Tommy Gulin on selättänyt Nordcenter Freamin isännöimmässä Mid Tourin osakilpailussa kaikki muut pelaajat. Ringside Golf sai täten toisen voiton putkeen ja seurakohtaisesti ranking-mestaruus alkaa olla ”kohtalaisen” taputeltu.

Päivään lähdettiin kuitenkin Keijo Jaakolan komennossa. Keksillä oli lähimpään uhkaajaan Jyri-Pekka Saariseen kahden lyönnin etumatka, seuraaviin viisi ja Tommy Guliniin kuuden lyönnin johto.

Kuten arvata saattaa, kukaan takana tulevista ei luovuttanut ennen toista päivää. Fream näytti jo avauskierroksella, että mitä tahansa voi sattua ja nopeasti.

Kahdella bogilla kierroksensa aloittanut Gulin oli hetkessä kahdeksan lyöntiä keulasta, mutta se ei kaksinkertaista reikäpelimestaria ja viime vuoden finaalivoittajaa hetkauttanut.

”Tämä on Fream, täällä voi käydä ihan mitä vain”, Gulin kertoi kierroksen jälkeen.

Tommy aloitti kirinsä pelaamalla etuysin kokonaistulokseen +1. Par-vitosten birdiet ja ysin bogi pitivät rinkkulaisen kokonaistuloksessa +4. Kympin birdie tuntui käänteentekevältä.

”Seurasin tulostaulua tosi tarkasti ja näin, että Keksikään ei saanut lentävää lähtöä. Tein kympille birdien ja katsoin johtavani kisaa”, Tommy muistelee Aura kädessään kauniilla terassilla.

Mid Tourin tilaamat ”helpot” viritykset olivat Extremen jälkihöyryissä menneet hieman väärinymmärrettyjen lauseiden joukkoon, joten lopussa oli vielä paljon tapahtumaa jäljellä. Gulin onnistui takaysillä käsittämättömästi birdieissä väylillä 10, 14 ja 17, jotka lukeutuivat takaysin kolmen vaikeimman reiän joukkoon kukin viikon aikana.

Pitkään tasaoissa olleet Antti Pasanen ja Tuomo Paavola roikkuivat lähellä, mutta viimeistään 17 birdie tuntui olevan Gulinille naulu arkkuun voiton osalta.

”Handlasin tilanteen tosi hyvin tänään ja siitä voin olla oikeasti ylpeä. Katsoin koko ajan tulostaulua ja tiesin tilanteen. 17:nnellä oli hurja lippu, mutta sain alatasanteelta aika hyvän fiiliksen linjaan ja oli kiva flowtila putterissa. Sinne se kolisi ja siinä vaiheessa tiesin viimeistään, että nyt ollaan aika lähellä pokaalia.”

Gulinin voittotulos oli lopulta erittäin kunnioitettava par (75-69) ja hän sivusi avauspäivänä Keksin pelaamaa kisan parasta tulosta.

Kakkossijalle nousi lopulta viimeisen reiän birdiellä Keimola Golfin Joonas Mäkinen tulokseen +2. Kolmannen sijan jakoivat tuore suomenmestari Henrik Lahti, joka jälleen valitteli, ettei kenttä istu hänen pelilleen, ja Tuomo Paavola, jolla oli sunnuntaina niin sanotusti kaksijakoinen puttipäivä.

Harri Salokangas ja Marko Helen jakoivat viidennen sijan tuloksessa +4.

Rankingissa Gulin tulee alustavan arvion mukaan nousemaan noin viidennelle sijalle. Samalla hän nousee kiinni maajoukkuepaikkaan ja ennenkaikkea Ringsiden joukkue-sm helikopteria.

Tälle viikolle Gulin oli suunnitellutkin voittoa, mutta eri maisemissa.

”Tämän piti olla EM-kisaviikko ja olin kuntoa rakennellut sitä kisaa varten. Nyt ei tietenkään harmita, mutta olisi se ollut vielä hienompaa loistaa Sveitsissä!”

Category
Tags

Comments are closed