Matti Meriläinen golfasi Vuosaaren Mid Tourin voittoon. Kisa oli entiselle ammattilaispelaajalle uran kolmas Mid Tourilla ja voittona ensimmäinen tosi miesten kiertueella.

Meriläinen pelasi kierrostulokset 71-71 (-2), jolla piti niukasti takanaan hurrikaaninousun sunnuntaina latoneen Ville Karhun (76-67), joka vastasi myös kisan kovimmasta tuloksesta. Villen loppukirissä mentiin 10 viimeistä reikää -5, mutta se ei aivan riittänyt voittoon tällä kertaa.

Matti ei juuri stressaillut kentällä, vaan totesi pelanneensa lähes kuten parhaina vuosinaan.

”Tosi stediä peliä hienolla kentällä. Vuosaaresta on ihan pakko sanoa, että noilla pinnoilla on ilo pelata. Myös edellinen voitto kilpagolfista oli täältä, noin viiden vuoden takaa Finnish Tourilta”, Meriläinen muistelee.

Sittemmin syntyi tai oli jo syntynyt perheen esikoinen, ja golf on jäänyt Masalla vähemmälle. Edellisten vuosien kierrosmäärät ovat pysyneet yksinumeroisina.

”Pojan kanssa kesällä tullut käytyä vähän rangella ja siinä ehkä löytänyt taas pientä intoa pelata enemmän. Tapiolassa debytoin, Nordcenterissa jatkettiin ja nyt Vuosaaressa päästiin jo voiton makuun. Ajatuksena on lähteä pelaamaan Cookelle finaalia, se kuuluu myös suosikkikenttiin”, Masa tunnelmoi.

Viimeisellä väylällä ei Masan mielestä nähty varsinaista draamaa, vaikka voittomarginaali jäi vain yhteen lyöntiin.

”Se oli aika perushommaa, draivi väylälle, rauta 8 etuforelle ja kahdella putilla tuopin ääreen juhlimaan voittoa”

Kolmanneksi pelasi myös upean kirin tehnyt Jyry Peltomäki. Neljännen sijan jakoivat avauspäivän paras Joonas Hinkkanen, Tommy Gulin ja Antti Ulvio.

Mid Tourin kisassa nähtiin tällä viikolla myös erityisen onnistuneita lyöntejä peräti kaksinkappalein!

Karri Kakko narautti holarin väylällä 15 avauspäivänä 155 metrin matkalta. ”Rauta seiska greenin alkuun alas, pomppu ja rullilla sisään”, Karri tiivisti homman yksinkertaisuuden.

Sunnuntaina tempussa onnistui Sami Hämäläinen väylällä 17, joka oli lyhennetty noin 165 metriseksi.

Category
Tags

Comments are closed