Kotikenttäetu oli kovaa valuuttaa naisten finaalissa

Mid Tourin viimeinen osakilpailu pelattiin nyt jo toista kertaa naisten ja miesten yhteiskisana finaalimuotoisena. Finaaliin pääsi 15 naista ja 87 miestä ensisijaisesti rankingpisteytyksen mukaan, ja molemmissa kategorioissa kilpailu saatiinkin täyteen.

Aulanko Golfin kenttä oli upeassa syyskunnossa. Kilpailun alla viikonlopuksi povattu hurja vesisadekin kiersi kentän ja pelaamaan päästiin lauantaina aluksi kengät kuivina. Takaysille oli bägistä kaivettava jo sateenvarjoa esille ja vedettävä lippikset syvälle päähän. Sade ei lopulta haitannut pelaajia juurikaan ja lauantaina tulostaso oli kauden parhaita.

Ensimmäisen päivän jälkeen tilanne oli kärjen osalta tasainen. Tasatuloksella ensimmäistä sijaa jakoi kotikentällään pelannut Minna Vuorenpää sekä Ladies Tourin kokonaiskilpailun voiton jo ennen viimeistä kisaa itselleen varmistanut Milla Hallanoro. Perässä oli ruuhkaa, kun lyönnin päässä oli Mimi Skog ja kahden lyönnin takaa kyttäsi Annika Ahlstedt. Sunnuntaihin lähdettiin siis jännittävistä asetelmista.

Sunnuntaina syyskuu yllätti pelaajat vielä positiivisesti tarjoamalla lämpöä. ”Shortsikelit!” todettiin useamman pelaajan toimesta. Kenttä oli saanut kunnon sadekuurot vielä illan aikana ja oli melko pehmeä, mutta edelleen hyväkuntoinen. Päivän parhaasta tuloksesta 71 (-1) viiden birkun siivittämänä vastasi Katja Riipi. Tulos oli tarpeeksi kova nostamaan sijoitusta 11 sijaa ja finaalin kolmanneksi.

Kärjen osalta kilpailu jatkui vielä sunnuntainakin äärimmäisen tasaisena. Viimeisellä griinillä Millalla oli vielä hyvä mahdollisuus tasoittaa birdiellä. Millan putti jäi hieman lyhyeksi, eikä uusintaa tarvittu finaalin ratkaisemiseksi, vaan Ladies Mid Tourin viimeisen osakilpailun voitto irtosi Minna Vuorenpäälle tuloksella 151 (75+76). Millan tulos 152 (75+77) riitti toiseen sijaan ja koko kauden upeat pelitulokset oikeuttivat koko tourin voittoon selvällä erolla seuraavaan.

Annika Ahlstedt, Katja Riipi, Milla Hallanoro ja Minna Vuorenpää.
Aina iloinen Milla ja tourin voittajan kiertopalkinto.

Kauden aikana on palkittu myös paras tasoituksellinen tulos. Finaalikisassa se meni vähintäänkin oikeaan osoitteeseen, kun vasta finaalia varten tourin jäsenmaksunkin maksanut energinen ja sulavaswinginen Annika Ahlstedt pelasi molemmat kierrokset upeasti alle tasoituksensa. Sennutourilla on kuulemma ollut kivaa, mutta Annika lupasi palata myös ensi kesänä Mideihin.

Kaikki edellä mainitut palkittiin Diswestin lahjakortein. Onnea kaikille kilpailussa menestyneille!

Finaalipelaajat kisan jälkeen

Kiitos kaikille kilpailuihin tällä kaudella osallistuneille ja myös teille, jotka olette seuranneet pelejä ja uutisointia! LadiesMid Tour hiljenee tämän kauden osalta ja ensikesänä toivottavasti palaamme tätä kauttakin runsaammin pelaajamäärin griineille! Tässä pienenä toiveena vielä esitänkin, että muistattehan mainostaa kiertuetta aina tilaisuuden tullen. Talven aikana tulemme jälleen tekemään uusjäsenhankintaa ja toivon, että saisimme tukea tässä teiltä jokaiselta.