Mid Joukkue SM Miehet 2021 – Laukaan Peurunkagolf

Lauantain reikäkartta
Sunnuntain reikäkartta

AJANKOHTA & KENTTÄ     18.-19.9.2021                     Laukaan Peurunkagolf

KILPAILUMAKSU

Kilpailumaksu on 360€ / joukkue (sisältäen harjoituskierroksen kilpailuviikolla). Kilpailumaksu maksetaan paikanpäällä Laukaalla tai laskutussopimuksen mukaisesti.

PELAAJAN EDUSTUSKELPOISUUS

Mid Tourin vuosikokouksen päätöksen mukaisesti SM-kilpailuihin voi osallistua pelaaja, joka on Suomen kansalainen tai pelaaja joka ei ole Suomen kansalainen, mutta edustaa Suomen Golfliiton jäsenseuraa. Pelaajan on oltava edustuskelpoinen ja edustettava kotiseuraansa. Hcp-vaatimus 7,0.

PELIMUOTO

1. päivä, lauantai 18.9.2021

Pelataan lyöntipelinä aamupäivällä Four-Ball (nelipallo) ja iltapäivällä Foursome (nelinpeli). Jokaiselta joukkueelta pelaa kaksi paria aamu- sekä iltapäivällä. Joukkueiden lähdöt tapahtuvat ranking sijoituksen mukaan 1/10 tiiltä. Joukkueet ranking sijoilla 1-8 lähtevät tiiltä 1 ja joukkueet 9-16 lähtevät tiiltä 10. Ensimmäinen lähtö kello 08:30, iltapäivälähdöt kello 14:00 alkaen. Kierrosten välissä ruokailumahdollisuus.

2. päivä, sunnuntai 19.9.2021

Pelataan henkilökohtaisena lyöntipelinä. Joukkueessa pelaa neljä pelaajaa ja lähdöt tapahtuvat 1/10 tiiltä kolmen pelaajan ryhmissä. Lähdöt ovat käännetyssä järjestyksessä lauantain tulosten mukaan. Joukkueet lauantain jälkeen sijoilla 1-8 lähtevät tiiltä 1 ja joukkueet sijoilta 9-16 lähtevät tiiltä 10.

Lopullisiin tuloksiin lasketaan joukkueiden kaikki kahdeksan kierrostulosta.

TASATULOSTEN RATKAISU

Tasatilanteessa voittaja ratkaistaan välittömästi suoritettavalla sudden death (äkkikuolema) – uusinnalla, johon kapteeni valitsee joukkueestaan yhden pelaajan. Ottelun voittaja ratkaistaan pelaamalla reikä kerrallaan, niin kauan kunnes ratkaisu syntyy. Uusintareikänä pelataan reikä 18.

Muut sijat kuin voitto ratkaistaan parhaan yksittäisen kierroksen mukaan, tämän jälkeen toiseksi parhaan jne. Jos kaikki tulokset ovat samoja, ratkaistaan sijoitus arvalla.

JOUKKUEEN NIMEÄMINEN

Joukkueeseen voi kuulua 4-6 pelaajaa ja kapteeni (kapteeni voi olla yksi pelaajista). Joukkueen pelaajien nimet pitää olla toimitettuna Mid Tourille viimeistään perjantaina 17.9 klo 18.00. (sposti: midtour@golf.fi)

Lauantai aamupäivän peliparit (Fourball) on ilmoitettava Mid Tourille perjantaina 17.9 klo 18.00 mennessä.

Lauantai iltapäivän peliparit (Foursome) on ilmoitettava välittömästi aamupäiväkierroksen jälkeen tai vaihtoehtoisesti ne voi ilmoittaa jo perjantain ilmoituksen yhteydessä.

Sunnuntain pelaajat (single) on ilmoitettava viimeistään lauantain iltapäiväkierroksen jälkeen.

KAPTEENI

Jokaisella joukkueella tulee olla nimetty Kapteeni, joka toimii yhteyshenkilönä joukkueen ja kilpailutoimikunnan välillä. Kapteenilla ei ole rajoituksia pelaamisen tai mailapoikana toimimisen suhteen.

CADDIE

Pelaajalla voi olla caddie kuten normaalistikin. Lauantaina Four-Ballissa voi caddiena toimia pelaaja, joka pelaa Foursomea ja vastaavasti myös Foursomessa pelaaja, joka pelaa itse Four-Ballia. Samoin sunnuntaina caddiena voi toimia henkilö, joka on pelannut lauantaina. Samalla kierroksella ei voi toimia sekä caddiena että pelaajana.

TULOSKSET JA REIKÄKARTAT

Kilpailussa käytetään Golfboxin mobilescoringia sekä paperista tuloskorttia. Pelaajille jaetaan tulostensyöttökoodit (sähköpostilla mahdollisuuksien mukaan ja starttereilla koodit) ja live-scoringia varten tulokset syötetään kännykällä osoitteessa s.golfbox.dk. Pelaajien tulee käydä Scoring Arealla hyväksymässä ja allekirjoittamassa tuloskortit jokaisen kierroksen jälkeen.

Reikäkartat löytyvät https://www.midtour.fi/laukaa2021/ sekä 1./10. tiiltä.

PUKUHUONEET JA RAVINTOLA

Miesten pukuhuone, suihkut ja sauna ovat käytössä klo 07:30 – 20:00. Ravintolassa on tarjolla perjantaina lounas klo 11 – 15 (10,50€), lauantaina lounas klo 11:00-16:00 (10,50€) ja sunnuntaina tilattavissa Karlvikin burgereita!

KILPAILUTOIMIKUNTA

Tuomari & kilpailunjohtaja:              Arto Teittinen                     +358 50 521 3654
Mid Tour:                                             Petri Ahokas                       +358 50 424 1107
Laukaan Peurunkagolf:                                                                  +358 600 390 555

Kysymykset ja palaute kilpailusta:midtour@golf.fi


LISÄYS SUOMEN GOLFLIITON HARD CARDIN PAIKALLISSÄÄNTÖIHIN

MID-MIESTEN SEURAJOUKKUEIDEN SM-KILPAILUT, Laukaan Peurunkagolf 18.-19.9.2021

Siirtosääntö (Mallipaikallissääntö E3)

Pelaajan pallon ollessa yleisen pelialueen väyläkorkeuteen tai lyhyemmäksi leikatulla osalla, voi pelaaja siirtää palloaan enintään tuloskortin verran (30 cm), mutta ei lähemmäksi reikää ja pallon täytyy pysyä yleisellä pelialueella. Mallipaikallissäännöstä E-3 löytyvät tarkemmat ohjeet menettelytavasta.

Estealueet (Sääntö 17)

Huoltoteiden ja polkujen vieressä kulkevat kuivatusojat ovat punaisia estealueita, vaikkei niitä olisi merkitty.

Sisäinen out -raja väylien 5 ja 6 välissä

Väylien 5 ja 6 välissä kulkee valkoisin tolpin merkitty out -raja, joka koskee väylää 5. Tolpat ovat ulkorajan merkkejä pelattaessa väylää 5. Muita väyliä pelattaessa ne ovat kiinteitä haittoja, joiden siirtäminen on kielletty.

Pudottamisalue väylällä 16

Pallon ollessa estealueella tai kun tiedetään tai on käytännössä varmaa, että pallo, jota ei ole löydetty, on estealueella väylällä 16, on pelaajalla yhden lyönnin rangaistuksella käytössään seuraavat vaihtoehdot:

  • Vapautua Säännön 17.1 mukaisesti, tai
  • Ylimääräisenä vaihtoehtona pudottaa alkuperäinen tai muu pallo pudottamisalueelle, joka on merkitty vihreä-valkoisilla paaluilla. Pudottamisalue on vapautumisalue Säännön 14.3 mukaisesti.

Varapallon lyöminen alkuperäisen pallon ehkä ollessa estealueella väylillä 16 tai 17 (Mallipaikallissääntö B-3)

Jos pelaaja ei tiedä onko hänen pallonsa estealueella väylällä 16 tai 17, pelaaja voi pelata varapallon. Pelatessaan varapalloa pelaaja voi käyttää lyönti ja lyöntimatka -vapautusta, linjassa taaksepäin -vapautusta tai väylällä 16 käyttää vihreä-valkoisin paaluin merkittyä pudottamisaluetta.

Pelaajan pelattua tämän säännön mukaisesti varapallon, ei hän voi enää käyttää muita Säännön 17.1 mukaisia vaihtoehtoja suhteessa alkuperäiseen palloon.

Kun alkuperäinen pallo löytyy estealueelta kolmen minuutin etsinnän aikana, pelaaja voi valita joko:

  • Pelaamisen jatkamisen alkuperäisellä estealueella olevalla pallolla, jolloin varapalloa ei saa enää pelata, tai
  • Pelaamisen jatkamisen varapallolla, jolloin alkuperäistä palloa ei saa pelata.

Kun alkuperäistä palloa ei löydy (kolmen minuutin etsinnän aikana) ja tiedetään tai on käytännössä varmaa, että pallo on estealueella, varapallosta tulee pelissä oleva pallo.

RANGAISTUS PAIKALLISSÄÄNNÖN RIKKOMISESTA: Yleinen rangaistus (Kaksi lyöntiä)

Kierroksen maksimiaika

  • 4h 31min

Tuomarit:

Arto Teittinen, kilpailunjohtaja/päätuomari    +358 50 521 3654
Juha Marola, tuomari                                   +358 400 670 733
A-P Heikkilä, tuomari                                   +358 40 8299 410