Viimeistä viedään kun puhutaan Mid Tour -kauden henkilökohtaisista kilpailuista. Race to Vierumäki on täällä ja pelaajat ovat pakanneet matkaansa kaiken GoreTexista Paddle -mailoihin.

Lauantaina käynnistyvässä huipennuksessa pelataan upeaa Cooke Coursea, jossa 36 reiän aikana olisi tarkoitus selvittää paitsi finaalin voitto, mutta myös koko kiertueen rankingin lopullinen järjestys.

Kun finaalissa on mukana 66 miespelaajaa ja kilpailun voitosta luvassa 750 rankingpistettä, voidaan hyvällä omallatunnolla sanoa kaiken olevan vielä auki.

750 pisteen sisällä rankingkärjestä on peräti 20 pelaajaa. Toki voidaan varmasti olettaa, että pisteitä on luvassa myös kärkimiehille, mutta voi hyvin olla, että jos sijan 15 pelaaja voittaa Vierumäellä, voisi hän voittaa teoriassa myös koko rankingin.

Jos realisteja ollaan, niin kuka tahansa, joka kärkikympistä vie homman kotiin tulee jopa todennäköisesti olemaan kiertueen valtias koronavuonna 2020.

Kun mietitään kautta 2020, on se ollut äärimmäisen vaihteleva ja tasainen Mid Tourilla. Kuusi osakilpailua ja kuusi eri voittajaa. Lyhyet maininnat: Keksi Jaakola (Lakisto), Henri Lipsanen (Hillside), Antti Ulvio (Tapiola), Henrik Lahti (Pori, SM-kisat), Tommy Gulin (Nordcenter) ja Matti Meriläinen (Vuosaari).

Vielä on laajuutta jäljellä ennennäkemättömän tasokkaalla Mid Tourilla. Ilman voittoa ovat vielä muun muassa viime vuoden ranking-kakkonen Joonas Hinkkanen, kovaa jälkeä läpi kauden tehnyt Juhna Peltomäki, aina lempeä Karhu, eli Ville-karhu, kaksi kakkossijaa kokenut Joonas Mäkinen ja muun muassa dominoivan Ringsiden ylivoimainen mestari Ville Lagerblom.

Vedonlyöntitoimistot uskovat kaavan säilymiseen, että tänä vuonna kukaan ei voita kahta kilpailua. Todennäköistä on, että Cooken kenttä tulee olemaan pehmeä, sillä syyskuussa on satanut noin kolme metriä vettä maan joka kolkassa.

Tämä taas tarkoittaa, että kentän virittävät tahot ovat isossa roolissa kuinka kaukaa midit laitetaan taklaamaan Cooken haastetta.

Toimittaja sai samaan aikaan korvanappiin tiedon, että kenttä pelataan 6100 metrin tiiltä, eli käytännössä jostain valkoisten ja keltaisten välimaastosta! Tässä vaiheessa draivikipsaajat voivat lähettää MobilePaylla kiitoksensa Maskun suuntaan.

Naisten puolella ranking-voitto on jo lähes ratkennut Milla Hallanoron hyväksi. Vain yhdessä kilpailussa tänä vuonna taipunut Milla saa kuitenkin laittaa parastaan halutessaan vielä viidennen voiton vuoteen 2020.

Artikkelikuvassa rankingin johtaja Antti Ulvio maireana Tapiolan voiton jäljiltä.

Ohessa linkki kilpailun paikallissääntöihin, kilpailumääräyksiin sekä lippukarttoihin: https://www.midtour.fi/vierumaki2020/

Category
Tags

Comments are closed