Huhtikuu on täällä, joten ensi kuussa pelataan jo Mid Tourin kilpailuja – kaksin kappalein sekä miehissä että naisissa! Ilmoittautumiset ovat avautuneet ja pelaajien kategoriat on päivitetty uuteen kauteen (huomaathan, että ilmoittautumisen yhteydessä Golfboxissa näkyvä kategoria päivittyy viiveellä, kuitenkin korkeintaan parin päivän aikana).

Kaudella 2019 pelataan seitsemän osakilpailua, sisältäen lyöntipelin ja reikäpelin SM-kilpailut. Kausi huipentuu syksyllä Aulangolle Mid Tourin finaaliosakilpailuun, jonne pääsevät mukaan ranking-järjestyksessä 78 parasta miestä sekä 15 parasta naista. Ranking-pisteitä kannattaa siis hankkia ajoissa tilille!

Kauden kohokohta luonnollisesti on kotoiset EM-kilpailut Lohjalla St. Laurence Golfissa. Nyt myös naiset ovat ensimmäistä kertaa mukana kilpailemassa mitaleista. Suomen maajoukkue lähteekin hakemaan isoa menestystä Kalkki-Petterin tutulta kentältä. Kisojen järjestelyt ovat olleet koko talven käynnissä, Golfliiton, St. Laurence Golfin ja Mid toimikunnan osalta ja tapahtumasta on odotettavissa ikimuistoinen!

Mistä sitten Mid Tourilla pelataan? SM-mitalien lisäksi jaossa on maajoukkueen paikkoja kahteen suurempaan tapahtumaan. Vuosittain pelattaviin EM-kisoihin tullaan jatkossa valitsemaan 5 miestä sekä 2 naista edellisten EM-kisojen menestyksen sekä kotimaisen Mid Tourin rankingin perusteella. Heidän osaltaan matkakuluista katetaan huomattava osa, toki EM-kisoihin on mahdollista lähteä mukaan maajoukkueen ulkopuoleltakin omatoimimatkalle omalla kustannuksella, mikäli paikka kilpailuun aukeaa tasoituksen perusteella. Laadukasta matkaseuraa on ainakin tarjolla!

Toinen maajoukkueen tapahtuma on vuosittain pelattava Ruotsi-maaottelu. Tähän joukkueeseen valitaan kuusi miespelaajaa, kuusi yli 40-vuotiasta miespelaajaa sekä kuusi naista. Valinta-ajankohta on Lyöntipelin SM-kilpailun jälkeen 15.7 ja valinnat tapahtuvat rankingin tilanteen mukaisesti. Maaottelu pelataan kaudella 2019 Ruotsin isännöimänä 24.-26.8.2019 Åda Golf & Country Clubilla. Mid Tour osallistuu myös osaan maaottelun kustannuksista.

Kauden aikana pelataan myös Midien seurajoukkueiden SM-mitaleista. Naiset pelaavat jo kesäkuussa Nevaksessa, miesten paremmuudet ratkotaan syyskuussa Maskun Kankaisten Golfin väylillä. Joukkue-kilpailuun pääsee mukaan 12 eniten pisteitä kerännyttä seuraa, automaattista paikkaa ei ole jaossa isännille tai puolustavalle mestarille.

Mid Tourille päästäkseen pelaajan tulee täyttää 30 vuotta kuluvan vuoden loppuun mennessä sekä tasoitusta maksimissaan 7,0 miehissä ja 15,0 naisissa. Kilpailuihin otetaan enimmillään mukaan 156 miespelaajaa tai 48 naispelaajaa, osassa kilpailuissa pelaajamäärät ovat pienempiä. Kilpailuihin pelaajat valitaan mukaan kategoria-järjestyksessä ja kategorialista löytyy Mid Tourin sivuilta (kategoriamääritykset 2019). Voittamalla, keräämällä ranking-pisteitä edelliseltä tai kuluvalta kaudelta sekä menestymällä Mid Tourin karsinnoissa on parhaimmat mahdollisuudet päästä Mid Tourin osakilpailuihin. Ilman kategoriaakin on mahdollista päästä mukaan tasoitusjärjestyksessä, aina kilpailun maksimipelaajamäärään asti.

Miesten ja naisten osakilpailut pelataan aina lauantai-sunnuntai välillä ja SM-kilpailut perjantai-sunnuntai välillä. Miesten kilpailuissa  käytetään cut-rajaa (78 pelaajaa+tasatulokset) ennen toista päivää, naisilla cut-raja ei ole ollut käytössä. Kauden finaalikilpailussa ei ole cut-rajaa. Kilpailumaksu normaalikilpailuihin on 90 € ja se sisältää yhden harjoituskierroksen kilpailuviikolla. Lisäksi Mid Tour kerää pelaajilta kiertueen jäsenmaksun 40 €, joka siis maksetaan kertaluontoisena. Joukkue-SM- tai karsintakilpailuun osallistuminen ei edellytä jäsenmaksun maksamista.

Mikäli kauden aikana ei menestystä kerry riittävästi, järjestetään syksyisin miehille Mid Tourin karsinnat. Karsintaan 2019 voivat osallistua kaikki vuonna 1990 tai aikaisemmin syntyneet pelaajat, jotka täyttävät tasoitusvaatimuksen 7,0. Vuonna 2019 karsinnat pelataan Porvoo Golfissa ja siellä jaetaan vahva kategoria 15:lle parhaalle pelaajalle (+tasatulokset). Lisäksi sijat 16-30 saavat pelipaikan kauden 2020 ensimmäiseen kilpailuun.

Mid Tourin toimikunta toivottaa birdie-rikasta kilpailukautta! Kysymyksiä, kommentteja ja palautetta voi lähettää midtour@golf.fi -osoitteeseen.

Petri Ahokas
Mid toimikunnan puheenjohtaja