Mid Tour
(Mid) Tour Championship käydään tarunhohtoisen Talin viheriöillä

(Mid) Tour Championship käydään tarunhohtoisen Talin viheriöillä

Kesän riennot alkavat tulla finaaliin vuoden 2021 osalta. Finaali on luvassa myös Mid Tourilla, jossa käydään kiertueen Race To Tali -kilpailun finaali missäpä muualla kuin Talissa.

Kiertueen osalta ratkeaa moni asia. Tärkein on tietenkin kiertuefinaalin voittaja niin miesten, naisten kuin kokeneiden (40-v sarja) osalta.

Miesten rankingin osalta tilanne on äärimmäisen tiukka. Neljä pelaajaa tulee lähtemään finaalikilpailuun 62 pisteen sisällä toisistaan. Käytännössä voidaan sanoa, että kyseessä on yksi sija, eli myös yksi lyönti olettaen, että kyseiset pelaajat ovat kärkiryhmissä mukana Talin sunnuntaissa.

Kiertueen finaalissa on 20% korotetut pisteet, joten kilpailun voitosta on luvassa normaalin 600 pisteen sijasta 750 pisteen potti. Pisteet, joita finaalissa jaetaan ovat samat kuin lyöntipelin SM-kilpailuissa.

Kärjessä miesten rankingissa on puhtaalla pelillä kaksi kilpailua pelannut Henrik Kontro. Voitot Vuosaaresta ja Ringsidesta ovat tuoneet yhteensä 1200 pistettä ja Kontro tavoittelee finaalissa täydellistä kolmen suoraa. Voitolla hän saavuttaisi varmasti myös rankingin ykkössijan.

Kokemusta löytyy kärkinelikosta kuitenkin yllin kyllin. Kakkosena pisteissä on lyöntipelin suomenmestari Keijo Jaakola 1160,75 pisteellä. Matti Meriläinen 1140,75 ja Ville Karhu 1138,75 pisteellä ovat kiinni myös rankingvoitossa tiukimmin.

Kärkinelikon osalta tilanne on harvinaisen selkeä. Voitolla myös rankingin voitto. Myös muut sijoitukset voivat riittää.

Viidentenä rankingissa kärkkyy EM-hopeamitalisti Joonas Hinkkanen. Pienestä ylävartalovammasta kärsivä Hinkkanen yrittää saada kehonsa pelikuntoon viikonlopuksi, mutta ei usko olevansa täydessä terässä.

Teoreettisella tasolla rankingin voittoon voisi nousta vielä jopa noin 15:nneltä sijalta. Käytännössä pisteitä rankingin voittoon tullaan tarvitsemaan kuitenkin vähintään 1400, todennäköisemmin yli 1500. Näin olleen top-10 ulkopuolelta nouseminen kärkeen vaikuttaa yhtä todennäköiseltä kuin lottovoitto.

Tärkeitä asioita saavutettavana on kuitenkin muitakin. Midien maajoukkueeseen tullaan päästämään rankingin viisi parasta amatööriä. Tällä hetkellä viimeisessä paikassa on kiinni Ringsiden Ilkka Jokinen, joka on rankingin seitsemännen sijan myötä viides amatööreistä.

Naisissa rankingin voitto on jo ratkennut. Milla Hallanoro tulee olemaan jälleen ykkönen. Kakkospaikasta ja toisesta maajoukkuepaikasta on kuitenkin vielä kova kilpailu. Siinä on kiinni tällä hetkellä Sonja Pakonen 531 pisteellä.

Jasmina Kivini ja Saana Pakonen nousisivat kisan voittamalla mahdollisesti kakkoseksi. He ovat noin sata pistettä Sonja Pakosta perässä. Edes voitto ei välttämättä riitä, sillä naisten voittajalle on luvassa 200 pistettä

Tali testaa pelurit pohjoistuulessa

Talin kenttä on kokenut paljon uudistuksia viimeisten vuosien aikana. Erityisesti viheriöt ja niiden ympäristöt ovat saaneet paljon kohennusta valkoisine bunkkerihiekkoineen.

Sääennuste lupaa viikonlopulle koleaa ja pohjoistuulista keliä. Tämä tarkoittaa, että ykkösväylä mennään ennusteen mukaan vastatuuleen.

Talin kenttä on tunnetusti taktisesti haastava. Viheriöiden ympäristössä tulee olla tarkkana jos mielii päästä kuivin jaloin pois kentältä.

Par-vitosilla ja erityisesti takaysillä on hyviä tuloksentekokohtia. Väylän 18 viheriö on herättänyt kauhua ja tulee näyttelemään isoa roolia kun Mid Tourin kiertueen mestaria ratkaistaan!

Kilpailu käynnistyy lauantaina. Kaikki lähdöt ovat ykköstiiltä.