Kilpailukalenteri
Mid Tourin kaudelle 2022 tulevia uudistuksia

Mid Tourin kaudelle 2022 tulevia uudistuksia

Mid Tourin kausi 2021 on ollut ennätyksellisen suosittu. Osasyynä tähän on ikärajan lasku 25 vuoteen, toisena isona tekijänä on korona-aika, jolloin golfin pelaaminen on ollut yksi turvallisimmista harrastusmahdollisuuksista. Suomessa on myös meneillään ennennäkemätön golf-buumi, jonka myötä useat kentät ovat täyttyneet äärimmilleen ja myös kilpagolfin suosio on huipussaan.

M40-kiertue

Mid Tourin kauden kilpailuihin on siis ollut tulijoita enemmän kuin kentälle on mahtunut. Tähän reagoiden kaudelle 2022 tullaan perustamaan Suomeen uusi golfkiertue, joka on suunnattu yli 40-vuotiaille pelaajille. Tällä hetkellä sitä kutsutaan työnimellä M40-kiertue.

M40-kiertueen osakilpailut tullaan pelaamaan yhdessä Ladies Mid Tourin osakilpailuiden kanssa. Kilpailukalenteri on porrastettu siten, että nämä kilpailut pelataan eri aikaan miesten ”yleisen” Mid Tourin kanssa, mikä tarkoittaa, että yli 40-vuotiaalla pelaajalla on mahdollisuus osallistua molempiin sarjoihin. Lisäksi kauden myötä pelataan useampi yhteiskisa, lyöntipelin SM, 30v juhlakilpailu sekä luonnollisesti Mid Tour Finaali.

M40-sarja pyrkii väistämään myös senioreiden kisoja, mutta valitettavasti viikonloppujen loppuessa kesken päällekkäisyyksiltä ei voida välttyä. Vappuna, äitienpäivänä tai juhannuksena ei tulla pelamaan Mid Tourin kilpailuita.

Miesten ”yleinen” Mid Tour säilyy siis käytännössä ennallaan.

Mid Players Championship

Kausi 2022 on myös juhlavuosi, historian 30. Mid Tour kausi. Kesän kohokohtana heinäkuun 2.-3. päivä pelataan Mid Tourin 30v juhlakilpailu Mid Players Championship hosted by Kytäjä 36-reikäisenä Kytäjän molemmilla kentillä. Kilpailu on yhteiskilpailu miehille, naisille sekä M40-sarjalle. Kilpailusta julkaistaan tarkempia tietoja myöhemmin.

Midien SM-kilpailut 2022

Kauden 2022 lyöntipelin Suomen mestaruuksista pelataan [korjattu] myöhemmin ilmoitettavalla kentällä. Jokaisen sarjan mestaruus ratkotaan samassa tapahtumassa ja pelaaja voi SM-kilpailussa osallistua vain yhteen sarjaan. Yksityiskohdista (mm. ranking-pisteet) tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Reikäpeli-SM jää kaudella 2022 pois ohjelmistosta.

Ranking, kategoriat ja tämän syksyn karsintakilpailu

M40-kiertueelle luodaan oma ranking, hieman kuluneen kauden tyyliin. Yksityiskohtia vielä hiotaan sen osalta, miten pisteitä jaetaan eri kilpailuista. Kaudelle 2021 esitellyt 40-vuotiaiden kategoriat tulevat jatkumaan ja näillä kategorioilla on mahdollista pelata kumpaakin miesten kiertuetta.

Porvoossa pelattavissa Mid Tourin karsinnoissa on jaossa kategoriat siis molempiin sarjoihin yli 40-vuotiaille pelaajille. Karsintojen kaikki pelaajat osallistuvat yhteen sarjaan ja 15 parasta saavat vahvan kategorian Mid Tourille. Lisäksi 10 parasta 40-vuotta kaudella 2022 täyttävää saavat oman kategorian, mikäli eivät jo ole 15 parhaan joukossa. Lisäksi karsinnoista sijat 16-30 sekä 40-vuotiaista 11-20 saavat paikan kauden 2022 Vuosaaren miesten ”yleisen” sarjan avausosakilpailuun.

EM-joukkue 5 miestä + 2 naista valitaan miesten osalta ”yleisen” rankingin perusteella. Maaottelun 40-vuotiaiden sarja valitaan M40-rankingin perusteella.

Kauden 2022 kalenteri

Tulevan kauden kalenteri julkaistaan heti sen valmistuttua. Yllä olevassa tekstissä on mainittu jo muutama osakilpailu, loppuihin palataan niiden varmistuttua.