Mid Tour
Rauta-kakkoset ojoon ja kohti Kymen Golfia!

Rauta-kakkoset ojoon ja kohti Kymen Golfia!

Mid Tourin kiertuerekat ovat siirtymässä pikkuhiljaa kohti Kymenlaaksoa. Kauden kolmas osakilpailu käydään tulevana viikonloppuna Kymen Golfin legendaarisella kentällä, josta on lähtenyt liikkeelle myös Mid Tourin moni tähtipelaaja.

Tapio Pulkkanen ei toki vielä debytoi kiertueella, mutta Kymen Golfin menestyksestä kiertueella ovat viime vuosina pitäneet huolen varsinkin Tuomo Paavola ja Ville Karhu. Molemmat ovat kotikisassa luonnollisesti merkittyjen miesten listassa.

Siiviliammatiltaan koneistajana työskentelevä Paavola sai hyvät lämmittelyt kotikisaansa Mallorcalla, jossa hän pelasi kohtalaisen kisan Midien EM-kisoissa. Nyt katseet on suunnattu kotikisaan.

”En ole käynyt Kymen Golfissa pariin viikkoon, joten kentän viimeisimpiä virityksiä ei ole vielä tiedossa. Sen tiedän, että siirtosääntö poistui eilen ja eiköhän greenitkin saada kohtalaiseen kuntoon pienen lumihomeen jäljiltä”, Paavola toivoo.

Itse kenttä on toki monelle tuttu, mutta myös ensikertalaisia on varmasti tulossa kokemaan Kymen Golfin ihmeen. Paavola luonnehtiikin kotikenttäänsä kohtalaisen taktiseksi kokonaisuudeksi.

”Kyllä pallon sijoittaminen on Kymen Golfissa avainasemassa. Viheriöt ovat aika pieniä, kenttä ei missään nimessä ole pitkä. Väärälle puolelle missaaminen koituu usein kohtaloksi, joten kotikenttäedusta on varmasti hyötyä paineiden lisäksi”, Tuomo pohtii.

Vaikeimmaksi väyläksi Tuomo nostaa kasin.

”Se on noin 400 metriä ylämäkeen ja molemmin puolin on vähän ongelmaa. Paljon siellä on reikiä missä väylän missaamalla joutuu vähän ongelmiin. Palloa peliin niin sen jälkeen kaikki on aika hyvin. Varmasti me kotikentällä pelaavat lyömme enemmän draivia kentällä kuin muut, rauta-kakkonen on aika usein hyvä vaihtoehto”, Tuomo ohjeistaa.

Paavola todenteolla osaa laittaa palloa linjaan. Viime vuoden ranking-voittaja voidaankin hyvällä syyllä nimetä kisan suurimpien ennakkosuosikeiden joukkoon. Mutta myös muita Kymen Golfin kavereita kannattaa pitää silmällä, siitä osoituksena toissa vuoden midien joukkuemestaruus suvereenilla marginaalilla.

Ville Karhu, Niko Tainio, Jari Siira ja Timo Saarela noin alkuun on hyvä nostaa esille. Kymen Golfilla on kotikisassaan kokonaisuudessaan yhdeksän pelaajan edustus.

Viime viikon sankari Midien EM-kisoista Joonas Hinkkanen jättää Kymen Golfin kisan väliin. Kiertueen mediaseksikkäin tähti tekee tällä viikolla syrjähypyn Finnish Tourin sarjaan. Huhujen mukaan The Hinksille maksettiin kisasta jopa enemmän starttirahaa kuin Mikael Gabrielille. Tämä vaikutti osaltaan päätökseen käydä hakemassa kesälomarahat Vihdin jokikunnasta.

Kymen Golfin kilpailu käynnistyy lauantaina. Luonnollisesti sunnuntaina päästään kruunaamaan Kymenlaakson Mid-mestari.

Lähtölistat

-Nikke Tyry