Ladies Mid Tour
Nevas Golf mestariksi

Nevas Golf mestariksi

Nevas Golf teki historiaa Midinaisten SM-joukkuekisassa Espoon Ringside Golfissa 1.-2.9., kun joukkue nappasi seuran ensimmäisen midien joukkuemestaruuden naisten sarjassa.

Midinaisten SM-joukkuekisa pelattiin Espoon Ringside Golfissa 1.-2.9. Mukana oli yhteensä 13 joukkuetta kisaamassa midinaisten seurojen paremmuudesta.

Nevas Golfin joukkue Sini Hoffman, Mimi Skog ja Pauliina Kallio-Koistinen aloittivat vahvasti heti lauantain ensimmäisessä pelissä. Parivaljakko Hoffman-Skog vastasi Fourball-pelimuodon parhasta tuloksesta, kaksikko kirjasi lopulta tauluun lukemat -2.

Nevaksen kannoilla oli mestaruutta puolustanut Pickala. Marika Soravuo ja Katri Hynninen selvittivät kentän yhteistuloksella +1. Lakeside Golf Vammalan Emmi Lehtoviita ja Anu Alppi käyttivät kierrokseen kaksi lyöntiä enemmän ja näin LGV piti ensimmäisen pelimuodon jälkeen hallussaan kolmatta sijaa. Myös kärjen takana oli tasaista, kun Sarfvik, Helsingin Golfklubi ja kotijoukkue ERG olivat kahden lyönnin sisällä toisistaan ja vain muutaman lyönnin päässä mitalisjoista.

Fourball Pickalan tahdissa

Fourballissa menestynyt kolmikko, Nevas, Pickala ja Lakeside olivat vahvoja myös lauantain toisessa pelimuodossa, Foursomessa. Pickalan kokenut kaksikko Katja Riipi ja Sanna Haavisto kiersivät kentän 79 lyönnillä. Nevaksen lauantain urakasta vastanneet Hoffman ja Skog käyttivät Foursomeen 81 lyöntiä, sama oli myös Lakesiden kaksikon Lehtoviitan ja Alpin tulos. Pickalan kiri ei kuitenkaan riittänyt ja Nevas piti kärkipaikkansa ensimmäisen päivän jälkeen.

Kärkikolmikon takana Helsingin Golf Klubin Gitta Kauppi ja Kristiina Lassila parantelivat asemiaan kohti ratkaisupäivää käyttämällä Foursomeen 82 lyöntiä. Vuosaari, Sarfvik ja Salo parantelivat asemiaan 85 ja 86 lyönnin kierrostuloksilla.

Singelit takasivat voiton Nevakselle

SM-mitalien värejä jännitettiin Ringsiden terassilla loppuun asti, kun SM-kisan mallilla kuumia ryhmiä odotettiin maaliin viimeisinä. Nevaksen Sini Hoffman ja HGK:n Kristiina Lassila pelasivat samassa ryhmässä Pickalan Marika Soravuon kanssa. Hoffmanin ja Lassilan lyönnit menivät tasatahtiin ja molemmille kirjattiin singeleistä tulos +5. Pickalan kapteeni Marika Soravuo taisteli sunnuntaille tuloksen +12.

Toiseksi viimeisen ryhmän puteissa saatiin jo esimakua voittotaistelusta, kun Nevaksen Mimi Skog tuuletti viimeistä upotusta viheriöllä. Skogin tulos +6 oli päivän toiseksi paras, saman tuloksen pelasi myös Ruukki Golfin Hannele Forsman.

Viimeisessä ryhmässä pelasivat Pickalan Katja Riipi, Lakesiden Anu Alppi ja Nevaksen Pauliina Kallio-Koistinen. Riipin singelitulos oli +5, tasoissa club house leadereiden Hoffmanin ja Lassilan kanssa. Alppi käytti kierrokseen 81 löyntiä ja ensimmäistä midikisaansa pelannut Kallio-Koistinen selvitti kisakentän 94 lyönnillä.

Upeat singelit ratkaisivat mestaruuden Nevakselle lopulta seitsemän lyönnin erolla, Nevaksen kokonaistulos oli 309 lyöntiä. Hallitseva mestari Pickala nappasi mukaansa hopeamitalit yhteistuloksella 316. Pronssille nousi Lassilan ja Kaupin sunnuntain pelivireen myötä Helsingin Golf Klubi 322 lyönnillä. Vielä lauantaina pronssissa kiinni ollut Lakeside Golf Vammala jätettiin lopulta neljänneksi tuloksella 325.

Mitalitaiston takana sijan viisi päätyivät jakamaan Ruukki Golf ja Golf Sarfvikin joukkue. Salo Golf nousi sunnuntain singleiden myötä seitsemänneksi ja kotikentällään pelannut ERG sijoittui kahdeksanneksi.

Pistesijojen ulkopuolella Vuosaari Golf tuli sijalle 9 ja Nurmijärvi sijalle 10. Midikisojen kestomenestyjä Etelä-Pohjanmaan Golf pelasi ilman midinaisten rankingia johtavaa Taina Oleniusta ja päätyi sijalle 11. Golf Talma onnistui singleissä Peuramaa golfia paremmin ja nappasi lopulta 12. sijan.

-En ollut valmistautunut pitämään voittopuhetta!, Nevaksen kapteeni Sini Hoffman hymyili mitalit ja kuohuviini käsissään.

-Kiitos järjestelyistä klubille ja vapaaehtoisille, kiitos peliseuralle ja tietysti kiitos meidän koko joukkueelle, oli hieno viikonloppu, tuoreen mestarijoukkueen kapteeni Hoffman summasi.

Kenttä onnistui järjestelyissä

Espoo Ringside Golf emännöi ensimmäistä kertaa midinaisten SM-joukkuekisaa. Klubi suoriutui hienosti tehtävästä – Kenttä oli upeassa kunnossa, järjestelyt toimivat, koko tapahtumassa oli iloinen ja positiivinen henki ja kelikin suosi.

Lämpimät kiitokset vielä midinaisten puolesta kilpailun johtaja Jukka Nylanderille, tuomari Pentti Väisäselle, kisatoimistossa uurastaneille Ari Vepsälle ja Milla Vasamalle sekä Rinkun vapaaehtoistiimille!

Katso täältä midinaisten SM-joukkuekisan tulokset >>