Uutiset
Ladies Mid Tour 2021 perusosakilpailut päätökseen Hyvinkäällä

Ladies Mid Tour 2021 perusosakilpailut päätökseen Hyvinkäällä

Ladies Mid Tourin viimeinen perusosakilpailu kisailtiin Hyvinkään Golfin hyväkuntoisella kentällä. Kilpailuviikonlopun yllä leijui säätiedoteissa runsasta vesisadetta ja salamointia, johon oltiin varustauduttu mm. siirtosäännön käyttöönotolla ja startterit ohjattiin kertomaan miten kenttä evakuoidaan ukkosen sattuessa. Mutta saatiinko sitä ukkosta?

Kentälle ja henkilökunnalle haluamme antaa erityismaininnan iloisesta ja hyvästä palvelusta sekä hyväkuntoisesta kentästä! Klubille oli mukava tulla ja henkilökunnan kanssa oli tunne, kuin olisi jutellut vanhojen tuttujen kanssa. Kiitos loistavasta palvelusta!

Hyvinkään osakilpailuun ilmoittautui 32 naista, joista lopulta 31 pääsi lähtöviivalle. Aika yksimielisiä oltiin, että Hyvigolfin väylä numero 1, 120m par 3, on melko haastava aloitusväylä. Tilastojen mukaan se oli viikonloppuna kuitenkin kentän kolmanneksi helpoin väylä 5 birdien ja 38 parin turvin. Monen pelaajan korttiin eksyi bogi tai huonompi tulos toisella par kolmosella, väylällä numero 10. Se osoittautui kilpailun vaikeammaksi väyläksi. Väylä pelattiin molempian päivinä noin 160m pitkänä ja par tulos onnistuttiin saavuttamaan yhteensä vain 12 kertaa.

Lauantaina koko kierros saatiin pelata varsin ihanteellisessa kelissä. Aurinko paistoi ja lämpöä riittii 20 asteen molemmin puolin. Tuulikin oli varsin maltillinen. Kierrostuloksissa oli luettavissa hyvää kesäfiilistä, vaikka kenttä ja sen griinien muodot olivat monen mielestä kyllä melkoisen haastavat. Ensimmäisen päivän jälkeen päädyttiin melkoisen tuttuihin asetelmiin kärjen osalta. Sonja Pakonen pelasi helpon näköisesti kierrostuloksen 74 ja pääsi aloittamaan toiseen kisapäivään kahden lyönnin etumatkalta seuraavaana olleisiin Milla Hallanoroon sekä Minna Vuorenpäähän, joiden ensimmäinen kierrostulos oli 76.

Sonja Pakonen väylä 17


Sunnuntain sääennusteiden yllä oli koko viikon leijunut rankkasadetta sekä ukkosen uhkaa. Moni Helsingin suunnalta tulleista pelaajista kertoi matkan sujuneen hitaasti rankkasateessa ja vesiliirtoa varoen. Matkalla myös salamoi ja jyrisi. Itse kisapaikalle saapuessa vesisade loppui ja aurinkokin välillä pilkisteli. Aivan ensimmäiset pelaajat lähtivät kakkos-kierrokselleen pienessä kevyessä tihkusateessa, mutta muut saivat starttiluvan täysin kuivassa ilmassa. Ukkonen jyrähteli kierroksen aikana niin kentän etelä- kuin länsipuolellakin, mutta kuin ihmeen kaupalla sekä ukkonen että sade kiersivät kentän, eikä vettä saatu kuin pari pientä kuuroa.

Jaa niin se kisa… No siinä kisassahan kävi niin, että Milla tuli takaa kovaa ja pelasi sunnuntain upean kierroksen +1 (73). Sonja jäi kärjestä lopulta kolme lyöntiä. Pari upeaa loppukiriä nähtiin myös. Jasmiina Kivini kiri toisen päivän hienolla kieroksella +3 kolmanneksi pelattuaan väylille 11, 12 ja 13 birdiet. Parhaana yli 40-vuotiaana pelaajana palkittiin tasaisesti pelannut Satu Vuorinen (82+77). Erityismaininta vielä Mirva Laaksosen upeasta kierroksesta 75 (netto 61), joka nosti Mirvan 11 sijaa ylöspäin tulosluettelossa sekä tämän kilpailun hcp voittoon.

Tämän kilpailun jälkeen ratkesi myös ensimmäinen rankingvoittaja. Tällä kaudella olemme ensimmäistä kertaa pitäneen tasoituksellista kierroskeskiarvotilastoa. Mukaan laskettiin kuusi parasta tasoituksellista kierrostulosta kuudesta ensimmäisestä osakilpailusta. Kierroskeskiarvotilaston voitti Katri Hynninen. Palkinnoksi Katri saa 200€ arvoisen lahjakortin Golf Centeriin.

Onnittelut voittajille ja muille menestyneille!

Kautta on vielä jäljellä seuraavasti:
Finaali, Race to Tali, 4.-5.9.2021, johon pääsee rankingin mukaan 18 parasta mukaan. Vaikka et olisi rankinglistalla top 18, voit silti ilmoittautua!

Joukkue SM, Aulangon Golfklubi 18.-19.9.2021. Joukkuessa voi olla 2-4 pelaajaa. Kilpailussa pelataan lauantaina fourball ja foursome. Lauantaina voi pelata valitsemallaan kokoonpanolla 2-4 hengen voimin. Kierrokset on aikataulutettu siten, että joukkueen ollessa kaksihenkinen, ehtii pelaajat pelata molemmat kierroksensa. Sunnuntaina pelataan henkilökohtainen lyöntipeli, jossa osallistujia voi olla 3/joukkue ja kahden parhaan tulos lasketaan mukaan joukkueen lopputulokseen.

Tämä kilpailu oli Ladies Mid Tourin kauden 2021 viimeinen perusosakilpailu. Kausi on ollut mahtava! Kiitos jokaikiselle mukana olleelle, ja toivon koko sydämestäni, että teillä on ollut yhtä mukavaa kuin minullakin. Toivon myös, että näemme jokaisen kanssa ensi kaudella. Eikä haittaa, vaikka kertoisitte muillekin pelureille miten huippu kiertue meillä on!

Mari/Mid Tour