Mid Tour
”Keksi” kesti Karhun lähestymisyritykset loppuun saakka

”Keksi” kesti Karhun lähestymisyritykset loppuun saakka

Midien kauden kuudes osakilpailu pelattiin Espoo Golfissa ja kun edellisen kerran oltiin Espoossa, voiton vei myös Keijo Jaakola. Voiton puolustaminen onnistui täydellisesti. Koukkupolvia oli mukana kilpailussa 95.

Espoon kuuden kärki ja TJ Markku Ignatius vasemmalta: Markku Ignatius, Keijo Jaakola, Ville Karhu, Antti Pasanen, Tommy Gulin, Antti Joutsen ja Tuomas Pollaria edustanut Pollarin manageri, valmentaja ja psykologi Henrik Lahti.

Ennakoitavissa oli, että voittotulos tulisi jälleen kerran painumaan pakkasen puolelle. Viivalle marssi jälleen kerran midien rankingin parhaimmisto ja hyvässä kunnossa olleet Espoon griinit antoivat hyvän sauman tuloksentekoon.

Ensimmäinen kierros ei tuonut yllätyksiä tulosluetteloon. Yllättävä maltillisena pysynyt tulostehtailu piti monta kaveria muutaman lyönnin sisällä ja kun sunnuntaille oli ennustettu taivaalta tulevan vettä lähes koko päiväksi, niin pakka oli hyvin avoin. Voittoon asti liitänyt Keijo Jaakola jakoi kärkipaikan Kotkan vasurin Ville Karhun kanssa (71 lyöntiä, -1).

Espoon kenttä piti puolensa ja cut-rajaksi muodostui todella korkeaksi +15 lyöntiin.

Sunnuntai valkeni pilvisenä, mutta sateesta ei siin vaiheessa ollut tietoa. Ensimmäisenä päivänä lähtölaukkaan sortuneet ja mid-pariin pelanneet (ne jotka eivät tiedä, niin mid par on 80 lyöntiä) Ringside Golfin Tommy Gulin ja Tuomas Pollari laittoivat kirivaihteen päälleen hyvässä kelissä. Tommyn bogi free 68 (-4) ja Tuomaksen 69 lyöntiä nostivat kaverit tuloslistalla n. 30 sijaa Tommy ollessa neljäs ja Tuomaksen kuudes. Väliin kiilasi Mid Tour kautensa avannut Rauma Golfin Antti Joutsen (+4).

Jos aamustarttaajat eivät pahemmin kastuneet, niin viimeisten ryhmien osalta näin ei ollut. Tämä ei vaikuttanut kuitenkaan kärjen menoon. Keijo laittoi heti alussa menovaihteen päälle ja repäisi sopivan hajuraon Karhuun ja Pickala golfin Antti Pasaseen. Tasaisuus oli valttia, kun herrat naputtelivat alkuun 11. paria putkeen.

”Keksin 16. väylällä upottama pitkä par putti ratkaisi pelin eikä sen jälkeen ollut hyviä mahdollisuuksia saada Keksiä kiinni”, kertoi Ville heti 18. reiän jälkeen.

Antti Pasanen sijoittui lopulta kolmanneksi tuloksella +2 (73+73) ja Ville Karhu toiseksi häviten Keijolle kaksi lyöntiä (71+72, -1).

”Espoo on kiva paikka!” aloitti Keksi voittopuheensa. ”Viimeksi kun täällä oli midien kisa, niin silloinkin tuli voitto, joten ei tässä voi valittaa”.

”Kolme vuotta taitaa olla muutenkin edellisestä Mid Tourin osakilpailuvoitosta. Sopivaan saumaan tuli tämä”

Mid Tourilta isot kiitokset kilpailun tuomarille, Espoon Golfseuralle ja Markku Ignatiukselle, joka samaan aikaan organisoi Ladies Mid Tourin osakilpailua Gumbölessa.

Seuraavaksi luvassa on Ruotsi-Suomi maaottelu kuun vaihteessa Åda Golfissa. Kilpailun tulospalvelu löytyy Mid Tourin sivuilta.