Mid Tour
Piltz toiseen peräkkäiseen voittoon Vuosaaressa

Piltz toiseen peräkkäiseen voittoon Vuosaaressa

Mid Tourin miesten ensimmäinen Cutter & Buck osakilpailu pelattiin viikonloppuna Vuosaaren links-kentällä. Kevät oli ajoissa tullut Vuosaareenkin ja helle koetteli pelaajien kuntoa pilvettömältä taivaalta varsinkin lauantaina. Hieman helpotusta pelaajille oli vähän kasvaneet links heinikot väylien sivuistoissa. Pois pääsi helposti, mutta flyereita raffeista lähti enemmän kuin Suomen jääkiekkomaajoukkue otti jäähyjä Minskissa. Ja jäähyjen määrä ei ollut pieni.

Starttiviivalle saatiin 123 pelaajaa ja kilpailu oli valmis alkamaan. Ensimmäisen päivän tulostasosta odotettiin paljon, mutta yksikään pelaaja ei  onnistunut alittamaan paria tai pelaamaan pariin. Kärkeen kiilasi kolme pelaaja tuloksella 73 (+1). Mikael Piltzin viime vuoden voiton puolustus alkoi perusvarmalla tuloksella. Saman tuloksen pelasivat myös Porvoo Golfin Mika Saastamoinen ja St. Laurencen Antti Ulvio. Peräti 12 pelaaja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vain kolme lyöntiä kärkeä jäljessä eli sunnuntaille oli luvassa taistelua.

Cutista jatkoon selvisi tasan 90 pelaajaa ja cut rajaksi muodostui +14.

Lauantain huipennuksesta vastasi Suomen jääkiekkomaajoukkue painamalla Tshekit maanrakoon ja ottamalla paikkansa finaalissa Venäjää vastaan. Jos tunteita pitäisi näyttää golfkentällä vieläkin enemmän onnistumisissa ja epäonnistumisissa, palkkaisi Mid Tour toimikunta Jaromir Jagrin välittömästi näyttämään ja opettamaan tunteenpurkauksen jalon taidon koukkupolville.

Sunnuntaiaamu valkeni hieman viileämpänä kuin lauantain paahtava porotus. Ohut pilvipeite helpotti pelaajien oloa ainakin hetkellisesti rangella, mutta kentällä pelaajille oli luvassa viimeistenkin hikipisaroiden puristusta. Sunnuntaista odotettiin tasaista ja että kärki tulisi pysymään nipussa aivan loppurei´ille saakka. Vielä mitä. Piltz oli päättänyt Markku Alen tyyppisesti laittaa Maximum Attackin päälle heti alusta ilman miinuksia nuoteissa. Kuuden reiän jälkeen tuloskortissa oli viisi birdieta ja yksi par. Muut jäivät kättelyssä telineisiin.

Piltzin loppukierros sujui bogeja, pareja, birdieja ja eagleja tehden ja lopputulokseksi hän sai 69 lyöntiä (-3). Kokonaistuloksella -2 Piltz otti toisen peräkkäisen voiton Vuosaaressa.

Toisen sijan nappasi St- Laurence Golfin Jani ”Phil” Michelsson pelaten lauantaina hienon tuloksen 70 (-2).  Janin kierros sisälsi 3 birdiä ja yhden vaivaisen bogin, jota voi pitää Vuosaaren kentällä todella hyvän suorituksena. Pikkulinnut kyllä kertoivat että ”Phil” olisi treenannut talven aikana, joka nyt näkyy tuloskortissa. Uutisen todenperäisyyttä voi verrata Pravdan uutisiin.

Jani sai taistella toisesta sijasta tosissaan, koska ainoastaan lyönnin hänestä jäi Tapiola Golfin Keijo ”Keksi” Jaakola. Myös Keksi pelasi lauantaina tulosken 70 (-2). Neljänneksi sijoittui Petri Lehto ja jaetulle viidennelle sijalle Timo Tuunanen ja Niko Helin.

Mid Tour haluaa kiittää Vuosaarta erittäin hyvin järjestetystä kilpailusta sekä osakilpailun sponsoria Cutter & Buckia.

Seuraavaksi midiläiset astuvat areenalle Meri-Teijossa 14.-15.6. ja ilmoittautuminen osakilpailuun on avautunut. Välissä pelataan Midien Euroopan mestaruuskilpailut Bulgariassa. Live scoringia voit seurata Mid Tourin sivuilta.

Ai niin… se Venäjä-Suomi päättyi idän karhun voittoon Leijonista 5-2, mutta silti Suomi oli Ruotsin edellä!