Talmalainen Jukka Happonen on viihtynyt Porissa – jo aikaisemmin. Parin vuoden takainen reissu poriin Midien merkeissä toi SM-kultaa, silloin joukkueiden SM-kisoissa. Happonen sai kunnian kukistaa uusinnassa Ringside Golfin Tuomas Pollarin.

Kultaiset muistot, painehousut vai odottamaton vapaapäivä, mutta joku salama iski Happosen peliin lauantain avauskierroksella. Kierroksensa takaysiltä aloittanut Jukka latasi ensimmäiseen yhdeksään reikään neljä birdietä ja viisi paria. Kun myös jälkimmäinen ysi alkoi birdiellä, oli tilanne tasan 5-5 parien ja birdieiden välillä.

Päivän viimeinen täysosuma tuli toiseksi viimeisellä, jossa upposi jo kymmenmetrinen. Lopputulos oli vuoden kovin mid-tulos 66 (-6).

”Se oli hieno päivä. Kaikki lähti hyvin liikkeelle ja pelasin aika lailla täydellisesti. Kaikki toimi. Kenttä sopii aika hyvin pelilleni, sillä draivit tuntuvat olevan oikean mittaisia ja tilaakin on kohtalaisen hyvin. Olen pelannut jo pidempään ihan hyvin, mutta tänään alkoi jo puttikin kolisemaan”, Happonen latasi kierroksen jälkeen.

Happonen ei lähde vielä kirjoittamaan puhetta, vaan iltapäivä ja ilta sujunee taas painehousut jalassa. Happonen otti Poriin kyseiset housut mukaan ja ne ovat olleet talmalaisten keskuudessa kovassa käytössä.

”Eiköhän ne housut mene taas jalkaan niin on kroppa kunnossa huomennakin. Tuntui toimivan taktiikka aika hyvin. Historiassa on myös sellainen tarina, että AP Vartiainen johti Kotkassa avauskierroksen jälkeen, mutta ainakin muut joukkueen jäsenet tuntuivat silloin juhlivan vähän liian aikaisin, joten ei vielä tarvitse muiden pelaajien luovuttaa”, Happonen lohdutteli.

Iltapäivän peleissä nähtiin myös kovia onnistumisia. Paikalliset ovat varmasti mielissään, että Yyterin mies Jyri-Pekka Saarinen sai todellisen lennon päälle kierroksen keskivaiheilla. +1 tilanteesta Saarinen repäisi kuusi birdietä kahdeksaan reikään nousten jo lyönnin päähän Happosesta. Viimeisen bogi tiputti hänet kahden lyönnin takamatkalle.

Samassa tilanteessa on myös maajoukkuemies ja kokenut menestyjä Tuomo Paavola. Tällä hetkellä näytää, että tulokset -4 omaavat Paavola ja Saarinen liittyvät kärkiryhmään luomaan painetta uransa ensimmäistä henkilökohtaista mid-voittoa tavoittelevalle Happoselle.

Naisten sarjassa kotiyleisö oli varmasti riemuissaan kun kärkeen pelasi kentän oma pelaaja Mari Varjonen tuloksella 76 (+4). Lyönnin päässä on Katja Riipi.

Ennakkosuosikki Milla Hallanoro on kahden kolmen lyönnin päässä ja pääsee hiostamaan edelläolevia pelaajia kärkiryhmään.

Sunnuntaina ratkotaan mestaruuksia käännetyssä lähtöjärjestyksessä. Kaikki pelaajat lähtevät ykköstiiltä niin, että viimeiset ryhmät starttaavat kentälle noin kello 14.30.

Update 19.07:

Myös päivän loppupuolella nähtiin huikeita venymisiä! Toista sijaa tuloksella -4 nousi jakamaan Talin Niklas Koiso-Kanttila, joka teki tempun todellisella tyylillä.

Päivän viimeinen lyönti lähti ysin tiiltä 112 metrin matkalta 52 asteisella mailalla keskelle reikää!

Category
Tags

Comments are closed