Uutiset
The Hinks ja Kotkan Karhu nousivat haastamaan Keksi Jaakolan

The Hinks ja Kotkan Karhu nousivat haastamaan Keksi Jaakolan

Lyöntipelin suomenmestaruudet ratkaistaan sunnuntaina kutkuttavista lähtökohdista. Miesten sarjassa kärkikolmikko on pienessä karussa ja erityisesti loistavaa golfia kaksi päivää pelannut Keijo Jaakola.

Keksi painoi toisella kierroksella vielä ensimmäistä kierrosta paremmaksi pelaten avauspäivän 68:n perään tuloksen 67 (-5). Kokonaistulos -9 upealla kisakentällä hakee vertaistaan Midien historiassa.

Peli ei kuitenkaan ole ohi, sillä Ville Karhu naputti toisella kierroksella kokeneen 69 (-3) lyönnin tuloksen myötä itsensä kokonaistulokseen -4.

Päivän viimeisessä miesten ryhmässä NHL-tähti Sami Vatanen ei ryöstänyt showta, mutta pääsi seuraamaan sitä. EM-sankari Joonas Hinkkanen laittoi todella tuulemaan. Hinkkanen painoi kisan toistaiseksi kovimman kierrostuloksen 66 (-6) tauluun seitsemällä birdiellä ja yhdellä bogilla.

Jo matkalla kentälle Hinkkanen kertoi. että aikomus on pelata tulos -10. Kovalla itseluottamuksella päivään lähtenyt rinkkulainen jäi toki tavoitteestaan, mutta oli erittäin tyytyväinen päivään.

”Lopulta sain puristettua alhaisen tuloksen kisassa, se on ollut vähän haastavaa viime vuosina. Löin todella hyvin ja pelasin itselleni paikan huomiselle saada kaappiin jotain muutakin kuin pelkkää hopeaa”, Hinkkanen iloitsi huippurundin jälkeen.

Läpi kauden noin 15 eri svingiä käyttänyt 34-vuotias löysi jälleen kisan alla uusia ajatuksia hänen valmentajiltaan YouTubelta ja Instagramilta.

”Sieltä löytyy aina hyviä juttuja. Sain vähän kiinni ennen kisaa tekemisestä ja viimeisin villitys on pelikirjan muodostamiseen löytynyt guru, jonka opeilla sain vähän itseluottamusta siitä mikä lyönti on matemaattisesti järkevä ottaa kiinni ja mikä ei”, The Hinks taustoittaa.

Alle parin tuloksesta sunnuntaihin lähtee myös avauspäivänä vahvasti pelannut Marko Helen. Hän on kokonaistuloksellaan -2 neljännellä sijalla. Viimeinen miinuksella oleva on Vuosaari Golfin Jere Lunttila tuloksessa -1 ja viidennellä sijalla.

Cut-rajan miehissä muodostui tulokseen +14, kun toisen päivän tulostaso oli hieman avauspäivää parempi.

Naisten sarjassa voittokamppailu näyttää olevan kahden kauppa. Kärjessä jatkaa upeasti pelannut Sonja Pakonen tuloksella +1. Kierrostuloksin 71-74 pelannut Pakonen on ollut molemmilla kierroksilla päivän paras pelaaja.

Kolmen lyönnin päästä Pakosesta starttaa Milla Hallanoro kokonaistuloksesta +4. Kolmannella sijalla oleva Rosa Rantanen tarvitsee kovan tuloksen ja apuja edellä olijoiltaan, jotta voitto olisi vielä realistinen. Rosa starttaa sunnuntaihin tuloksesta +8.

Sunnuntaina kannattaa päivitellä livescoringia ja seurata ketkä syttyvät kun taistellaan suomenmestaruudesta!

Tulospalvelu:

  • Nikke Tyry