Mid Tour
Parin alitukset tiukassa hyisessä Vuosaaressa

Parin alitukset tiukassa hyisessä Vuosaaressa

Mid Tour käynnistyi perinteisessä kelissä. Tällä viitataan toissa vuoden kauden avaukseen kun avauspäivänä satoi sakeaa lumisadetta. Kaikkea tuli taivaalta myös kauden 2021 avauskierroksella ja se viimeistään varmisti, että loistokuntoinen Vuosaaren kenttä piti pintansa midejä vastaan.

Kilpailun kärkeen pelasi iltapäivän ryhmissä kiertuedebyyttinsä tehnyt Henrik Kontro. Itä-Helsingissä asuva Kontro pelaa pääsääntöisesti Finnish Tourin kisoja, mutta ilmeisesti Mid Tourin avauskisa osui hyvin kalenteriin kun yleinen sarja vielä odottaa alkamistaan.

Henkka painoi korttiinsa peräti seitsemän birdietä. Tällä kertaa näistä onnistumisista ei voi antaa kaikkea kunniaa Suomen tunnetuimmalle kotimaan caddielle Rauno ”Rauski” Kontrolle, sillä caddie-kiellon takia Rauski joutui tyytymään sivusta seuraamiseen. Spekulaatiot alkoivatkin jo klubilla, että onko isä-kontron paikka uhattuna jos birdiet jatkavat samaan tahtiin uppoamista?

Päivän tulos 69 (-3), oli joka tapauksessa uskomaton debyytti kiertueella. Ainakaan lähihistoriasta ei tule mieleen yhtä kovaa starttia kiertueella kenenkään pelaajan osalta.

Maaliin pelanneista toiseksi paras tulos on Ringside Gringosin Lauri Lepolla. Leppo esitteli jo harjoituspäivinä vankkaa toimintaa ja lomaviikko on varmasti saanut pankkiirin rentoon pelitilaan. Lare tasasi birdiet ja bogit lukemin 4-4.

Kentällä on tällä hetkellä myös yksi alle parin tulos. Talman AP Vartiainen on tuloksessa -1 ennen neljää viimeistä reikää. Tulee kuitenkin muistaa, että erityisesti takaysin lopetus on äärimmäisen tiukka. Jos AP onnistuu pysymään pakkasella kuten kelikin alkaa olemaan, lienee hänelle luvassa jälleen paikka kärkiryhmässä sunnuntaille – näin oli myös toissa vuonna.

Par-tuloksessa (14 väylää) on myös Henri Lipsanen. Tuloksen 73 (+1) maaliin pelasivat aamupäivällä Tatu Toivo ja Miro Vesterinen.

Kympin sakkiin mahtuu tuloksella +3 ja cut-raja näyttää asettuvan tulokseen +9.

Sunnuntaina pelataan niinsanotulla U-drawlla, eli kärkiryhmät lähtevät viimeisenä ykköseltä, viimeiset jatkoonpäässeet viimeisenä kympiltä ja keskikasti ensimmäisenä. No, lähtöajat julkaistaan heti kun ne ovat valmistuneet, joten pelaajat saavat tiedon milloin saapua paikalle!

Kaikki tulokset kannattaa käydä tarkistamassa linkistä: TULOKSET

Sunnuntaina pelaajat ovat varmasti valmiimpia, sillä keli tulee olemaan hyvin samanhenkinen kuin lauantaina ja nyt jopa midit lienevät jo tottuneet siihen.

Teksti: Nikke Tyry