Mid Tour
Midien Euroopan Mestaruudesta pelataan Ranskassa

Midien Euroopan Mestaruudesta pelataan Ranskassa

Mid Tour vuoden yksi kohokohta osuu kesäkuun alkuun, jolloin pelataan mid-ikäisten (>25v) Euroopan mestaruudesta. Vuoden 2019 Lohjan kisoista eteenpäin myös naiset ovat ratkaisseet ikäluokan paremmuuden vanhan mantereen kesken. Tämän vuoden kilpailu pelataan eteläisessä Ranskassa, Golf du Medocin resortissa Les Chateaux-kentällä.

Suomen joukkue matkusti paikalle maanantaina ja on käyttänyt molemmat harjoituspäivät kenttään tutustuen ja lämpöön sekä tuuheaan nurmeen totutellen. Tuoreessa muistissa on Joonas Hinkkasen viime vuoden hopeamitali Mallorcalta, jota erinäisiä lisänimiäkin hopeamitalisateesta kerännyt mies lähtee varmasti mielessään kirkastamaan.

EM-joukkue valitaan edellisen kauden rankingin perusteella, parhaiden sijoittuneiden amatööripelaajien mukaan. Suomen joukkueeseen pääsevät yleisen Mid Tourin rankingin neljä parasta, M40-rankingin paras (vuodesta 2023 alkaen) sekä Ladies Mid Tourin kaksi parasta pelaajaa sekä joukkueen kapteeni. EM-kilpailuihin paikkoja jaetaan eri maiden ilmoittautumisten perusteella matemaattisesti ja mikäli näitä maapaikkoja riittää on kilpailuihin mahdollista osallistua myös omatoimisesti. Paikat rankingien ulkopuolelta täytetään tasoitusjärjestyksessä. Edellisten EM-kilpailuiden 10 parasta miestä sekä 6 parasta naista saavat myös kutsun aina kilpailuun.

Suomen joukkueen 2022 muodostavat:
Keijo Jaakola, Tag
Joonas Huttunen, GT
Joonas Hinkkanen, ERG
Antti Pasanen, PGC
Tuomo Paavola, KG
Milla Hallanoro, PGC
Jasmiina Kivini, PirG
Miika Reunama, ERG (kapteeni)
Tommy Gulin, ERG
Jussi Sahravuo, ERG
Katri Hynninen, PGC

Harjoituskierrosten jälkeen tunnelmat ovat odottavat ja korkealla. Kenttää luodehtitaan hyväksi testiksi, se on erinomaisessa kunnossa ja pituuttakin löytyy, mutta ei liikaa. ”Melko tasainen areena, ei yhtään ylivaikeaa lyöntiä, mutta ei myöskään oikein hengähdystaukoja”, kuvaili näkemystään Joonas Hinkkanen. ”Loistavassa kunnossa ja älyttömän tiukat raffit. Tilaa on kyllä, mutta väylällä olisi syytä pysyä. Fiilis on hyvä ja kyllä paikka top10:ssä on ihan realistinen mahdollisuus”, totesi midien rankingin vuonna 2020 voittanut ja Lohjan EM-kotikisoissa hienosti sijalle 11 sijoittunut Tuomo Paavola.

Kilpailun seuranta tästä, kilpailu käynnistyy torstaiaamuna: https://www.ega-golf.ch/content/european-mid-amateur-championship-0#/competition/3454063/leaderboard

Kaikki valmista EM-kisoissa

Mid Tourilla panoksia pitkin kesää

Kotimainen Mid Tour ei päässyt alkamaan aivan suunnitellusti, koska Vuosaaren osakilpailu jouduttiin perumaan talven pitäessä kiinni otteestaan. EM-joukkeupaikkojen lisäksi Mid Tourilla riittää paljon muutakin tavoiteltavaa.

Pari vuotta koronan vuoksi tauolla ollut Suomi-Ruotsi -maaottelu on palaamassa elokuun lopun paikalleen, vuorossa on pelit Linna Golfissa. Joukkue valitaan rankingien perusteella Kanava Golfin SM-kilpailuiden jälkeisen tilanteen mukaisesti. Joukkueen muodostavat kuusi yleisen sarjan miestä, viisi M40-sarjan miestä, kolme naisten rankingin kärjestä sekä kaksi parasta 40v naista. Lisäksi joukkueessa pelaavat miesten ja naisten kapteenit.

Luonnollisesti rankingeissa tarpeeksi korkealla sijoittumalla voi myös varmistaa pelipaikkansa seuraaville Mid-kausille, yleisen sarjan top50 ja M40-sarjan top25 pelaajat vuodelta 2021 ovat ansainneet kategoriat myös kaudelle 2022. Kauden 2023 kategorioihin tulevat mahdolliset muutokset viestitään hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä. Uutena tavoiteltavana asiana M40-rankingissa on mahdollisuus lunastaa paikka tulevan kauden M50 Senior Tourille, jos pelaajan ikä tämän mahdollistaa. Senior Tourin paikkakiintiö tarkentuu vielä kauden aikana.

Rankingien voittajille tullaan kauden 2022 päätteeksi ja Midien 30. pelatun kauden kunniaksi jakamaan täysin uudet Mid Tourin kiertopalkinnot. Nämä himoitut pystit esitellään LPSM-kilpailun yhteydessä. Samoin LPSM-kilpailuiden kiertävät pokaalit ovat uudistuneet ja ne jaetaan uusille Suomen mestareille Kanavagolfissa.

Nähdään siis kentillä mukavan kilpagolfin merkeissä!

Teksti: Petri Ahokas