Miesten Mid Tour kausi huipentuu tulevana viikonloppuna seurajoukkueiden ratkoessa paremmuutensa Kankaisten Golfin kentällä Maskussa. Mukana kilpailussa on 12 joukkuetta ranking-järjestyksessä ja ne ovat:

 

 

 1. Espoo Ringside Golf
 2. Golf Talma
 3. Pickala Golf Club
 4. Keimola Golf ry
 5. Kymen Golf
 6. Master Golf Club
 7. Peuramaa Golf Hjortlandet
 8. Kankaisten Golf
 9. Aura Golf
 10. St. Laurence Golf
 11. Vuosaari Golf Helsinki
 12. Suur-Helsingin Golf

Kilpailun lähtöajat lauantaille ovat tiedossa ja ne löytyvät linkistä: https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/2110995/teetimes/1457170

Maskussa pelataan kenttäyhdistelmää Puisto + Kartano, jolle osuvat kaikki syksyllä 2017 avatut uudet 9 reikää. Monelle pelaajalle tulee siis ainakin puolikas kenttä uutta pelattavaa.

Kartanon 4. reikä tarjoaa mahdollisuuden lyödä avaus jopa griinille, matkaa takatiiltä on 313 metriä, mutta väylä pelataan huomattavaan alamäkeen.

Kilpailussa pelataan lauantaina aamupäivällä four ball (best ball) -pelimuotoa ja lauantaina iltapäivällä foursome -pelimuotoa. Sunnuntaina on vuorossa henkilökohtainen lyöntipeli ja joukkueen kaikki lyönnit lasketaan lopputuloksiin, joihin tulee siis yhteensä 8 (2+2+4) kierrosta.

Vuonna 2018 päädyttiin Yyterissä 8 kierroksen jälkeen tasatilanteeseen ja ratkaisua haettiin uusinnasta Ringside Golfin ja Talman välillä. Tuolloin Talma nappasi kultamitalit kolmannella uusintareiällä, tänäkin vuonna kyseiset seurat komeilevat rankingin sijoilla yksi ja kaksi. Ringsiden kapteenina toimivalla Henrik Lahdella on suunnitelmat selvillä viime vuoden hopean kirkastamiseksi.

”Kokoonpano kilpailuun on Rinkun osalta selvillä, rankingin 5 parasta lähtee meiltä mukaan, sikäli kun se pelaajien aikatauluun vain sopii. Tänä vuonna länsirannikolle matkaavat Joonas Hinkkanen, Ilkka Jokinen, Mikko Pirinen, Jesse Särkisilta ja meikäläinen”, Lahti suostuu paljastamaan kokoonpanoa jo tässä vaiheessa.

”Kaikki meistä olemme Kankaisissa pelanneet ennenkin, mutta käsittääkseni kukaan ei ole pelannut vielä kentän uusia reikiä. Perjantaina haetaan askelmerkit kohdalleen ja lauantain nelipallo mahdollistaa vielä helpompana pelimuotona viimeiset hienosäädöt pelaajien taktiikkaan. Tämän jälkeen siirrellään shakkinappulat vain oikeisiin ruutuihin ja lopputuleman pitäisi olla hyvä!”

Kysyttäessä Lahdelta Ringsiden pahimpia vastustajia, vastaus tulee välittömästi: ”Keravalla sijaitseva hiihtokeskus. Golf Talma on koko vuoden päässyt naljailemaan Yyterin loppuratkaisusta ja se on välillä mennyt tunteisiin. Asetelma tälle vuodelle on ihanteellinen, jo samanaikaisesta harjoituskierroksesta alkaen pääsemme mittailemaan Talman tiikereiden kuntoa. Majapaikaksi on puoli-sattumalta valikoitunut sama turkulainen hotelli ja lauantaina pelaamme yhdessä koko päivän. Jommalle kummalle joukkueelle tulee pitkät 72 tuntia… Toki ei tämä kilpailu ole vain kahden kauppa, esimerkiksi Pickala tulee paikalle aina iskukykyisellä joukkueella ja pitäisin todella silmällä isäntäjoukkue Kankaisten tekemisiä, nostaisin myös heidät paikallistuntemuksellaan mitalisuosikeiksi.”

Ringsiden Ilkka Jokinen toivoo avaavansa vielä yhden voitokkaan samppanjapullon Mid-kauden päätteeksi.

Alustava sääennuste lupailee viikonlopulle suht viileää, mutta maltillista tuulta ja poutaa. Kankaisten avarilla uusilla väylillä tuuli nousee isoon rooliin ja taitavat pallonlyöjät tulevat rakentamaan parhaimmat birdie-paikat. Viimeaikaiset sateet ovat pehmittäneet kenttää jonkin verran, mutta noin 6000 metriä (par 71) pitkä kenttä vaatii enemmän pallon sijoittelua kuin raakaa pituutta. Muodokkaat uudet griinit tarvitsevat myös putterin herkkää kosketusta palloon, nähtäväksi jää tuleeko tästä jälleen Rinkun ja Talman vääntö vai nouseeko kaksikon ulkopuolelta valokeilaan joku muista joukkueista. Live-seuranta löytyy kilpailun aikana golfboxista ja sunnuntaina on kauden viimeiset SM-mitalit jaettu!

 

Ps. Joukkueiden kapteeneille on lähetetty perjantaina 13.9. tarkempi info kilpailusta sähköpostitse golfboxin yhteystietojen perusteella. Jos infoa ei ole tullut perille, olethan yhteydessä midtour@golf.fi!

Tags

Comments are closed