Mid Tour
Keimolan näytös joukkuekisassa

Keimolan näytös joukkuekisassa

Keimolan Golf voitti Midien joukkue-SM-kultaa 2020 lähes näytöstyyliin!

Sunnuntai valkeni Alastaron maisemissa huomattavasti tuulettomampana kuin lauantai, mutta samalla varsin kylmänä ja kenttä oli runsaan kasteen peittämä. Kentän asetuksissa palattiin normaalimpaan tiin 61 pelaamiseen parilla pienellä mausteella. Liputkin oli lyöty griineille inhimmillisiin paikkoihin, tosin iltapäivällä noussut tuuli teki muutamasta lähestymisestä varsin haastavan.

Sunnuntain tulostaso jäi odotuksiin nähden ehkä hieman vaisuksi, mutta toisaalta tuulinen Alastaro liukkaine griineineen ja miljoonine puineen ei ole helppo arena klaarattavaksi. Bogi ja tupla odottivat lähes joka nurkan – tai puun – takana, varsinkin jos tiiltä pallo ei osunut oikeaan ikkunaan.

Kaksi pelaajaa kuitenkin päihitti parin, kovinta vauhtia piti viimeisessä ryhmässä pelannut Keimolan Jani Hietanen. Vakuuttava 6 birdien kierros 68(-4) on upea taidonnäyte. Sunnuntaiksi paikalle joukkueensa tueksi kiirehtinyt Antti Pasanen pelasi vahvan takaysin ansiosta 71(-1). Marko Helén sekä Joonas Huttunen hätyyttelivät par-tulosta jääden siitä lyönnin.

Jani Hietanen sai kunnian lyödä kilpailun viimeisen lyönnin ja viimeistellä samalla päivän parhaan tuloksen

Päivä oli siis Keimolan juhlaa ja ikimuistoinen kapteeni Juha-Pekka Peltomäelle. Juhnan oma kierros lähti todella takkuisesti liikkeelle ja kortti pysyi birdie-vapaana, mutta 10 par-tuloksen jono oli hyvä lopetus, jotta vastustajat eivät päässeet turhan lähelle. ”30 vuotta on pitänyt tätä lajia tahkoa ja nyt, nyt on ensimmäinen kultamitali kaapissa!! Muita mitaleita on matkan varrelta kertynyt, mutta kruunu on puuttunut. Iso kiitos joukkueelle, vedettiin hyvällä hengellä läpi viikonlopun ja jätkät esitti kyllä huikean hienoa golfia!”, kommentoi kiitospuheessaan hieman liikuttunut Keimolan kapteeni. Keimolan joukkueen muodostivat kokonaisuudessaan Juhnan lisäksi Joonas Mäkinen, Ville Itkonen, Jani Hietanen sekä arvokasta caddientyötä tehnyt varapelaaja Sami Hämäläinen.

Hopeamitaleista käytiin todellinen jännitysnäytelmä. Turhan aikaisin ja mielestään varmasti täysin väärältä ysiltä startanneet Ringsiden Gringot saivat vaihteen uudestaan silmään ja porukka pelasi tulokset 74, 75, 76 ja 77. Kotimatkalle ei päästy starttaamaan ennen palkintojenjakoa, jossa lyötiin kouraan hopeiset mitalit. Pickala jäi lopulta 2 lyönnin päähän pronssille ja viime vuoden mestari Kymen Golf jätettiin 4. sijalle 3 lyöntiä Pickalasta. Tawast Golf ja Talma jakoivat 5. sijan.

Rinkun kapteeni Lahti lähdössä aamukasteessa ”kauden viimeiselle kierrokselleen”

Ringsiden joukkueessa pelasivat Henrik Lahti, Joonas Hinkkanen, Nikke Tyry sekä Tommy Gulin. Pickalan pronssijoukkue Sami Orakoski, Antti Pasanen, Sebastian Nymark, Kristian Tammivuori ja Toffe Jusslin.

Alastaron kenttä osoitti jälleen toimivuutensa kilpailuareenana ja huomion arvoista oli syksyn sateiden jälkeen edelleen täysin kuivat väylät sekä hienosti pyörineet griinit. Myös vapaaehtoisten lukumäärä oli kiitettävällä tasolla, pelaajat arvostavat todella heiltä saatavaa apua. Puilta tuskin kukaan välttyi, mutta pallojen löytäminen reuna-alueilta oli mukavan helppoa.

Yllä muutama ”Escape artist”

Kausi alkaa olla karsintoja vaille paketissa ja Mid Toimikunta haluaa kiittää kaikkia pelaajia menneestä poikkeavasta kaudesta. Mobiiliscoring on otettu hienosti vastaan, kaikki kilpailumaksut ovat löytäneet Golfboxiin ja kättelyt on jouduttu korvaamaan muilla metodeilla. Hauskaa on ollut ja kilpailutapahtumat ovat olleet oikein onnistuneita! Mid Tour elämä on siistiä!

Mitalisti vasemmalta: Lahti, Hinkkanen, Tyry, Gulin, Hämäläinen, Hietanen, Mäkinen, Peltomäki, Itkonen, Orakoski, Nymark, Pasanen, Tammivuori

Joukkuekilpailun tulokset: https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/2247398/results/2282658

Muistutuksena vielä virtuaalinen vuosikokous ma 28.9.!