Mid Tour ja Ladies Mid Tour polkaistiin käyntiin raikkaan keväisessä säässä. Naiset aloittivat koko kesän kestävän urakkansa Meri-Teijossa ja miehet Vuosaaressa.

(Kuva: Vuosaari Golf)

Golf on pitkälti puketumiskysymys niin tyylillisesti kuin kerrospukeutumisen suhteen. Molempia ei voi yhdistää aina. Lauantaina oli jälkimmäisen vuoro. Naisten aamu alkoi valkoisissa merkeissä, kun taivaalta tuprutti lunta. Kesä oli saapunut Meri-Teijoon. Oli keli mikä oli, niin palloa laitettiin ilmaan hyvillä tuloksilla keliin nähden. Milla Hallanoro otti kuskin paikan tuloksella 77 (+5) ja midnaisten maajoukkuekapteeni Nina Katajainen jäi Millasta lyönnin (78). Taistelu jatkuu jatkuu sunnuntaina eikä Marika Soravuota ja Gitta Kauppia voi laskea ulos voittotaistelusta (molemmilla 81 lyöntiä).

Miesten kisa pelattiin aamupäivän ryhmien suhteen aivan unelmakelissä. Raikas kevättuuli ja pilvettömältä taivaalta paistanut auringo siivitti monet pelaajat hyviin tuloksiin. Aamupäivän parhaista tuloksista vastasivat Talman Antti-Pekka Vartianen ja Ringsiden Joonas Hinkkanen. Molemmille 72 lyöntiä tuloskorttiin. Iltapäivän ryhmille keväinen keli ei sitten ollutkaan ihan samanlainen. Osa aamupäivän loppupään pelaajista pääsi myös nauttimaan Suomen raikkaasta keväästä iltapäiväryhmien kanssa. Taivaalta tuli vettä, räntää, rakeita, lunta, kahdeksan kissaa ja ainakin kuusi lahnaa. Kosteutta ole sen verran, että joku oli nähnyt takaysilla valaan uivan. Onneksi lämpöä kuitenkin piisasi ruhtinaallisesti +3 asteen verran, kun koukkupolvet urhoollisesti vetivät ja työntivät kolmipyöräisiä kärryjään.

(Kuva: Vuosaari Golf)

Cut-rajaksi muodostui 84 lyöntiä (+12). Iltapäivän tulostaso jäi hieman heikkommaksi kuin aamupäivän, mutta Messilä Golfin Ville Lagerblom vähät välitti kelistä iltapäivällä ja pelasi hienon 71 lyönnin kierroksen (-1). Sillä heltisi Mid Tourin ensimmäisen osakilpailun paalupaikka sunnuntaille. Sunnuntaina jokainen saa pelata loppuun saakka aivan tosissaan, sillä kärjestä neljän lyönnin sisällä on 12 pelaajaa.

Erityiskiitokset saa koko miesten ja naisten pelaajakaarti, joka jaksoi painaa koko kierroksen hymy naamalla. Isot kiitokset jo tässä vaiheessa Vuosaari Golfin henkilökunnalle, joka on saanut kentän ja varsinkin griinit aivan huippukuntoon jo tässä vaiheessa kautta.

Live Scoring miehet

Live Scoring naiset