Kilpailusäännöt

Kilpailusäännöt

MID GOLF TOUR SÄÄNNÖT

Kilpailuissa noudatetaan seuraavia sääntöjä:

1. Rules of Golf as approved by The Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews, 2. Suomen Golfliiton kilpailujen kilpailumääräykset ja paikallissäännöt (ns. hard card) ja 3. Mid Golf Tourin kilpailusäännöt ja – määräykset.

Lisäksi osakilpailuissa noudatetaan kilpailukohtaisia kilpailumääräyksiä sekä paikallissääntöjä. Osakilpailukohtaiset lisäykset kilpailumääräyksiin ja paikallissääntöihin julkaistaan viimeistään ensimmäisen kilpailupäivän aamuna. Kilpailumääräykset
ja paikallissäännöt jaetaan pelaajille starttereiden toimesta sekä laitetaan esille klubin ilmoitustaululle.

1. Osallistumisoikeus

Tourin kilpailuihin voi osallistua pelaaja, joka edustaa Suomen Golfliiton jäsenseuraa ja täyttää kuluvana vuonna 25 vuotta. Kansainvälisissä kilpailuissa ikäraja on 1.1.2021 alkaen 25 vuotta ja pelaajan tulee täyttää 25 vuotta ennen ensimmäistä kilpailupäivää. SM-kilpailuihin voi osallistua pelaaja, joka on Suomen kansalainen tai pelaaja joka ei ole Suomen kansalainen, mutta edustaa Suomen Golfliiton jäsenseuraa. Maksimi HCP miehillä 7,0 ja naisilla 15,0. Mikäli jäsenellä on maksurästejä Tourille (asusteet, muut tuotteet, omavastuuosuudet, kilpailumaksut yms.), hänellä ei ole osallistumisoikeutta Tourin kilpailuihin.

1.1. Jäsenmaksu

Pelaaja tulee maksaa Mid Tourin jäsenmaksu ennen ensimmäistä osakilpailua. Pelaajan ei tarvitse maksaa jäsenmaksua, mikäli hän osallistuu joukkue SM kilpailuun tai seuraavan kauden karsintakilpailuun. Jäsenmaksun suuruus vahvistetaan vuosikokouksessa. Pelaaja voi ilmoittautua kilpailuun ennen kuin jäsenmaksu on maksettu. Maksu suoritetaan Golfboxin kautta ennen pelaajan kauden ensimmäistä osakilpailua. Pelaaja ei voi lähteä kilpailukierrokselle, mikäli jäsenmaksua ei ole suoritettu. Mid Tourin kunniajäsenet ovat vapautettu jäsenmaksusta.

Jäsenmaksu kaudella 2021 on 45 €. Jäsenmaksun voit maksaa TÄSTÄ.

2. Kilpailumaksu

Kilpailumaksun vahvistaa vuosikokous. Kilpailumaksusta osa tilitetään Suomen Golfliiton Mid Tourille. Nämä varat käytetään edustuspelaajien kilpailumatkoihin ja toimikunnan hallinnollisiin kuluihin.

Kilpailumaksut kaudella 2021 ovat osakilpailuissa 90 € ja lyöntipelin Suomen mestaruuskilpailussa 120 €.

Kilpailumaksu maksetaan verkossa ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään kilpailua edeltävänä perjantaina kello 12 mennessä Golfboxin kautta. Golfboxissa on on linkki maksamiseen. Kilpailumaksua ei voi maksaa kilpailukentän caddiemasterille.

Mikäli pelaaja ilmoittautuu kilpailuun ja on varasijalla ja pääsee sitä kautta mukaan kilpailuun, tulee kilpailumaksu suorittaa pikaisesti Golfboxin kautta. Erittäin kiirellisissä starttitapauksissa maksu tulee suorittaa heti ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Peruutustilanteessa on mahdollista palauttaa jo maksettu kilpailumaksu, mikäli peruututtaminen tapahtuu hyväksyttävästä syystä (sairaus tai pakottava työeste). Pelaajan tulee olla yhteydessä toimikuntaan midtour(a)golf.fi maksun palauttamista varten.

Jos pelaaja on pelannut kilpailumaksuun kuuluvan harjoituskierroksen ja tämän jälkeen peruuttaa osallistumisensa, peritään pelaajalta harjoituskierroksesta green fee -maksu.

3. Kilpailukohtaiset poikkeukset

Toimikunnalla on mahdollisuus tehdä tarvittaessa muutoksia kilpailujärjestelyihin, jotka koskevat pelijärjestystä, pelaajamääriä ja kisan hallinnointiin liittyviä asioita.

4. Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tulee tehdä Golfbox-ohjelmiston kautta pelaajan henkilökohtaisella Golfbox-ID:llä. Ilmoittautuminen tulee olla tehtynä ennen ilmoittautumisajan sulkeutumista. HUOM! Pelaaja on aina itse vastuussa ilmoittautumisestaan. Tarkista, että ilmoittautumisesi on onnistunut ja jos siinä ilmenee ongelmia ole yhteydessä kyseisen osakilpailun kilpailun johtajaan tai midtour(a)golf.fi ennen ilmoittautumisen sulkeutumista.

Pelaaja on ilmoittautunut Mid Tour/Ladies Mid Tourin osakilpailuun sekä toiseen kilpailuun, esimerkiksi Finnish Tour, SM-kilpailu tai Erkko Trophy:

Pelaajan tulee päättää oma pääkiertueensa tai kilpailunsa (FT jne. tai Mid Tour) ilmoittautumisensa yhteydessä. Mikäli pelaaja on ilmoittautunut kahteen päällekkäiseen kilpailuun, tulee hänen ilmoittaa siitä Mid Tourin toimikunnalle sähköpostitse midtour(a)golf.fi ennen ilmoittautumisajan umpeutumista. Tällainen tilanne voi syntyä esimerkiksi FT:n (tai muun kilpailun) finaalipäivän osalta, joka pelataan lauantaina, samana päivänä Mid Tourin ensimmäisen kierroksen kanssa.

Kun pelaaja ilmoittautuu Mid Tourin osakilpailuun ja on ilmoittanut toimikunnalle mahdollisesta päällekkäisyydestä toisen kilpailun kanssa ennen ilmoittautumisen sulkeutumista, asetetaan pelaaja kategorialistan viimeiseksi. Mikäli kilpailu tulee täyteen jää kyseinen pelaaja viimeiselle varasijalle. Mikäli useammalla pelaajalla on vastaava tilanne, laitetaan pelaajat varasijojen viimeisiksi kategoriajärjestyksen mukaisesti.

Jos Mid Tourin osakilpailun osallistujamäärä ei ole täynnä, laitetaan mahdollisen kahden kilpailun pelaaja joko aamun tai iltapäivän ensimmäisiin ryhmiin. Näin mahdollisen peruutuksen yhteydessä ei synny kahden pelaajan ryhmiä muiden väliin.

Mikäli pelaaja ei ilmoita mahdollisesta päällekkäisyydestä toimikunnalle sähköpostitse, arvotaan hänet normaaliin tapaan lähtöryhmiin. Jos kilpailu on täynnä ja varasijalla on pelaajia, on pelaaja velvollinen pelaamaan Mid Tourin kilpailun.
Jos pelaaja pääsee toisessa osakilpailussa jatkoon ja peruuttaa osallistumisensa tämän vuoksi, veloittaa Mid Tourin osakilpailun järjestävä seura kisamaksun ja pelaajalle annetaan yhden (1) osakilpailun kilpailukielto.

4.1. Kategoriat

Osakilpailujen osallistujat valitaan kategoriajärjestelmän mukaan. Kunkin kilpailun tarkat kategoriat löytyvät Golfboxista osakilpailun etusivulta sekä tästä. Kategorialista päivittyy muutaman päivän välein Golfboxiin. Pelaajan tulee varmistaa ilmoittautumisen yhteydessä, että hänen kotiseuransa on ajantasalla, jos pelaaja on vaihtanut kotiseuraansa edellisestä vuodesta. Pelaaja tulee infota Mid Tourin toimikuntaa midtour(a)golf.fi), jotta kategoria voidaan siirtää uuteen seuraan.

5. Peruutukset

Ennen kisailmoittautumisen sulkeutumista peruutus tapahtuu Golfboxin kautta eli samaa reittiä kuin itse kisailmoittautuminen. Kilpailun peruuttamisesta lähtölistan julkaisemisen jälkeen on informoitava kirjallisesti Mid Tour toimikuntaa midtour(a)golf.fi.

Mikäli kilpailija joutuu peruuttamaan osallistumisensa kilpailupäivänä, tulee hänen ottaa yhteyttä pikimiten kilpailukentän caddiemasteriin. Hyväksyttävä syy peruuttamiseen on sairaus tai työeste. Jos pelaaja on ilmoittautunut kilpailuun, ei ilmoita peruutuksesta kilpailun johtajalle tai jää saapumatta kilpailupaikalle, hänelle voidaan langettaa yhden kilpailun kilpailukielto Suomen Golfliiton kilpailuihin. Kilpailukiellosta päättää kyseisen kilpailun kilpailun johtaja tai Mid Tour toimikunta. Järjestävä seura saa periä pelaajalta täyden kilpailumaksun aiheutetuista kuluista ja haitasta järjestelyihin.

Huomioikaa että aikainen peruutus mahdollistaa jonotuslistalle olevien henkilöiden osallistumisen.

6. Harjoituskierros

Kilpailijoilla on oikeus yhteen harjoituskierrokseen kilpailukentällä kilpailuviikolla. Harjoituskierroksen voi pelata ilmoittautumisen sulkeuduttua ja lähtölistojen julkaisun jälkeen. Tarkemmat tiedot kilpailukohtaisesti löytyvät Golfboxin kilpailuinfosta.

7. Pelaajamäärät

Pelaajamäärät ilmoitetaan kilpailukohtaisesti Golfboxissa. Mikäli miehissä tai naisissa pelaajamäärä jää vajaaksi, on Mid Tourin toimikunnalla oikeus muuttaa pelaajamäärää.

8. Pelimuodot

8.1 Mid lyöntipeliosakilpailut

1. pelipäivä: Pelataan 18 reikää lyöntipelinä 3 pelaajan ryhmin. Lähtövälit 10 min.

2. pelipäivä: Pelataan 18 reikää lyöntipelinä, 3 pelaajaan ryhmin käännetyssä paremmuusjärjestyksessä (reverse-U mikäli mahdollista). Lähtövälit 10 min.

Cut: miehet 78 parasta ja tasatulokset.

8.2. Mid SM lyöntipeli

 1. pelipäivä: Pelataan 18 reikää lyöntipelinä 3 pelaajan ryhmin. Lähtövälit 10 min. Naiset pelaavat aamulla perjantaina.

2. pelipäivä: Pelataan 18 reikää lyöntipelinä 3 pelaajan ryhmin. Lähtövälit 10 min. Naiset pelaavat iltapäivällä lauantaina.

Cut: miehet 70 parasta ja tasatulokset, naiset 15 parasta ja tasatulokset.

3. pelipäivä: Pelataan 18 reikää lyöntipelinä, 3 pelaajaan ryhmin käännetyssä paremmuusjärjestyksessä. Lähtövälit 10 min.

8.3. Mid SM reikäpeli

Uudistettu lohko-formaatti, miehet 64 pelaajaa, naiset 16 pelaajaa. Jokaiselle 3×9 reiän reikäpeliottelu. Lisätietoa tästä.

8.4. Mid Tour & Ladies Mid Tour Finaali Race to Tali

Finaaliin pääsee ranking-järjestyksessä 72 miespelaajaa ja 18 naispelajaa. Kilpailussa ei ole cutia ja finaalissa jaetaan korotetut pisteet.

9. Tuloskortit, tuloskorttien hyväksyntä ja reikäkartat

Tulokset kirjataan ensisijaisesti Golfboxin Live-scoring -järjestelmään. Yksi tai useampi pelaaja ryhmässä syöttävät kaikkien tulokset. Pelaaja saa halutessaan kierrokselle mukaan tyhjän tuloskortin startterilta, mutta tuloskortteja ei tarvitse palauttaa. Kierroksen jälkeen pelaajat tarkistavat sekä hyväksyvät yhdessä reikäkohtaiset tulokset Golfboxissa. Kun kaikki pelaajat ovat hyväksyneet oman tuloksensa Golfboxissa on tulos virallinen.

Tulos tulkitaan palautetuksi ja hyväksytyksi, kun pelaaja on poistunut ”scoring arealta” (kentän alueelta).

Korona-aikana: Reikäkartat ja paikallissäännöt ovat esillä ensimmäisellä tiipaikalla, pelaajilla mahdollisuus ottaa kuva tiedoista kierrokselle käytettäväksi.

Rangaistus määräyksen 9. rikkomisesta: Pelistä sulkeminen

10. Pelin keskeyttäminen omasta tahdosta

Kilpailun keskeyttäminen ilman perusteltua syytä (esim. lääketieteellinen) ei ole sallittua. Pelaajan tulee toimittaa virallinen todistus keskeytyksen syystä kirjallisena viimeistään kilpailua seuraavan viikon aikana toimikunnalle tai kilpailunjohtajalle.

Rangaistus määräyksen 10. rikkomisesta: Seuraavasta kahdesta kilpailusta sulkeminen

11. Golfetiketti ja käyttäytyminen

Pelaajilta odotetaan hyvää ja asiallista käytöstä muita pelaajia sekä toimihenkilöitä kohtaan. Mid Tourin toimikunnalla on oikeus antaa pelaajalle rangaistus, mikäli etikettiä ei noudateta. Mid Tour pelaajan tulee, niin golfkentällä kuin sen ulkopuolellakin, toimia tavalla, joka edistää golfurheilua ja huomioida, että hän edustaa golfin perinteitä ja Mid Touria. Mid Tour pelaajien ei tule tiedotusvälineiden kautta osoittaa mieltään tai antaa lausuntoja, joissa arvostellaan Mid Tourin yhteistyökumppaneita, järjestäjiä, kenttiä, kilpailijoita tai organisaatiota. Pelaajat saavat kuitenkin esittää perusteltuja ja rakentavia kommentteja kyseisistä aiheista.

Mikäli pelaaja esiintyy häiritsevästi tai humalassa kisapäivien aikana järjestäjäseuran alueella, hänelle voidaan määrätä kilpailukielto, joka on vähintään yhden, mutta enintään kolmen kilpailun mittainen. Toistuvista rikkeistä toimikunta voi määrätä pidempiaikaisia pelikieltoja.

Osallistumalla Golfliiton järjestämään kilpailutapahtumaan, pelaaja hyväksyy sekä Golfliiton yleiset kilpailumääräykset että kyseisen kilpailun kilpailumääräykset ja kilpailusäännöt. Pelaaja hyväksyy näin ollen myös sääntörikkeitä seuraavan rangaistusmenettelyn: Liiton kilpailuissa ja liiton edustustehtävissä tapahtuneet rikkomukset käsittelee Suomen Golfliiton Mid Tour toimikunta sekä mahdollisesti Golfliiton sääntötoimikunta sekä liiton hallitus kilpailunjärjestäjien tai kapteenin raporttien perusteella.Rangaistuksista päättää liiton hallitus sääntöjen 14§ mukaisesti.

12. Puhelimen käyttö

12.1.

Pelaaja saa käyttää puhelintaan, jos kilpailussa on käytössä Golfboxin Live Scoring palvelu.

12.2.

Mittalaitteet (Sääntö 14-3 Huomautus, s. 82, 153, 181) Etäisyyttä mittaavat laitteet ovat sallittuja. Mikäli pelaaja täyden kierroksen aikana käyttää jotakin laitetta (mukaan lukien monitoimilaitteet kuten
älypuhelimet) mitatakseen muuta kuin etäisyyttä (esimerkiksi korkeuseroa, tuulennopeutta tms.), hän rikkoo Sääntöä 14-3.

Rangaistus: Reikäpeli – Reiän menetys, Lyöntipeli – Kaksi lyöntiä; Seuraavasta rikkeestä: Pelistä sulkeminen

12.3.

Mobiililaitteet (puhelimet, tabletit, tietokoneet) Mobiililaitteiden käyttö on sallittua Golfin säännöissä sallituilla tavoilla. Puhelinominaisuuden (soittaminen, vastaaminen) käyttö on sallittua ainoastaan
tuomarin paikalle kutsumiseksi, hätätilanteissa tai tuomarin antamalla luvalla.

Lisäys korona-aikana: Pelaajalla on mahdollisuus ottaa mobiililaitteella kuva ensimmäisellä tii-paikalla esillä olevista paikallissäännöistä sekä lippukartasta ja käyttää mobiililaitetta näiden tietojen tutkimiseen
kierroksen aikana.

Rangaistus: Reikäpeli – Reiän menetys, Lyöntipeli – Kaksi lyöntiä; Seuraavasta rikkeestä: Pelistä sulkeminen.

13. Nimen ja kuvan käyttöoikeus

Suomen Golfliiton kilpailujen osallistujaluettelot, lähtöajat, tulokset ja tilastot voidaan julkaista tiedotusvälineissä, Internetissä sekä liiton omissa julkaisuissa. Ilmoittautumalla kilpailuun pelaaja luovuttaa henkilötietonsa kilpailunjärjestäjän

käyttöön sekä kuvausoikeudet ja valokuvien että videokuvan käyttöoikeuden kilpailun järjestäjälle.

14. Antidoping

Suomen Golfliitto noudattaa Kansainvälisen Olympiakomitean sääntöjä ja määräyksiä dopingin suhteen ja EuroopanNeuvoston dopingin vastaista yleissopimusta. Suomessa dopingaineiden käyttöä valvoo Suomen urheilun eettinenkeskus (SUEK). ”Kielletyt lääkeaineet ja menetelmät urheilussa 2018” – julkaisu kertoo nimensä mukaisesti mitkälääkeaineet ovat kiellettyjä ja mitkä sallittuja. SUEK voi tehdä dopingtestejä sekä harjoitus että kilpailukaudella. Joskäytät pysyvää lääkitystä, joka sisältää urheilussa kiellettyjä lääkeaineita, tulee sinun hakea erivapautta SUEK:lta. Lisätiedot: www.suek.fi