Mid Tour
Rinkkulaiset suosikkeina kotikentän reikäpeleihin

Rinkkulaiset suosikkeina kotikentän reikäpeleihin

Espoo Ringside Golf on viritetty valmiiksi midien reikäpelin suomenmestaruuskisoja varten. Normaalisti helpon kentän viritykset ovat tehneet siitä monilla mittareilla pelätyn ”monsterin”, jossa väärälle puolelle lippua joutuminen maksaa usein reikävoiton.

Miesten kisaan ilmoittautui lopulta 56 pelaajaa, joista kotikentällään pelaa 15 pelaajaa. Kisan ykkössijoitetuksi on asetettu Ringsiden klubitalolla tänä vuonna jo 27 litraa kahvia kuluttanut Joonas Hinkkanen. Eikä sovi unohtaa viime vuoden finalisteja Tommy Gulinia ja Ilkka Jokista, joista Gulin hoiti homman kotiin viime vuonna.

Suomen komeimpiin mideihin lukeutuva Jokinen lämmitteli viime viikolla menestyksekkäästi. ”TinderIle” pelasi ensin alkuviikosta kymmenen birdien kierroksella tuloksen 68 (-5) kotikenttänsä viikkokisassa ja sunnuntaina nosti pokaalia Ringsiden reikäpelimestaruuskisoissa.

Ennakkospekulaatioissa rinkkulaisjuhlia suurimpana uhkana lähtee pilaamaan Talman edustaja Joonas Huttunen, joka ei ole vielä näyttänyt parasta osaamistaan tällä kaudella. Myös Kristian Tammivuori ja Wiurilan mestari Hannu Metsola ovat vahvoja kandidaatteja.

Onko kotikenttäedusta kuitenkaan juuri etua, sillä kenttä on lähes tuntematon kaikille rinkkulaisille näissä olosuhteissa.

”Tuuli on pohjoisesta, joten jokainen reikä on normaalista poikkeava. Lipunpaikat näyttävät aika hurjilta ja myös joitain tiipaikkoja on eri paikoissa. Siellä oli aika ihmeissään mitä mailaa mihinkin pitää lyödä”, spekuloi Ringsiden päävalmentaja Samuli Seppälä, joka pelaa samassa lohkossa Tommy Gulinin ja kisan mustan hevosen Jesse Särkisillan kanssa.

Naisten kilpailu käynnistyy lauantaina 16 pelaajan voimin. Ennakkosuosikkina starttaa Milla Hallanoro!