Uutiset
Suomi tuli toiseksi maaottelussa ruotsalaisten jäätyä toiseksi viimeisiksi

Suomi tuli toiseksi maaottelussa ruotsalaisten jäätyä toiseksi viimeisiksi

Rookie-kaste suoritettiin harjoituskierroksella. Noilla mentiin koko rundi.

Midien maaottelu pelattiin hienolla Åda Golfin kentällä viikonloppuna. Suomi sai kasaan erittäin kovan joukkueen totuttuun tapaan ja kaikki oli valmista kilpailuun. Naisilla ja miesten 30 v. oli voitto puolustettavanaan sekä Suomella kokonaiskamppailun kiertopalkinto. Tasapisteissä edellisvuoden voittaja pitäisivät pytyt.

Åda Golf on rakennettu osittain metsään, osittain pellolle ja varsinkin etuysiä väritti suuret korkeuserot. Griineiltä löytyi piilobreikkejä enemmän kuin laki sallii ja monesti putit karkailivat niin suomalaisilla kuin ruotsalaisilla täysin odottamattomiin suuntiin. Takaysi oli enemmänkin links-tyyppistä peltoa, jota sävyttivät pitkät heinikot.

Sunnuntaina aloitettiin Foursomella, joka edelleen on sen anteeksiantamattomin pelimuoto golfissa. Ruotsi oli hieman vahvempi aamupäivällä ja suomalaiset veivät iltapäivän pelit. Maanantain single otteluihin naiset ja miesten 30 v. joukkue lähti tasoissa ja miesten 40 v. oli yhden pisteen perässä. Kokonaiskamppailukin oli täysin auki.

Pelit vaativat välillä syvempää keskittymistä

Lopulta naiset hävisivät yhdellä pisteellä ja miesten 30 v. kahdella pisteellä. Miesten 40 v. koukkupolvet voittivat oman sarjansa. Ville Karhu, Marko Helen ja Keijo Jaakola tekivät kaikki viimeisellä väylää birdien, Keijo laittoi kuusi metrisen voittoputin sisään, ja ruotsalaisille jäi vain turpeen palaset kouraan. Kokonaiskamppailu meni kuitenkin Ruotsille pistein 19-17 eli samoilla, joilla Suomi voitti viime vuonna.

Mid maajoukkue maaottelussa vuosimallia 2019: (ylh. vas.) Sami Sarkki, Marko Helen, Harri Salokangas, Keijo Jaakola, Joonas Hinkkanen, Antti Pasanen, Miika Reunama, Ville Karhu, Juha-Pekka Peltomäki, Hannu Metsola. (alh. vas.) Ilkka Jokinen, Lauri Leppo, Nina Katajainen, Katri Hynninen, Mari Varjonen, Hannele Forsman, Milla Hallanoro, Gitta Kauppi
Miesten 30 v. joukkue
Naisten joukkue

Otteluiden tulokset löydät TÄSTÄ

Suomen maajoukkue maaottelussa