Mid Tour
Tommy Gulin voitti Mid Tour finaalin Aulangolla

Tommy Gulin voitti Mid Tour finaalin Aulangolla

Kausi huipentui Aulangolla, jossa pelattiin Mid Tourin kauden viimeinen osakilpailu. Kilpailussa oli panosta, koska muutamalla pelaajalla oli vielä mahdollisuus tourin kokonaisrankingin voittoon. Vahvimmin siinä oli kiinni Tapiola golfin Keijo Jaakola, josta Ringsiden Joonas Hinkkanen oli vain hieman perässä. Finaalin korotetut pisteet ratkaisisivat pelin.

Jaossa oli myös maajoukkuepaikat 2020 midien Euroopan mestaruuskilpailuihin. Jaakolalla ja Hinkkasella oli varmat paikat, mutta lopuista käytäisiin kiivas kamppailu.

Kenttämestari Juha Englund & Co. olivat virittäneet kentän aivan loistavaan kuntoon. Tällaisena se oli Juhan mukaan ollut koko kesän. Väylät olivat virheettömät eikä griineissäkään ollut mitään valittamista.

Lauantaina aamuryhmissä pelanneet saivat hivenen etua myöhempiin startteihin, koska vettä tuli tasaisesti koko iltapäivän. Mutta sateen sattuessa golfia pelataan edelleen ulkona. Ringsiden Tommy Gulin otti aikaisesta startista kaiken hyödyn ja paineli kuudella birdiellä ja yhdellä tuplalla kisan kärkeen. 68 lyönnin kierros antoi kolmen lyonnin johdon Vesa Hiltuseen, Ilkka Jokiseen, Juha Kolariin ja Kristian Tammivuoreen, joka pelasi elämämänsä toisen ”bogifree” kierroksen.

Sunnuntai mentiin tasaisissa merkeissä ja Talma golfin Joonas Huttunen ilmoittautui mukaan voittotaisteluun pelaamalla etuysin kolme alle. Tommy painoi myös kaasua parilla birdiellä ja kasvatti johtonsa kolmeen lyöntiin 13. reiän jälkeen. Bogi 14:lle ja 15:lle tullut tupla esteen kautta pistivät pelin tasoihin Joonaksen kanssa.

Takaa tultiin myös kovalla tahdilla. Taistelun Turun herruudesta kova kovana Sami Sarkin ja Sami Lahden välillä. Lahti pelasi takaysin -4, mutta Sarkin viimeisellä upottama birdie piti Turun herruuden toispuoleljokkee. Sarkki sijoittui tuloksella 142 (-2) kolmanneksi ja Sami Lahti neljäänneksi 143 (-1). Jaetulle viidelle sijalle kilpailussa tuli Peuramaan Jyri Siivonen ja Mikael Piltz 145 lyönnillä (+1).

Gulinin tehtyä 16. birdie oli hänellä lyönnin johto ennen viimeistä väylää. Griinibunkkerista tehty up & down birdie toi Gulinille kilpailun voiton (139 lyöntiä, -5) kahden lyönnin erolla ennen Huttusta (141, -3).

Kilpailun kärkikuusikko palkittiin Diswest Golfin lahjakorteilla.

Mid Tour kiittää kaikkia pelaajia, kenttiä, kenttähenkilökuntaa ja vapaaehtoisia, yhteistyökumppaneita ja jäseniä, jotka loitte tourille ainutlaatuisen tunnelman niin pelillisesti kuin luomalla loistavia kilpailuolosuhteita. Vielä on kautta jäljellä miesten seurajoukkue mestaruuskilpailujen verran sekä miesten karsinnan osalta kaudelle 2020.

Finaalissa ratkottiin myös maajoukkepaikat kauden 2020 midien EM kilpailuun. Naisissa paikan ottivat ranking voittaja Milla Hallanoro ja toiseksi sijouttunut Gitta Kauppi. Miesten paikat menivät uudelleen jakoon Tommyn noustua voiton myötä pitkältä takamatkalta rankingissa viiden parhaan amatöörin joukkoon.

Miesten maajoukkueessa 2020 pelaavat Keijo Jaakola, Joonas Hinkkanen, Joonas Huttunen, Tommy Gulin ja Harri Salokangas.

Finaalikilpailun yhteydessä pidettiin myös Mid Tourin vuosikokous, jossa käsiteltiin tourin asioita, kauden 2020 kilpailukalenteria sekä pelaajakyselyä. Yhteenveto vuosikokouksesta ja pelaajakyselystä tulee Mid Tourin sivuille.