Mid Tour
Odotus on päättynyt – Mid Tour käynnistyy Vuosaaressa suurempana kuin koskaan!

Odotus on päättynyt – Mid Tour käynnistyy Vuosaaressa suurempana kuin koskaan!

Vuoden 2021 Mid Tour on saanut osakseen runsaan määrän huomiota jo ennen varsinaisen kisakauden avausta. Täten odotukset kiertueen osalta on ladattu kattoon ja pelaajat odottavat jo vesi kielellä Vuosaari Golfin kimppuun hyökkäämistä.

Suuret puheenaiheet jo ennen kauden alkua ovat olleet luonnollisesti ikärajan tippuminen 30-vuodesta 25-ikävuoteen, sekä täysin hämmästyttävä suosio ensimmäisen kilpailun ilmoittautumislistana.

Vuosaari Golfin avauskilpailuun järjestettyyn karsintaan otettiin mukaan 48 pelaajaa (maksimimäärä) ja tasoitusrajaksi edes karsintaan pääsemiseksi muodostui niinkin kova kuin 2,9. Hyvä vai huono uutinen, tästä on muun muassa väännetty terassipöydissä tai anniskelualueen ulkopuolella riippuen milloin missäkin voimassa olevista rajoituksista. Joka tapauksessa kisassa on mukana 156 pelaajaa ja ulos jouduttiin jättämään noin 80 halukasta. Tilannetta seurataan, mutta odotusarvo on, että tuleviin kisoihin mahtuu runsaasti helpommin mukaan.

Ennen kuin menemme itseasiaan ja alamme täysin turhan spekulaation tulevan kauden menestyjistä ja syvennymme Vuosaari Golfin nyansseihin, käydään läpi vielä tämä. Pitkään itse kilpakauden avauksen osalta ilmassa leijui tummia pilviä. Noin kuukausi takaperin aprikoidut liikkumisrajoitukset olisivat käytännössä tehneet kisan pelaamisen mahdottomaksi. Samalla leijui uhka myös Wiurilan kisan osalta.

Kiertueen SuperPäällikkö Petri Ahokas luonnehti tilannetta keväällä jo lähes toivottamaksi. Puhelinkeskustelussa Petri(kin) oli jo lähes luovuttanut Vuosaaren kisan järjestämisen suhteen, mutta perustuslakivaliokunta torppasi rajoitukset ja samalla mahdollisti kisakauden käynnistämisen. Hieno homma ja toivotaan, ennenkaikkea pidetään huolta siitä pelaajien kesken että harrastus- ja kisatoiminta golfin parissa pääsee jatkumaan mahdollisimman normaalisti!

Vuosaari Golf on valmis, ovatko pelaajat?

Kauden avaus ei ole koskaan ollut näin varhainen. Viikko ennen vappua käytävä avauskilpailu tuo varmasti monille pelaajille haasteita. Hassu tilanne on se, että talvileirit ovat jääneet vähiinja suurimman osan pelaajista kotikentätkin saattavat olla vielä kiinni. Tämän myötä kierrosmäärät ovat jääneet paljon normaalia vähäisemmiksi ennen kuin numerolappu isketään pelureiden rintaan.

Heti avattuaan Vuosaari Golf osoitti kyntensä. Jo ensimmäisinä päivinä jyrä pyöri ympäri Vuosaaren greeneja ja kovat pinnat tuottivat golfareille pään vaivaa. Vuosaaren toimitusjohtaja Harri Mankki paljasti kuitenkin salaisen keskustelun Mid Tourin toimikunnan kanssa.

”Meille sanottiin, että greeneja pitää vähän hidastaa. Ne ovat olleet jopa 11 jalkaa stimpillä, mutta kisaan tähdätään noin kymmeneen jalkaan”, Mankki kertoi.

Toki olisihan se hienoa pelata US Open -pinnoilla, mutta itse tarkoitusta se tuskin palvelisi. Monella midillä kun tuntuu joskus kestävän kohtalaisen kauan metrin putin linjaamisessa. Toivottavasti tänäkin vuonna Mid Tourilla päästään jälleen tottumaan ripeään ja iloiseen golfiin Suomen parhailla kentillä ja erityisesti parhaassa seurassa! Tästä pelaajat kantavat vastuun.

Viime vuoden kisan voitti Matti Meriläinen. Se oli samalla hänen uran ensimmäinen Mid Tourin voitto. Tänä vuonna kyseessä on täysin uudenlainen haaste, sillä viime vuoden syvät pinaatit ovat poissa. Lämpötila saattaa pysyä plussalla ja sateen olomuoto parhaassa tapauksessa vetenä. Kuka muistaa toissa vuoden Mid -avauksen kun avauspäivänä kenttä muuttui vihreästä valkoiseksi muutamassa minuutissa? Mid Tourin tiedotusjaosto ei tavoittanut yhdestä yritykestä huolimatta puolustavaa mestaria kommentoimaan alkavaa kisakautta. Ilmeisesti Matilla on kärryjen asennus kesken tai uusien Albertojen sovitus käynnissä.

Edellisen Vuosaaren ”kevätkisan” kisan voitti entisellä kotikentällään pelannut Rinkun tukkajumala Joonas Hinkkanen peräti seitsemän lyönnin erolla. Huhujen mukaan Hinkkanen on luvannut leikata tukkansa vasta seuraavan Mid Tour -voiton jälkeen. Nyt kasvukautta on jatkunut jo pian kaksi vuotta.

Hyvin mielenkiintoinen aspekti on aina uusien tulokkaiden sopeutuminen kovaan kiertue-elämään. Kokeneemmat pelaajat ovat toki auttaneet tulokkaita oikeiden kärryjen ostamisessa, mailapyyhkeen kiinnittämisessä lantiolle, sekä slim fit -mallisten Alberto -housujen ostamisessa.

Golfkauppiaat ovat olleet uusista mideistä mielissään, sillä kaikki Clicgearin kärryt ja Albertot myytiin Suomesta loppuun jo huhtikuun alussa. Myös lantiopyyhkeiden kysyntä on yllättänyt. ”Selkeästi uusi muoti-ilmiö on luvassa kotimaan kentille. Midit ovat aina olleet suunnannäyttäjiä golfmuodissa ja lantiopyyhe on tänä vuonna selkeästi lyömässä läpi”, Smart Golfilta kerrotaan läheisessä Planmeca Areenan myymälässä.

”Meiltä kyllä löytyy vielä muutama punainen lantiopyyhe ja kauppa on auki lauantaina 14.00 saakka, jos joltain sattuu vaikka oma pyyhe jäämään kotiin”, kaupasta vinkataan.

Tällä kertaa jätämme suurimpien ennakkosuokkien luettelun pois ennakkoartikkelista. Vuosaari Golfissa on mukana niin nimekäs nippu pelaajia kevätruosteessa, että vain oraakkeli voi tietää mitä tuleman pitää.

Viime vuoden kiertueen ranking -voittaja Tuomo Paavolalla on todella kova haaste lähteä puolustamaan ranking -titteliä. Vuosaari Golfin kenttä vaatii pitkiä lyöntejä ja kultaista lähipeliä. Paavola on äänestetty kiertueen parhaaksi puttaajaksi, joten eiköhän kotkalainen taas nähdä niin sanotusti haminoissa kun sunnuntaina ratkotaan kauden ensimmäisen midin voittoa.

Kilpailu käynnistyy lauantaiaamuna kello 8.00. Voittajan pitäisi olla selvillä sunnuntaina iltapäivällä.

Linkki lähtölistaan

Korona-poikkeukset

Reikäkartat, kilpailumääräykset & paikallissäännöt


Teksti: Nikke Tyry