Mid Tour
Mideissä ratkotaan paremmuuksia reikäpeleissä

Mideissä ratkotaan paremmuuksia reikäpeleissä

Gumbölessä ratkotaan tulevana viikonloppuna SM-mitaleiden kohtaloa Mid Tourin reikäpelikilpailussa. Viime vuonna reikäpelit jäivät kauden alun viivästymisen vuoksi pelaamatta, joten mitalit päästään jakamaan nyt kahden vuoden tauon jälkeen.

Vuoden 2019 mestaruuden miehissä vei Joonas Hinkkanen. Kuluvalla kaudella Joonas säväytti EM-kisojen hopeamitalilla, mutta kotimaisen kauden rankingissa Rinkun tähtipelaaja vasta sijalla 28. Pelaajat sijoitetaan reikäpeleissä ranking-sijoituksen perusteella, Joonaksen edeltä listalta on mukana 15 pelaajaa. Ykkössijoitettuna kilpailuun starttaan niinikään Ringside Golfia edustava Ilkka Jokinen, seurakaveri Tommy Gulin on kolmossijoitettuna. Erinomaisen alkukauden pelannut Juha-Pekka Peltomäki löytää nimensä perästä sijoitetun paikan kaksi.

EM-menestyjät Joonas Hinkkanen ja Milla Hallanoro ovat mukana myös reikäpeleissä

Naisissa ylivoimaisena ennakkosuosikkina Gumböleen starttaa rankingia johtava Pickalan Milla Hallanoro. Kokenut seurakaveri Katri Hynninen on tällä kertaa kakkossijoitettuna, mutta Pickalan kaksikonkin takaa löytyy monta potentiaalista menestyjää. Naisten voittaja kahden vuoden takaa Gitta Kauppi ei ole puolustamassa kultamitaliaan.

Reikäpeli on aina arvoituksellinen ja tapahtumarikas pelimuoto ja varsinkin alkulohkovaiheessa pelattavat lyhyemmät 9 reiän lohkovaiheen ottelut tarjoavat monta käännettä. Wedgejä ja taktiikoita on varmasti viilattu tarkkaan monelta kantilta, kentällä on alusta asti kunnolla panosta. Lohkovoittajat etenevät jatkokierroksille, jossa siirrytään pelaamaan 18 reiän mittaisia otteluita. Mitalisteille tulee iso urakka, miehissä 1,5 kierroksen alkulohkon jälkeen vielä 4 täyttä kierrosta viikonlopulle. Naiset aloittavat urakkansa lauantaina lohkovaiheella ja sunnuntaille selvinneille on luvassa 2 kierrosta lisää.

Kilpailun lohkojaot ja lähtöajat on julkaistu ja ne on lähetetty pelaajille. Kilpailun seuranta onnistuu myös lohkoittain Golfboxissa: https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/customer/332/schedule/2021/481

Teksti: Petri Ahokas