Lipsanen ja Varjonen kapusivat korkeimmalle Hillsidessa

Lauantain sateet jatkuivat vielä läpi yön, mutta säidenhaltija oli tällä kertaa sen verran armollinen, että sunnuntai saatiin pelata ilman sadetta. Märkää oli monin paikoin ja tilapäisen veden droppeja otettiin päivän mittaan paljon. Griinit eivät päässeet huippunopeuksiin, mutta toimivat olosuhteisiin nähden todella hienosti – sen osoittaa sunnuntain tulostasokin.

Naisten kärkiryhmä lähdössä kierrokselle – lyöntivuorossa Virpi Vuorinen

Sunnuntai pelattiin siis vain yhdeltä tiiltä lähtien, mukana 15 naisen lisäksi kilpailussa oli 82 cutin läpäissyttä miestä. Olosuhteet olivat melko otolliset, tuulettomassa ja jopa ajoittain auringonpaisteessa nähtiin useita parin alittavia tuloksia.

Naisissa Mari Varjosen lyönnin johtoasema kasvoi sunnuntain kierroksen mittaan tasaisesti. Kärkiryhmässä pelanneet Nina Katajainen ja Virpi Vuorinen eivät pystyneet liiemmälti Marin johtoa uhkaamaan, kierrostuloksin 74+76 Marille vakuuttava voitto Ladies Mid Tourilla. Voitto oli Marin ensimmäinen sitten vuoden 2017 reikäpelikullan ja maistui erityisen maukkaalta:

”Huippua saada vihdoin kaksi hyvää kierrosta putkeen. Fiilis kentällä oli hyvä ja rauhallinen oikeastaan koko ajan, nautiskelin kentästä ja ilmapiiristä. Tämä yhteiskisa tuntui todella kivalta, kun oli enemmän säpinää läpi kilpailupäivien!”

Naisten mitalikolmikko: Virpi Vuorinen, Mari Varjonen, Nina Katajainen

Miesten sunnuntain kärkiryhmässä taistoon lähtivät Sebastian Nymarkin ja Keijo Jaakolan lisäksi Henri Lipsanen, joka nappasi johtopaikan hyvän etusin -2 jälkeen. Edellä menevissä ryhmissä nähtiin muutamia kovia tuloksia, päivän paras kierros oli Ville Itkosen 6 birdien myötä pelaama 67 (-4). Joonas Hinkkanen ja Erik Stenman alittivat niin ikään 70 lyönnin rajan ja tavoitetuloksen kärkiporukalle asetti Juha-Pekka Peltomäki pelaten tuloksen 68 ja asettuen kokonaistilanteeseen -2.

Miesten kärkiryhmä työn touhussa

Koko kärkiryhmässä ei kuitenkaan montaa bogia päivän aikana nähty. Nymarkin kierros näytti pitkään virheettömältä, mutta lopun kaksi bogia tiputtivat harmittavasti sijoitusta. Jaakola päätyi kokonaistulokseen par, birdie-hanojen tyrehdyttyä lopussa. Golf Pirkkalan Henri Lipsanen piti elektronisen tuloskorttinsa tänään täysin puhtaana ja kolmen birdien sekä 15 parin myötä hän nappasi uransa ensimmäisen Mid Tourin voiton!

Henri Lipsanen – voittajan hymy

”Virheetöntä menoa tänään! Onneksi keli oli maltillisempi kuin eilen ja sain tarvittavat putit sisään oikeastaan koko viikonlopun ajan. Siisti fiilis ja isot kiitokset järjestäjille huippujärjestelyistä!”, totesi onnellinen voittaja pikimmiten urakkansa jälkeen.

Mid Tour jatkuu tiiviillä kalenterilla jo kahden viikon päästä Tapiolassa ja Ladyt jatkavat 1-päivän kilpailulla Nevaksessa. Tästä jo seuraavalla viikolla pelataan SM-mitaleista Porin Kalaforniassa, joten ilmoittautumisia sisään vaan ja treeniä siihen päälle!

Mid Tour kiittää kaikkia pelaajia, niin miehiä kuin naisia, tuomari Timoa ja koko kenttähenkilökuntaa Hillsidessa onnistuneesta viikonlopusta – sateista huolimatta kaikki sujui oikein loistavasti!

Palkinnot toimitetaan 5 parhaalle miehelle ja 3 parhaalle naiselle sekä parhaan naisten hcp-tuloksen tehneelle sähköisesti.

Palkitut:

  1. Henri Lipsanen
  2. Juha-Pekka Peltomäki
  3. Erik Stenman
  4. Keijo Jaakola
  5. Joonas Hinkkanen
  1. Mari Varjonen
  2. Nina Katajainen
  3. Virpi Vuorinen

Naisten parhaan hcp-tuloksen pelasi Virpi Vuorinen, toiseksi parhaan Mari Varjonen, joten hcp-palkinto lähtee kolmanneksi parhaan tuloksen tehneelle Tiina Santoselle.

Tulosluettelo: https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/2181529/leaderboard

Tags

Comments are closed