paavola meinasi säkittää toisen lyöntinsä viimeisellä väylällä, mutta joutui lopulta tyytymään par-tulokseen.

Naisten sarjassa Milla Hallanoro piti lopulta ennakkosuosikin paineet taustalla ja nousi komeaan voittoon.

Milla kävi tiukkaa kamppailua seuratoveriaan Katja Riipiä vastaan, mutta käänsi pelin lopulta takaysillä kotiin kahden lyönnin turvin. Hallanoron voittotulos oli +7, Riipi jäi tulokseen +9.

Kolmossija jaettiin, mutta mitali matkasi tällä kertaa Kalafornian sijasta Turkuun matemaattisen laskentakaavan mukaan. Pronssin nappasi Nina Katajainen ja Mari Varjonen jäi tällä kertaa ilman, vaikka kotiyleisö olisi varmasti mitalin suonut upeiden suoritusten jälkeen.

Mid Tour kiittää Kalaforniaa upeista järjestelyistä ja pelaajia sekä vapaaehtoisia upeasta viikosta. Toivottavasti jatkossa säät sallivat kolmen kierroksen pelaamisen kun SM-kisat ovat ovella!


Lopulliset tulokset:
https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/2160582/leaderboard

Miesten ranking:
https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/orderofmerit/106928

Naisten ranking:
https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/orderofmerit/106929