Ladies Mid Tour
Joukkue-SM -ennakko 19.-20.9.2020

Joukkue-SM -ennakko 19.-20.9.2020

Midien kausi huipentuu seurajoukkueiden paremmuuden selvittelyyn niin miehissä kuin naisissa.

Viikonloppuna ratkotaan siis kauden viimeisten SM-mitalien osoite, miesten kisatessa Alastarolla ja naisten Ruukki Golfissa. Parhaillaan ulkona riehuva myrsky ehti onneksi iskeä ennen kilpailupäiviä ja toivon mukaan ei kaada ylimääräisiä poikittaisesteitä kummallekaan kentälle.

Alastaro Golf isännöi miesten joukkueita

Naisten kausi on ollut pitkälti Pickalan juhlaa. Pickala saa myös joukkuekisoihin nimekkään ”naisiston” liikkeelle kapteeninsa Milla Hallanoron johdolla. Porin Golfkerho on pisteiden perusteella kovin haastaja, mutta kilpailuun on tulossa mukaan monia ”yllätysnimiä”, jopa entisiä ammattilaispelaajia, joita ei Ladies Mid Tourin varsinaisissa osakilpailuissa lähtöviivalla ole tällä kaudella nähty. Kilpailullisesti asetelma on todella mielenkiintoinen ja tulostaso noussee erinomaiseksi.

Ruukki Golfin kenttä on todettu viikolla priimakuntoiseksi ja miesten Mid tourilla pelaava Hannu Metsola on luvannut viimeistellä griinit vielä kynsisaksilla. Alkukierrokselle kaivattua hiihtohissiä ei valitettavasti ehditty myrskyn vuoksi rakentamaan ajoissa valmiiksi…

Kymen Golf jätti muut melko kauas taakse viime vuonna Kankaisten Golfissa

Miesten puolella joukkue-mestaruutta lähtee puolustamaan suosikin asemassa Kymen Golfin joukkue. Viime vuonna matka länsirannikon valoisimpiin syysiltoihin sai kotkalaiset suorastaan lentämään ylivoimaiseen voittoon. Tälle vuodelle lähdetään hyvin samoilla taktiikoilla.

”Voittoisaa joukkuetta ei kannata lähteä muuttamaan, joten samoilla naamoilla tullaan Alastarolle kuin viime vuonna Maskuun. Alastaron kenttä vaatii kovasti tarkkuutta ja sehän meille Kotkan ränneissä pelaamaan tottuneille sopii. Haastajia kuitenkin riittää, taso on aina kova, enkä halua nimetä meille ketään päävastustajaa. Rinkku, Talma, Keimola, kaikki tulevat olemaan liikkeellä nimekkäällä joukkueella”, totesi Kymen Golfin kapteeni Tuomo Paavola, muutama päivä oman ranking-voittonsa jälkeen.

Koko kauden otsikoissa ollut Ringsiden armeijan kapteeni Henrik Lahti on varmasti ennenkuulumattoman vaikean valinnan edessä nimetä korkeintaan kuusi pelaajaa kokoonpanoon. Nähtäväksi jää tuleeko peliajasta vielä tappelua, rinkkulaiset eivät ole tottuneet istumaan viltissä. Lahti, Tommy Gulin ja Nikke Tyry ottivat top10 -sijoituksen kauden kokonaistilanteessa ja muodostanevat joukkueen rungon. Paljonhan on kiinni päivän vireestä ja lopulliset peliparit muodostunevat Henkan papereissa vasta aivan viime minuuteilla.

Juha-Pekka Peltomäki pelasi myös upean ja tasaisen kauden, mutta kirsikka jäi vielä uupumaan. Olisiko nyt Keimolan vuoro? Vai löytyykö yllättäjä lähempää? Yyterin Jyri-Pekka Saarinen nappasi finaalista kakkostilan kentältä, joka ”ei sovi yhtään omaan silmään”. Huhujen mukaan kotimatka Vierumäeltä Poriin sujui puhelimessa scoutaten seurakavereiden syksyistä pelivirettä. Porilaisten kaksintaistelun varmistaa Porin Golfkerho Aleksi Tervosen johdolla, areena on heillekin ennestään hyvin tuttu.

Edessä siis erittäin mielenkiintoinen viikonloppu fourballin, foursomen ja henkilökohtaisen lyöntipelin merkeissä. Jokainen lyönti ratkaisee, maltti ja huolellinen palautuminen on tarpeen tällä pitkällä matkalla.

Tuuli näyttelee isoa roolia Alastaron ”tunneleissa”

Kilpailuiden infosivut on avattu ja midtour@golf.fi päivystää kaikkiin kysymyksiin.

Miehet: https://www.midtour.fi/alastaro2020/
Naiset: https://www.midtour.fi/ruukkigolf2020/