Mid Tour
Jaakko Mäkitalo ei ota ennakkosuosikin paineita Pickalaan: ”Eiköhän se suosikki asu kentän vieressä”

Jaakko Mäkitalo ei ota ennakkosuosikin paineita Pickalaan: ”Eiköhän se suosikki asu kentän vieressä”

Mid Tourin lyöntipelin SM-kilpailut käydään Pickalan Forest -kentällä perjantaista sunnuntaihin. Kisan osallistujalistasta paistaa yksi nimi, suuria kiertueita ja kilpailuita urallaan pelannut Loimaan mies Jaakko Mäkitalo!

”Mäkkäri” on siirtynyt pitkälti aikuisten töihin ja on joutunut valitsemaan kisakalenterinsa kohtalaisen harkiten. Aktiivinen kilpagolf ja harjoittelu on jäänyt vähemmälle. Mid Tourille hänet sai tulemaan aikataulujen lisäksi unelma toisesta suomenmestaruudesta.

”Edellisestä SM-kullasta taitaa olla reilut 20-vuotta aikaa kun voitin alle 16-vuotiaiden poikien sarjan joskus 90-luvun lopussa. Kyllä se ehdottomasti vaikutti, että päästään pelaamaan taas mestaruudesta ja vielä viikonloppuna. Harmittavan moni kisa Suomessa pelataan nykyään keskellä viikkoa, joka estää mahdollisuuden kilpaillla”, Jaska kertoo.

Edellinen kosketus mailoihin Mäkitalolla on maanantain kisasta Kurk Golfista, jossa hän pelasi parinsa Mika Piltzin kanssa ilman suurempaa menestystä. Pickalassa edelleen asuva Piltz saa kannettavakseen kotikenttäedun. Jaska uskookin, että senioreiden mestari saattaa olla vaikea voitettava.

”Mika on ollut hakemassa vaikutteita hyviltä pelaajilta Skotlannista. Niin paljon hän on valmis tekemään tämän mestaruuden eteen. Se on varmasti ollut henkistä valmistautumista ennen kaikkea ja uskon, että Piltz on todella isolla agendalla liikenteessä kotikulmillaan kun kisa alkaa”, Jaska heittää ennakkosuosikin paineita valmentajalleen.

Kisakenttä on tuttu. Forest lienee helpoin ja suosituin Pickalan kolmesta kentästä. Jaska näkee siinä myös paljon ”augustamaisia” piirteitä, jotka eivät välttämättä istu täysin hänen peliinsä.

”Kun ikää tulee niin pallo kääntyy enää itsestä pois päin. Tällä kentällä on aika paljon väyliä, jotka kääntyvät oikealta vasemmalle. Kyllä sinne pitäisi mahtua myös pienellä fadella. Tulen pelaamaan aggressiivisesti ja lyömään paljon draivia kilpailussa.”

Kliseemäisesti Mäkitalo sanoo lähtevänsä nauttimaan pelistä.

”Hauska viikonloppu golfin parissa ja kuulemma vielä hyvässä seurassa. Mid Tourin ilmapiiri on ilmeisen rento, joten ei sinne lähdetä mailaa puristamaan”, Mäkkäri päättää.

Ehkä se SM-kulta palaa Mäkitalon palkintokaappiin yli 20 vuoden tauon jälkeen…

Pickalassa on mukana yhteensä 157 pelaajaa miesten ja naisten sarjoissa. Viime vuotisia mestaruuksia puolustavat Ville Rintala ja Milla Hallanoro.