MID GOLF TOUR SÄÄNNÖT 2018

kaikissa osakilpailuissa voimassaolevat kilpailusäännöt ja -määräykset

Kilpailuissa noudatetaan seuraavia sääntöjä:

1. Rules of Golf as approved by The Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews,
2. Suomen Golfliiton kilpailujen kilpailumääräykset ja paikallissäännöt (ns. hard card) ja
3. Mid Golf Tourin kilpailusäännöt ja – määräykset.

Lisäksi osakilpailuissa noudatetaan kilpailukohtaisia kilpailumääräyksiä sekä paikallissääntöjä. Osakilpailukohtaiset lisäykset kilpailumääräyksiin ja paikallissääntöihin julkaistaan viimeistään ensimmäisen kilpailupäivän aamuna. Kilpailumääräykset ja paikallissäännöt jaetaan pelaajille starttereiden toimesta sekä laitetaan esille klubin ilmoitustaululle.

1. Osallistumisoikeus

Tourin kilpailuihin voi osallistua pelaaja, joka edustaa Suomen Golfliiton jäsenseuraa ja täyttää kuluvana vuonna 30 vuotta. Kansainvälisissä kilpailuissa ikäraja voi olla 30 vuotta. Mikäli jäsenellä on maksurästejä Tourille (asusteet, muut tuotteet, omavastuuosuudet, kilpailumaksut yms.), hänellä ei ole osallistumisoikeutta Tourin kilpailuihin.
SM-kilpailuihin voi osallistua pelaaja, joka on Suomen kansalainen tai pelaaja joka ei ole Suomen kansalainen, mutta edustaa Suomen Golfliiton jäsenseuraa.
Maksimi HCP miehillä 7,0 ja naisilla 15,0.

1.1. Jäsenmaksu

Pelaaja tulee maksaa Mid Tourin jäsenmaksu ennen ensimmäistä osakilpailua. Pelaajan ei tarvitse maksaa jäsenmaksua, mikäli hän osallistuu joukkue SM kilpailuun tai seuraavan kauden karsintakilpailuun. Jäsenmaksun suuruus vahvistetaan vuosikokouksessa.  Pelaaja voi ilmoittautua kilpailuun ennen kuin jäsenmaksu on maksettu. Maksu suoritetaan Lyyti-verkopalvelun kautta ennen pelaajan kauden ensimmäistä osakilpailua. Pelaaja ei voi lähteä kilpailukierrokselle, mikäli jäsenmaksua ei ole suoritettu.

Jäsenmaksu kaudella 2018 on 40 €.

Linkki jäsenmaksuun https://www.lyyti.fi/reg/MIDIEN_jasenmaksu_2018_5898

2. Kilpailumaksu

Kilpailumaksun vahvistaa vuosikokous. Kilpailumaksusta osa tilitetään Suomen Golfliiton Mid Tourille. Nämä varat käytetään edustuspelaajien kilpailumatkoihin ja toimikunnan hallinnollisiin kuluihin.

Kilpailumaksu kaudella 2018 on osakilpailuissa 90 € ja lyöntipelin Suomen mestaruuskilpailuissa 120 €.

3. Kisakohtaiset poikkeukset

Toimikunnalla on mahdollisuus tehdä tarvittaessa muutoksia kisajärjestelyihin, jotka koskevat pelijärjestystä, pelaajamääriä ja kisan hallinnointiin liittyviä asioita.

4. Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tulee tehdä Golfbox-ohjelmiston kautta pelaajan henkilökohtaisella Golfbox-ID:llä. Ilmoittautuminen tulee olla tehtynä ennen ilmoittautumisajan sulkeutumista.
HUOM! Pelaaja on aina itse vastuussa ilmoittautumisestaan. Tarkista, että ilmoittautumisesi on onnistunut ja jos siinä ilmenee ongelmia ole yhteydessä kyseisen osakilpailun kilpailun johtajaan tai midtour(a)golf.fi ennen ilmoittautumisen sulkeutumista.

4.1. Kategoriat

Osakilpailujen osallistujat valitaan kategoriajärjestelmän mukaan. Kunkin kilpailun tarkat kategoriat löytyvät Golfboxista osakilpailun etusivulta sekä tästä. Kategorialista päivittyy muutaman päivän välein Golfboxiin. Pelaajan tulee varmistaa ilmoittautumisen yhteydessä, että hänen kotiseuransa on ajantasalla, jos pelaaja on vaihtanut kotiseuraansa edellisestä vuodesta. Pelaaja tulee infota Mid Tourin toimikuntaa (midtour(a)golf.fi), jotta kategoria voidaan siirtää uuteen seuraan.

5. Peruutukset

Kilpailun peruuttamisesta lähtölistan julkaisemisen jälkeen on informoitava kirjallisesti sekä kilpailun järjestäjää, että toimikunnan ko. kilpailusta vastaavaa henkilöä midtour(a)golf.fi. Hyväksyttävä syy peruuttamiseen on sairaus tai työeste. Jos pelaaja on ilmoittautunut kilpailuun, ei ilmoita peruutuksesta kilpailun johtajalle tai jää saapumatta kilpailupaikalle, hänelle voidaan langettaa yhden kilpailun kilpailukielto Suomen Golfliiton kilpailuihin. Kilpailukiellosta päättää kyseisen kilpailun kilpailun johtaja. Järjestävä seura saa periä pelaajalta täyden kilpailumaksun aiheutetuista kuluista ja haitasta järjestelyihin.

6. Harjoituskierros

Kilpailijoilla on oikeus yhteen harjoituskierrokseen kilpailukentällä kilpailuviikolla.
Harjoituskierroksen voi pelata ilmoittautumisen sulkeuduttua  ja lähtölistojen julkaisun jälkeen.

7. Pelaajamäärät

Miehiä pääsee osakilpailuun kategorialistan mukaisesti 120 pelaaja. Naisten pelaajamäärä on 48 pelaajaa kategorialistan mukaisesti. Lyöntipelin SM kilpailuissa kokonaispelaajamäärä on 156 pelaajaa (129 miestä ja 27 naista). Mikäli miehissä tai naisissa pelaajamäärä jää alle em., on Mid Tourin toimikunnalla oikeus muuttaa pelaajamäärää.

8. Pelimuoto

8.1 MID Osakilpailut 1, 2, 5 ja 6

1. pelipäivä
Pelataan 18 reikää lyöntipelinä 3 pelaajan ryhmin. Lähtövälit 10 min. Yhteiskilpailuissa Naiset pelaavat ensin.
2. pelipäivä
Pelataan 18 reikää lyöntipelinä, 3 pelaajaan ryhmin käännetyssä paremmuusjärjestyksessä. Lähtövälit 10 min. Yhteiskilpailuissa naiset pelaavat ensin, sitten miehet käännetyssä järjestyksessä.

Cut: miehet 78 parasta ja tasatulokset.

8.2. MID SM lyöntipeli

1. pelipäivä
Pelataan 18 reikää lyöntipelinä 3 pelaajan ryhmin. Lähtövälit 10 min. Naiset pelaavat ensin.
2. pelipäivä
Pelataan 18 reikää lyöntipelinä 3 pelaajan ryhmin. Lähtövälit 10 min. Naiset pelaavat ensin.
Cut: miehet 70 parasta ja tasatulokset, naiset 15 parasta ja tasatulokset.
3. pelipäivä
Pelataan 18 reikää lyöntipelinä, 3 pelaajaan ryhmin käännetyssä paremmuusjärjestyksessä. Lähtövälit 10 min. Miehet pelaavat ensin.

8.3. MID SM reikäpeli

Uudistettu lohko-formaatti, miehet 64 pelaajaa, naiset 16 pelaajaa. Jokaiselle 3×9 reiän reikäpeliottelu. Lisätietoa tästä.

9. Tuloskortit ja reikäkartat

Tuloskortit ja tiedot lippujen paikoista annetaan pelaajalle ensimmäisellä teellä tai kilpailun ilmoittautumisen yhteydessä.

10. Pelin keskeyttäminen omasta tahdosta

Kilpailun keskeyttäminen ilman perusteltua syytä (esim. lääketieteellinen) ei ole sallittua. Pelaajan tulee toimittaa virallinen todistus keskeytyksen syystä kirjallisena viimeistään kilpailua seuraavan viikon aikana toimikunnalle tai kilpailunjohtajalle.

Rangaistus määräyksen 1.4. rikkomisesta: Seuraavasta kahdesta kilpailusta sulkeminen

11. Golfetiketti ja käyttäytyminen

Pelaajilta odotetaan hyvää ja asiallista käytöstä muita pelaajia sekä toimihenkilöitä kohtaan. Mid Tourin toimikunnalla on oikeus antaa pelaajalle rangaistus, mikäli etikettiä ei noudateta. Mid Tour pelaajan tulee, niin golfkentällä kuin sen ulkopuolellakin, toimia tavalla, joka edistää golfurheilua ja huomioida, että hän edustaa golfin perinteitä ja Mid Touria. Mid Tour pelaajien ei tule tiedotusvälineiden kautta osoittaa mieltään tai antaa lausuntoja, joissa arvostellaan Mid Tourin yhteistyökumppaneita, järjestäjiä, kenttiä, kilpailijoita tai organisaatiota. Pelaajat saavat kuitenkin esittää perusteltuja ja rakentavia kommentteja kyseisistä aiheista.

Mikäli pelaaja esiintyy häiritsevästi tai humalassa kisapäivien aikana järjestäjäseuran alueella, hänelle voidaan määrätä kilpailukielto, joka on vähintään yhden, mutta enintään kolmen kilpailun mittainen. Toistuvista rikkeistä toimikunta voi määrätä pidempiaikaisia pelikieltoja.

Osallistumalla Golfliiton järjestämään kilpailutapahtumaan, pelaaja hyväksyy sekä Golfliiton yleiset kilpailumääräykset että kyseisen kilpailun kilpailumääräykset ja kilpailusäännöt. Pelaaja hyväksyy näin ollen myös sääntörikkeitä seuraavan rangaistusmenettelyn: Liiton kilpailuissa ja liiton edustustehtävissä tapahtuneet rikkomukset käsittelee Suomen Golfliiton Mid Tour toimikunta sekä mahdollisesti Golfliiton sääntötoimikunta sekä liiton hallitus kilpailunjärjestäjien tai kapteenin raporttien perusteella.
Rangaistuksista päättää liiton hallitus sääntöjen 14§ mukaisesti.

12. Puhelimen käyttö

12.1. Pelaaja saa käyttää puhelintaan, jos kilpailussa on käytössä Golfboxin Live Scoring palvelu.

12.2. Mittalaitteet (Sääntö 14-3 Huomautus, s. 82, 153, 181) Etäisyyttä mittaavat laitteet ovat sallittuja. Mikäli pelaaja täyden kierroksen aikana käyttää jotakin laitetta (mukaan lukien monitoimilaitteet kuten älypuhelimet) mitatakseen muuta kuin etäisyyttä (esimerkiksi korkeuseroa, tuulennopeutta tms.), hän rikkoo Sääntöä 14-3.

Rangaistus: Reikäpeli – Reiän menetys, Lyöntipeli – Kaksi lyöntiä; Seuraavasta rikkeestä: Pelistä sulkeminen

 12.3. Mobiililaitteet (puhelimet, tabletit, tietokoneet) Mobiililaitteiden käyttö on sallittua Golfin säännöissä sallituilla tavoilla. Puhelinominaisuuden (soittaminen, vastaaminen) käyttö on sallittua ainoastaan tuomarin paikalle kutsumiseksi, hätätilanteissa tai tuomarin antamalla luvalla.

Rangaistus: Reikäpeli – Reiän menetys, Lyöntipeli – Kaksi lyöntiä; Seuraavasta rikkeestä: Pelistä sulkeminen.

13. Tuloskorttien palautus

Pelaajan tulee palauttaa tuloskortti säännön 6-6b mukaan, kilpailutoimikunnan osoittamalle ”scoring arealle”. Tuloskortti tulkitaan palautetuksi, kun pelaaja on poistunut ”scoring arealta”.

Rangaistus määräyksen 1.7. rikkomisesta:
Pelistä sulkeminen

14. Nimen ja kuvan käyttöoikeus

Suomen Golfliiton kilpailujen osallistujaluettelot, lähtöajat, tulokset ja tilastot voidaan julkaista tiedotusvälineissä, Internetissä sekä liiton omissa julkaisuissa. Ilmoittautumalla kilpailuun pelaaja luovuttaa henkilötietonsa kilpailunjärjestäjän käyttöön sekä kuvausoikeudet ja valokuvien että videokuvan käyttöoikeuden kilpailun järjestäjälle.

15. Antidoping

Suomen Golfliitto noudattaa Kansainvälisen Olympiakomitean sääntöjä ja määräyksiä dopingin suhteen ja Euroopan
Neuvoston dopingin vastaista yleissopimusta. Suomessa dopingaineiden käyttöä valvoo Suomen urheilun eettinen
keskus (SUEK). ”Kielletyt lääkeaineet ja menetelmät urheilussa 2018” – julkaisu kertoo nimensä mukaisesti mitkä
lääkeaineet ovat kiellettyjä ja mitkä sallittuja. SUEK voi tehdä dopingtestejä sekä harjoitus että kilpailukaudella. Jos
käytät pysyvää lääkitystä, joka sisältää urheilussa kiellettyjä lääkeaineita, tulee sinun hakea erivapautta SUEK:lta.
Lisätiedot: www.suek.fi