Joukkue-SM:n sunnuntai valkeni jälleen kerran ilmaltaan parempana kuin edellinen sadepäivä. Pelaajille pipon korville veti kuitenkin hyytävä pohjoistuuli, joka antoi myös oman lisämausteensa pelitaktiikkaan.

Samalla jatkui myös Kankaisten griinien kilpaakehuminen. Monilta tuntui sanat (ja kädet) loppuvan kesken pintojen kanssa, liukkautta löytyi reilusti, mutta lähestymiset olivat silti täysin hallittavissa, griinit ottivat pallot vastaan. Yleisin kysymys viikonloppuna olikin, että ”onko täällä aina tällaiset griinit?”

Kankaisten Golfin Puisto 6. väylän griinin ympäristö aiheutti harmaita hiuksia Mid-pelaajille. Tuulen kuivattaessa griiniä lipun yläpuolella ei ollut kiva olla. 

Putteja ja lähilyöntejä kertyi siis herkästi, mutta myös paljon birkkuja oli tarjolla. Sunnuntain kovimmasta suorituksesta vastasi Aura Golfin Sami Sarkki pelaamalla kierroksen 3 alle 68. ”Viimeisellä oli vielä eagle-chippi oikein hyvästä paikasta, mutta vedin sen vähän turhan aggressiivisesti ja alamäkibirdieputin jälkeen jäi vielä vähän putattavaa pariinkin. Todella hyvä kierros kuitenkin!”, kertasi Sami lopetustaan.

Yksi joukkue oli ylitse muiden tänä viikonloppuna, tarkemmin ottaen 31 lyöntiä parempi kuin kukaan muu. Kymen Golf tuli paikalle kaukaa ja dominoi alusta asti kilpailua. Four ball ilman bogeja, foursomet yhteensä 4 yli parin ja henkilökohtaiset 4 tulosta vielä 16 lyöntiä paremmin kuin seuraavaksi paras. Kaikki Kotkan 4 pelaajaa olivat sunnuntain 6 parhaan pelaajan joukossa, Niko Tainio 71(E), Tuomo Paavola 72(+1), Ville Karhu 72(+1) ja Jari Siira 73(+2) veivät ansaitut kultamitalit mukanaan.

Kymen Golfin kapteeni Ville Karhu on juuri saapunut maaliin ja joukkueen pelaajat vertailevat (huippu)tuloksiaan. 

Muista mitaleista käytiin tiukka kamppailu, toinen, kolmas ja neljäs sija menivät lyönnin välein. Hopealle nousun teki Pickalan joukkue, jossa pelasivat kapteeni Vadim Kela, Sebastian Nymark, Sami Orakoski ja Samuli Yliperttula. Voitaneen puhua jonkinlaisesta loppurutistuksesta, Pickalan nelikko pelasi myötätuulessa 16. väylän (par5) yhteensä 5 alle parin ja asetteli täten tavoitelukemia himmeimille mitaleille.

Pronssiset mitalit lähtivät Golf Talman matkaan joukkueelle Petri Jantunen, Jukka Happonen, Joonas Huttunen, Eero Malinen ja Antti-Pekka Vartiainen. Neljännelle sijalle lyönnin päähän mitaleista jäi St. Laurence ja Espoon Ringsiden vaikea päivä jätti joukkueen viidenneksi.

Pickala Golfille hopeaa, Kymen Golf mestari, Golf Talmalle pronssia.

Kymen golfin joukkueen kapteenina toimi siis kokenut Mid-jyrä Ville Karhu, jonka peli on ollut hyvässä tikissä koko kauden. ”Joukkueen tulos, total, on underissa! Tällä pelillä olisi pärjätty ehkä vielä isoimmissakin karkeloissa, nyt tuli todella iso ero seuraaviin joukkeisiin. Kentän pinnat olivat niin viimeisen päälle, että tekisi mieli mennä heti pelaamaan uudestaan. Tärkeää oli pystyä kontrolloimaan spinniä, välillä sitä tarvittiin, välillä se piti osata ottaa pois, vaikeat olosuhteet sopivat meille todella hyvin ja olivat meidän etu”, kertoi Karhu joukkueensa kuulumisia kierroksen jälkeen.

”Myös viime vuonna olimme lauantain jälkeen kärkipaikalla, mutta jäimme lopulta kisassa viidenneksi. Siitä saatiin hyvä mentaalinen oppi tälle vuodelle. Lähdimme tällä kertaa vain neljän pelaajan voimin kisaan, jotta kaikki saavat pelata koko ajan ilman huilivuoroja. Sovimme lauantain jälkeen, että johtoasemassa sunnuntaina käynnistyy uusi kisa, nyt meillä kaikilla oli vain 2 tasoituslyöntiä käytettävissä.”

”Joukkueessa on paljon taitoa ja vain kovia nimiä. Nostetaan nyt esille vielä Siiran Jarin uudet kädet, jotka tuottavat tulosta ennennäkemättömän hyvin!”, Ville kommentoi vielä joukkuettaan ennen kiirehtimistään mitalistien kuvaukseen.

Kotkan poikii, mutta tuskin ilman siipii…

Iso kiitos Mid Tourin puolesta Kankaisten Golfille kilpailun järjestelyistä, vapaaehtoisille suuresta avusta kilpailun läpiviennissä, kenttähenkilökunnalle uskomattoman hienosta peliareenasta ja tietysti kaikille pelaajille, joita varten näitä kilpailuja on mukava järjestää!

Näin on Mid Tourin kausi 2019 valmis karsintoja lukuunottamatta. Ensi vuonna palataan keväällä jälleen lähtöviivalle, alkuun links-golfin merkeissä! Kiitos kaudesta!

 

Ps. Golfliiton linjauksen mukaan joukkuekisan henkilökohtainen kierros on tasoituskelpoinen. Kierroksen CBA oli -1 ja tasoituspäivitykset menevät automaattisesti seuroihin.