Midien maajoukkueperinteitä kunnioitettiin koko harjoituskierroksen ajan

Maaottelu, ”El Classico”, Finnkampen. Midien Suomi-Ruotsi maaottelu pelattiin Kytäjän North-West kentällä ja tuttuun tapaan tiukkaa oli jälleen kerran ruotsalaisten kanssa. Kaikki ottelut pelattiin reikäpeleinä Ryder Cup tyylisesti. Suomella oli jälleen kerran vahva joukkue kasassa Ruotsin kaatoa varten.

Sunnuntaina aamupäivällä aloitettiin Foursomella ja iltapäivällä oli Better ballit. Naisten aamustartti oli jäätävän kova ja kaikki ottelut päättyivät viimeisellä suomalaisten voittoon. Myös miesten 30 v. sarja voitti kaikki kolme aamupäivän otteluaan. Ruotsalaiset olivat hieman vahvempia 40 v. aamupeleissä. Iltapäivä jatkui Better balleilla ja naiset kasvattivat pistejohtonsa 5,5-0,5. Miesten 30 v. sarjassa oli myös vakuuttava 5-1 johto enne viimeistä päivää. Pelimiehiä löytyi myös Ruotsin 40 v. sarjasta ja kaksi kamppailua ratkesi vasta viimeisllä ruotsalaisten eduksi ja tilanne heille 5-1.

Viimeiseen päivään ja single otteluihin mentiin Suomen 11,5-6,5 johdossa, mutta ruotsalaiset tiedettiin koviksi pelaajiksi eikä tuumaakaan voinut antaa periksi. Tilantee vaihtelivat pitkin päivää ja Gamebookista seurattiin tulospalvelua herkeämättä. Puolessa välissä otteluita ennuste näytti Suomen voittoa 22-14 ja hetkeä myöhemmin 18-18 lopputulosta, jolla pytty jäisi Ruotsiin.

Suomen miehet ja naiset venyivät lopussa uskomattomalla tavalla ja ratkaisevan pisteen toi Sami Orakoski 17. reiällä voittamalla vastustajansa 2/1. Suomi voitti kokonaiskamppailun pistein 19-17 ja ”poika” lähti Kytäjän saunaan.

Naisten joukkue voitti sarjansa 7-5 ja ”ämpäri” jäi vuodeksi Suomeen. Miesten 30 v. joukkue voitti oman sarjansa myös pistein 8,5-3,5 ja kiertopalkinto jäi meille. Miesten 40 v. sarjassa ruotsalaiset olivat jälleen kerran vahvempia 8,5-3,5 ja maila matkasi takaisin Ruotsiin.

Kytäjän kenttä oli loistavassa kunnossa koko viikonlopun ja pelaajilta tuli suuret kiitokset kenttähenkilökunnalle. Ruotsin pelaajista moni sanoi pelanneensa parhaalla kentällä tänä vuonna. Kiitos tästä kenttämestari Kimmolle sekä henkilökunnalle. Kiitokset myös Kytätäj Golfin muulle henkilökunnalle hyvistä puitteista ja avuliaisuudesta.

Maajoukkue 2018:
Naiset: Marika Soravuo, Katri Hynninen, Milla Hallanoro, Taina Olenius, Gitta Kauppi, Maire Riipi (naisten kapteeni)
Miehet 30: Joonas Huttunen, Jonne Eerola, Marko Helen, Pertti Palosuo, Juha Kolari, Juha-Pekka Peltomäki
Miehet 40: Timo Pulkkinen, Jani Michelsson, Antti-Pekka Vartiainen, Niko Helin, Sami Orakoski, Miika Reunama (maajoukkueen kapteeni)

Maaottelun otteluiden tulokset >>

Naisten voittoisa maajoukkue (vas.) Nina Katajainen (naisten maajoukkueen kapteeni), Taina Olenius, Maire Riipi (maaottelun kapteeni), Gitta Kauppi, Marika Soravuo, Katri Hynninen, Milla Hallanoro

Suomen ja Ruotsin Mid maajoukkueet

Category
Tags

Comments are closed