Uutiset
Törölä Championship pelattu jälleen Kytäjällä – voittoihin Närhi, Sahravuo ja Meriläinen

Törölä Championship pelattu jälleen Kytäjällä – voittoihin Närhi, Sahravuo ja Meriläinen

Kytäjän yhteiskisa lunasti jälleen odotukset ja myös jatkosta sovittiin hyvissä ajoin

Naiset

Naisten sarjassa nähtiin mielenkiintoinen finaalipäivä, kun voittaja löytyi kärkiryhmän edellä lähteneestä jahtiryhmästä. Kärjessä päivään lähtenyt Anniina Paatsama (72-74, +3) päätyi jakamaan toista sijaa Milla Hallanoron (77-69, +3) kanssa. Hallanoron kiri toisena päivänä oli kova, mutta päivän ehdoton ykkönen ja kilpailun voittaja oli huippukierroksen pelannut Roosa Närhi (76-66, -1)!

Tulos olikin Närhen kovin kilpailukierros sitten juniorivuosien ja mihin paikkaan. ”Etuysillä varsinkin ihan kaikki meni sisää, löin hyvin ja varsinkin alkuun puttasin todella hyvin”, totesi voittaja kilpailun jälkeen.

Kovin montaa huonoa lyöntiä kierrokseen ei voinutkaan mahtua, kun tulos oli bogifree 6 alle parin. Kilpasiskoille ei jätetty tänään mitään mahdollisuuksia, vaikka moni muukin ylsi hienoihin suorituksiin. Hallanoron ja Närhen lisäksi sunnuntaina alle parin pelasi myös Jasmine Piltz, 71/-1. Kilpailun neljäs, Sonja Pakonen pelasi mukiinmenevät kaksikierrosta päätyen yhteistulokseen +5. Kisan kovasta tasosta kertoo se, että hcp-sarjan voittaja Anni Kaakkola oli tuloksella +6 vasta kisan viides.

Miehet 25

Nuorempien herrasmiesten sarjan voitto meni varmasti kaikkien mielestä niin oikeaan osoitteeseen, kun vain voi. Jussi Sahravuo pääsi vihdoin ja viimein juhlimaan voittoa – ja vieläpä suosikkipaikassaan (jos ei kotikenttää lasketa). Tosissaan ja oikein harjoiteltu talvi on alkanut tuottaa tulosta, kun tuore EM-pronssimitalisti nappasi nyt myös avausvoiton mideillä.

Kiitoksia sateli valmentaja Albert Eckhardtin lisäksi niin EM-kisoissa, kuin myös Kytäjällä cädänneelle Mikael Risikolle, sekä ennen kaikkea päivän pelikavereille, jotka siivittivät Jussin hienoon tulokseen -2 tänään, kokonaistulos 75-69, +1. Kieli poskella heitetty kommentti, että tärkeintä oli Nikke Tyryn voitto oli varmasti osittain totta, kun hän pelasin tänään Niken ja Antti Pasasen kanssa. Pelikaverit saivat kehut, kun peli oli ”oikeasti kilpagolfia koko ajan”.

”Kun ukot ottaa homman tosissaan, on siinä itsekin terävämpänä. Tiesin, että jompi kumpi vähintään on kova kirittäjä ja voi pelata alle parin – siellä ei lauota mihin tahansa”, totesi voittaja peliseuran merkityksestä.

Kyseisestä kaksikosta Nikke Tyry (75-71, +3) pelasikin tänään kentän pariin, joka nosti hänet loppusijoituksissa kolmannelle sijalle, yhdessä Väinö Leppäniemen (71-75, +3). Heidän eteen tuloslistalla mahtui Nurmijärven Miki Kuronen (72-73, +2), jolla oli vielä mahdollisuudet voittoon viimeisellä väylällä. Avaus päätyi kuitenkin estealueelle, josta pallo pitkän etsinnän jälkeen löytyi. Mahdollisuuksia ei ollut kuitenkaan pelata palloa eteen päin, vaan ainoastaan sivuttaissuunnassa. Kun kolmoslyöntikin jäi vielä vaikeaan paikkaan raffiin griinin eteen, oli parin tekeminen jo liian vaikea paikka ja kotiinviemisiksi jäi palkinto kakkossijasta hyvän viikonlopun jälkeen.

Vitossijalle upean nousun teki Elias Haukka kovalla kierrostuloksella, 70/-1.

Miehet 40

Kilpailun kovin yhteistulos nähtiin kokeneempien miesten sarjassa, kun voittaja Matti Meriläinen pelasi loistavan kahden päivän tuloksen -4 (72-67). Hän oli lopulta ainoa pelaaja, joka onnistui kärkiryhmästä voittamaan kisan. Vain lyönnin huonommin pelasin tänään M40 sarjan kestomenestyjä Ville Karhu (75-68, Par). Hän jakoi kakkossijaa yhdessä Janne Anttosen (70-73, Par).

Kestomenestyjistä puheen ollen, oli Keijo Jaakola kilpailun neljäs tuloksella +1 (73-71) ja on varmasti valmiina iskemään ensi viikolla Tapiolassa. Kimmo Lindberg (77-68, +2) suoritti huikean nousun sunnuntaina ja se riitti viidenteen sijaan.

Meriläisen kausi on ollut hyvä, mikä on hieman yllättänyt miestä itseäkin, sillä omien sanojen mukaan hän ei ole harjoitellut lainkaan vaan pelannut ainoastaan kisat, joissa lyöminen on ollut tähänkin saakka hyvää.

”Ei ollut hirveästi huolia tai murheita missään vaiheessa. Tiiltä pelasin hyvin ja raudat osui palloon ja puttasin hyvin”, totesi voittaja omasta pelistään. Sanotaan, että tuolla kombolla yleensä syntyy melko hyvä tulos ja täällä se riitti voittoon.

Kytäjän kilpailussa oli käsittämättömän upea 232 osallistujan porukka, eikä ihmekään. Puitteet Kytäjällä ovat maailmanluokan tasoa ja kaksi kenttää mahdollistaakin näin ison osallistujamäärän ottamisen. Tällainen aktiivisuus ja pelin taso lupailee varmasti hyvää ensi viikon M40 ja naisten SM-kisoja silmällä pitäen!

Lopputulokset alla:

https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/4623147/leaderboard: Törölä Championship pelattu jälleen Kytäjällä – voittoihin Närhi, Sahravuo ja Meriläinen