Naisten Joukkue SM-kilpailut palasivat vuoden takaisen kokeilun jälkeen takaisin paikalleen syyskuulle kauden päätöskilpailuksi. Lauantai aamulla mittari näytti +5 auringon kuitenkin paistaessa. Ruukkigolfin Nina kantoi puita takkaan ja kilpailijat kävivätkin lämmittelemässä takan edustalla. Kodikas vanha klubirakennus toivotti kilapasisaret tervetulleiksi.

Kenttä oli viritetty loistavaan kuntoon ja matkan varrelle oli löydetty vapaaehtoisia forecaddieita. Ruukkigolfin pieni, mutta aktiivinen vapaaehtoisporukka ansaitsee isot kiitokset hyvän hengen ja iloisen ilmapiirin luomisesta. Kiitos seuran koko henkilökunnalle siitä, että teitte koko 12 joukkueen olon kotoisaksi!

Lauantain ensimmäinen pelimuoto oli pelimuodoista kevyin, fourball. 24 pelaajaa lähti halkomaan aamukastetta auringon paistaessa. Ensimmäisen kierroksen aikana ei saatu suurta kaulaa kärkijoukkueiden väliin. Sarfvikin tehotiimi Vuorinen & Johansson johdattivat joukkueensa kisan kärkeen tuloksella +1 pelattuaan takaysin kaksi alle paarin. Kahden lyönnin sisällä Sarfvikista lähti kisaa jatkamaan Pickala ja Aulanko.

Foursome osoittautui kaikille joukkueille astetta kinkkisemmäksi. Parhaan tuloksen (+10) kirjasi Aulanko Golf (157). Kakkosena päivän päätteeksi keikisteli ”teräsmummotiimi” Sarfvikista (159) ja kolmossijaa itsellään piti Pickala (161). Takana antoi vielä painetta Lakeside (163). Tästä tiukasta asetelmasta joukkueet lähtivät kohti finaalipäivää ja singelipelejä. Muut joukkueet laahustivat jo tässä vaiheessa vähän perässä ja oli lähinnä enää kamppailemassa perille pääsystä, maineesta, kunniasta ja pelaamisen ilosta.

Sunnuntain sinkut pelattiin käännetyssä järjestyksessä edellisen päivän tuloksiin nähden. Kenttä ei antanut vielä sunnuntainakan periksi ja pelaajat joutuivat toteamaan, että ”vähän jäi hampaankoloon”. Joukkueiden järjestyksestä ei jäänyt kuitenkaan epäselvyyttä, ja voittaja ratkesikin lopulta viimeisen väylän viimeisillä puteilla. Tiukkaa vääntöä!
Suomen mestaruuden itselleen nappasi Aulanko Golf yhden lyönnin erolla Sarfvikiin. Pronssimitalin kotiseuralleen taisteli Pickalan naiset.

Kultaa: Aulanko Golf joukkueella Heini Koivuniemi Hanna-Leena Ronkainen (kapteeni), Maija Korpi.

Hopeaa: Sarfvik Golf joukkueella Annika Ahlstedt Nina Johansson (kapteeni), Satu Vuorinen.

Pronssia: Pickala Golf joukkuella, Katri Hynninen, Katja Riipi, Milla Hallanoro (kapteeni).

Onnittelut Suomen mestareille ja muille mitalisteille!

Ihana oli nähdä uusia ihmisiä ja uusia seuroja mukana! Toivottavasti nähdään teitä jatkossakin ”mideilemässä”. Voittopuheessaan Aulangon joukkueen kapteeni Hanna-Leena lupasi saapua ensikaudella haastamaan midinaisia. Pidetään tästä kiinni ja joukkuekaverit mukaan!

Kausi voidaan nyt paketoida sanoin erikoinen, erilainen, haastava, mutta hyvin me vedettiin!

Category
Tags

Comments are closed