Mid Tourin kauden 2019 viimeinen ja joillekin se kaikkein tärkein tapahtuma, seurajoukkueiden SM-kilpailut saatiin vauhtiin tänään Maskussa. Syksyinen sää ja jatkuva tihkusade tekivät oloista melkoisen vaativat, onneksi iltapäivällä sateista päästiin eroon ja tuuli hieman kuivatti pelaajia.

Kankaisten kentän griinit keräsivät jo harjoituspäivänä huimia arvioita, monen mielestä nyt päästiin pelaamaan koko kauden parhailla griineillä! Kenttämestari Sami Lahti on tehnyt erinomaista jälkeä Kankaisten pinnoilla koko kauden ajan. ”Onhan se mukavaa, että kehtaa näihin kisoihin tulla mukaan näyttämään naamaansa tietäen, että kenttä on todella hyvässä iskussa”, tuumi Lahti, joka yhdessä Kankaisten Pron Marko Kallisen kanssa pelasi hienot 36 reikää: Four Ball sujui -2 ja Foursome +1. Kankaisten kotijoukkue ponnistaa finaalipäivään sijalta 7.

Aamu aloitettiin siis Four Ball -pelimuodolla, joka tutummin tunnetaan termillä Best ball. Pelimuoto on helpompi kahdesta ja aamulla nähtiikin useita 6:lla alkavia tuloksia. Kovimmasta vauhdista vastasi Kymen Golf, jonka molemmat parit selvisivät Four Ball -osuudesta ilman ainuttakaan bogia. Niko Tainio pelasi unelmakierroksen parinaan Tuomo Paavola. Paavolan lyhyt kommentti kierroksen jälkeen kuvasti hyvin tapahtunutta: ”Onneksi onnistuin tekemään 16. reiällä eaglen, jotta minusta oli edes jotain hyötyä. Niko kun painoi yksin bogeyfree -5!” 

Tuomo Paavola lopettelemassa 36 reiän urakkaa Kartanon 9. griinillä. 

Kaksikon tahti hidastui hieman iltapäivän foursomessa, jossa birdie-hanat pysyivät kiinni. Kotkalaisten toinen pari Ville Karhu ja Jari Siira sen sijaan eivät jarrupoljinta käyttäneet, vaan iskivät foursomessa kunnioitettavan par-tuloksen alituksen 70(-1). Kymen Golfin johtoasema ennen sunnuntain single-pelejä on 7 lyöntiä. Toisella sijalla on Espoon Ringside Golf ja kolmatta sijaa pitää hallussaan St. Laurence Golf.

”Lyöminen oli erinomaista koko päivän ja sain putinkin toimimaan, oli helppo tehdä hyvää tulosta. Kenttä miellyttää ja on jäätävän hyvässä kunnossa sateista huolimatta”, kommentoi Niko Tainio päiväänsä.

Sunnuntaina jokaiselta joukkueelta pelaa siis 4 pelaajaa henkilökohtaisen lyöntipelikierroksen ja jokaikinen lyönti lasketaan lopputulokseen. Paljon ehtii siis vielä tapahtua Kankaisten parketeilla, nähtäväksi jää pitääkö Kotkan etumatka vai rynniikö joukkueita takaa rinnalle ja ohi. Keimola, Talma ja Pickala ovat kaikki myös iskuetäisyydellä. Lähdöt tapahtuvat kahdelta tiiltä kello 09:00 alkaen ja live-scoring on päällä!

Tags

Comments are closed