Linna Golfin avauspäivä menee Mid Tourin historiaan. EM-pettymyksestä sisuuntuneet varhaisseniorit kiersivät loistavissa olosuhteissa upeaa kenttää kovalla tulostasolla. Toki kenttää oli jonkin verran lyhennetty alkuperäisestä 6600 metrin mitasta, mutta silti kokonaismitta oli luokkaa 6500 metriä.

Avauskierroksen aikana parin alituksia nähtiin peräti kuusi kappaletta ja par-tuloksia kolme kappaletta sen lisäksi. Aamupäivän onnistujat tuntuivat odottelevan lähinnä terassilla, jotta pääsivät kerskumaan omilla onnistumisillaan – hyvä niin!

Toki loistavat tulokset mahdollisti Linnan huikea kunto, sekä midien jumalainen pelikäsitys, jolla palloa kuljetettiin ympäri Linnan maastoja.

Kärkeen pelasi turkulaisvoimaa Mideille tuova Sami Sarkki, joka takoi 69 lyönnin tuloksella koko kentän läpi. Sarkki teki peräti kuusi birdietä avauskierroksellaan, joka oli koko päivän suurin noteeraus.

Perään ei kannata kuitenkaan katsella, sillä takana tulee Mid Tourin Brooks Koepka, eli Joonas Hinkkanen. Hurjan pitkistä lyönneistään tunnettu Hinkkanen löi lähinnä ”pieniä kneppejä” pitkien väylien lähestymisiin. Hinkkanen löytyy tuloksesta -2, ja hän myös johtaa kiertueen rankingia.

Toista sijaa jakavat myös kokeneet Marko Helen ja Ville Karhu, joka koki kärkimiehen paineet jo Wiurilassa, silloin niitä vielä kestämättä.

Yksi alle ovat 86-vuosikertaa edustavat Joonas Huttunen ja Juha Kolari. He lähtevät viimeiseen kierrokseen kahden lyönnin takaa.

Seitsemännellä sijalla tuloksessa par ovat EM-kisoissa loistanut rinkkulainen Ile Jokinen, Juhna Peltomäki ja Jonne Eerola.

Cut-rajaksi muodostui lopulta +8, cutin teki lopulta 80 pelaajaa.