Uutiset
Mid Tourin ja Ladies Mid Tourin avaukset lähestyvät

Mid Tourin ja Ladies Mid Tourin avaukset lähestyvät

Mennyt kausi sisälsi paljon myllerryksiä ja kilpailukalenteria muokattiin pariinkin kertaan kauden aikana. Tuleva kausi on edelleen täynnä kysymysmerkkejä ja sekä Golfliitto että Mid Tour odottavat viranomaisten linjausta siitä, kuinka tapahtumia voidaan järjestää. Suurin muutos edelliseen kauteen on ikärajan lasku 25 ikävuoteen, joka tuo varmasti uusia pelaajia kilpailuihin. Mid Tourista on tulossa Suomen kattavin kilpailukiertue amatööripelaajille, ja kilpailuiden taso nousee varmasti. Ikärajan laskun myötä Mid Tourilla pelataan ensi kaudesta lähtien myös 40+-vuotiaiden sarja niin miehissä kuin naisissa. Suomen mestaruuskilpailuissa ei ainakaan vielä 2021 kaudella ole erillistä sarjaa yli 40-vuotiaille.

Miesten kauden ensimmäinen osakilpailu pelataan 24.-25.4. Vuosaari Golfissa. Kilpailun ilmoittautuminen on nyt avattu ja se päättyy torstaina 15.4. klo 18:00. Kilpailua edeltävänä sunnuntaina 18.4. pelataan Sunday Qualifier -kilpailu. Sunday Qualifier on tarkoitettu pelaajille joilla ei ole Mid Tourille kategoriaa 6b tai parempi. Syksyllä 2020 pidetyn karsintakilpailun aikana ei ollut tiedossa ikärajan muutosta ja sunnuntain karsintakilpailulla halutaan antaa mahdollisuus myös uusille tulokkaille päästä mukaan Mid Tourille kauden alusta asti. Pelaajan tulee ensin ilmoittautua varsinaiseen osakilpailuun ja sen jälkeen niin halutessaan erikseen karsintakilpailuun. Kategorialistaus kauden ensimmäiseen kilpailuun löytyy tästä.

Mid Tour 1 Vuosaaren osakilpailuun mahtuu mukaan 156 kilpailijaa kategoriajärjestyksessä. Mikäli kilpailu tulee täyteen ja karsintakilpailuun ilmoittautuu vähintään 9 pelaajaa, järjestetään karsintakilpailu sunnuntaina 18.4.2021 klo 14.00 alkaen. Karsinnan ilmoittautuminen päättyy pe 16.4. klo 18:00 ja lähtöajat julkaistaan 17.4. klo 12.00 mennessä.

Karsinnnasta Mid Tourin Vuosaaren osakilpailuun pääsee mukaan:

 • 50 % karsinnan pelaajista (kuitenkin max. 15 pelaajaa) sekä tasasijalla olevat
  • Esim. Jos karsinnassa on mukana 18 pelaajaa, niin 9 parasta ja jaetut saavat paikan varsinaiseen kilpailuun. Jos taas mukana on 40 pelaajaa, niin top15 ja jaetut saavat paikan varsinaiseen kilpailuun.
  • Huom! Pelaajan kategoria 7 säilyy karsinnan tuloksesta riippumatta, eli pelaaja voi päästä mukaan Vuosaaren osakilpailuun, vaikka osallistuu karsintaan sitä läpäisemättä. Sama pätee pelkällä hcp:llä mukaan ilmoittautuville.

Karsintaa ei järjestetä jos siihen ilmoittautuu alle 9 pelaajaa. Karsinnan osallistumismaksu hyvitetään varsinaisesta kilpailumaksusta, mutta karsintaan osallistuneella pelaajalla ei ole mahdollisuutta ilmaiseen harjoituskierrokseen (karsintakilpailu toimii myös harjoituskierroksena).

Jotain suuntaa osallistujamäärästä antanee kauden 2019 avauskilpailu, jolloin ilmoittautuneita oli 175 pelaajaa.

Ladies Mid Tour 2021

Naisten kausi starttaa Ruukki Golfista 15.-16.5., josta matka jatkuu 29.-30.5. Nurmijärvelle. Kauteen kuuluu seitsemän osakilpailua, joista yhteiskilpailuja miesten kanssa on reikä- ja lyöntipelien Suomen mestaruus kilpailut sekä kauden päättävä finaali Race to Tali.

Mid maajoukkueet

Maajoukkueisiin pelaajat valitaan yleisen rankingin perusteella. Suomi-Ruotsi maaottelun kauden viidennen osakilpailun jälkeen tai 26.7. rankingtilanteen mukaan ja vuoden 2022 Euroopan mestaruuskilpailuihin kokonaisrankingin mukaisesti kauden jälkeen. Lisätietoa maajoukkueen valintakriteereistä löydät tästä.

Miesten ja naisten sarjat 2021

Mid Tourin ja Ladies Mid Tourin osakilpailuissa pelataan molemmissa oma yleinen sarjansa, johon osallistuvat kaikki pelaajat. Tämän lisäksi on 40-vuotiaiden sarja, jossa miehissä palkitaan osakilpailun kaksi parasta ja naisissa paras. Naisten osakilpailuissa palkitaan perinteiseen tapaan myös paras tasoituksellinen tulos. Palkinnot jaetaan huomioiden molemmat sarjat, eikä pelaaja voi saada palkintoa molemmista sarjoista. Pelaajat palkitaan Golf Centerin lahjakorteilla.

Miesten palkinnot osakilpailuissa jaetaan seuraavasti:

 • 300 €
 • 300 € (paras 40v.*)
 • 200 €
 • 150 €
 • 100 €
 • 100 € (2. paras 40v., jos ei jo saanut palkintoa)

Naisten palkinnot osakilpailuissa jaetaan seuraavasti:

 • 200 €
 • 200 € (paras 40 v.*)
 • 100 €
 • 50 €
  Lisäksi palkitaan paras hcp tulos 50 €

*Mikäli paras 40v. voittaa yleisen sarjan, tällöin 2. palkintona jaetaan myös 300€/200€ lahjakortti.

SM-kilpailuissa pelaajat palkitaan mitaleilla ja tavarapalkinnoilla. Yllä mainitut lahjakortit eivät koske siis SM-kilpailuja.

#RaceToTali

Mid Tour ja Ladies Mid Tour 2021 huipentuvat syyskuun alussa finaalikilpailuun, joka pelataan tänä vuonna suomalaisen golfin pyhätössä Talissa. Finaaliin pääsee mukaan yleisen rankingin järjestyksessä 72 parasta miestä ja 18 parasta naista. Finaalissa ratkotaan kauden ranking-voittajat sekä jaetaan miehille viimeiset paikat Laukaaseen Midien seurajoukkuiden SM-kilpailuihin.

Jäsenmaksu 2021

Mid Tourin jäsenmaksu kaudelle 2021 on 45 €. Jäsenmaksu maksetaan Golfboxin kautta. Jäsenmaksu tulee olla suoritettuna ennen pelaajan ensimmäistä osakilpailua ja pelaaja on velvollinen näyttämään kuittia (vahvistussähköposti maksetusta jäsenmaksusta) kilpailukentän caddiemasterille tarpeen vaatiessa. Pelaaja ei voi aloittaa kilpailukierrostaan, mikäli jäsenmaksua ei ole suoritettu.

Jos pelaaja ilmoittautuu kilpailuun ja maksaa jäsenmaksunsa samalla, mutta peruuttaa osallistumisensa ennen kilpailua, jäsenmaksu voidaan palauttaa kauden päätteeksi siinä tapauksessa, että pelaaja ei pelaa kauden aikana yhtään Mid Tourin tai Ladies Mid Tourin osakilpailua. Palautus suoritetaan kauden viimeisen osakilpailun jälkeen 30.9. mennessä. Pelaajan tulee itse ilmoittaa ja pyytää jäsenmaksun palautusta Mid Tourilta midtour@golf.fi. Jäsenmaksua ei tarvitse maksaa, mikäli pelaaja pelaa kauden ainoana kilpailunaan seurajoukkueiden Suomen mestaruuskilpailut tai osallistuu seuraavan kauden karsintoihin.

Mid Tourin 2021 jäsenmaksun voit maksaa tästä.

Kysyttävää?

midtour@golf.fi vastaa mielellään kysymyksiin.