Mid Tourin SM-kisojen avauspäivän tähdet olivat hyvin odotettuja. Miesten sarjassa kärkeen pelasi Jaakko Mäkitalo, jonka niskaan kaadettiin ennen kisoja ylivoimaisesti suurimmat odotukset.

Mäkitalo teki Forestin pyörivissä tuulissa ja ajoittain naurettavan vaikeissa lipunpaikoissa peräti kuusi birdietä, joka johti tulokseen 69 (-3) ja johtopaikkaan kahden lyönnin turvin.

Mäkkäri oli sen verran keskittyneessä tilassa perjantai-iltana, että hän tyytyi kommentoimaan päiväänsä kohtalaisen lyhyesti: ”Siellä oli vähän kaikenlaista”. Ilmeisesti enemmän hyvää kuin huonoa!

Yksi mies vietti kentällä tänään noin viisinkertaisen ajan normaaliin kierrokseensa nähden, sillä SpeedGolf -mestari Mikko Rantanen on yksin toisella sijalla tuloksella -1.

Kympin joukkoon mahtuu avauspäivän jälkeen tuloksella +2. Cut-raja näyttää muodostuvan kohtaan +8, eli tulokseen 80, joka tunnetaan myös nimellä: ”midi-par”.

Forestin kenttä tarjoaa huikeat puitteet tulevien päivien kamppailuun, mutta näyttää vahvasti siltä, että aktiiviurallaan menestyneet pelaajat ovat yllättäen vahvimpia myös rutinoituneiden midien keskuudessa. Jännä homma.

Naisissa kärkeen pelasi niin ikään SpeedGolfin suomenmestari Milla Hallannoro tuloksella 76. Toisena on Aulangon Minna Vuorenpää lyönnin päässä ja Katri Hynninen on kiinni pronssissa tuloksella 79 avauspäivän jälkeen.

Tags

Comments are closed