Dramaattinen viimeinen kierros Vierumäen Cooke Coursella oli taattu kun aamulla tarkkaili tuulen ulvontaa. Lähes links-henkinen kenttä, links heinä ja taitavat pelaajat pääsivät taistelemaan monsteriksi muuttunutta Cookea vastaan!

Kärjestä päivään lähtenyt Tuomo Paavola oli mukana tasaisessa kärkijoukossa läpi kierroksen. Kärkipään pelaajat sortuivat tasaisesti bogeihin kuten myös kaikki aiemmin pelanneet.

Paavola nappasi ensimmäisen irtiottonsa tekemällä birdiet väylillä 10 ja 13. Muut kärkipäässä jäivät parin lyönnin taakse ja Tuomo sai nautiskella kevyestä parin lyönnin johdosta.

Lopullinen niitti näytti tulevan väylällä 15 kun Nikke Tyry sortui järkytyksekseen bogiin yhdessä pelikaverinsa Jani Hietasen kanssa ja he tippuivat tuloksene +4 kun Paavolan tulos ennen kyseistä väylää oli +1.

Tuomo jätti avauksensa 60 metriä lyhyksi.

”Se oli sellainen duffi rauta-nelonen väylän alkuun”, tuleva mestari luonnehti. Siitä lähipelivelho taikoi kuitenkin metriin myrskytuulessa ja painoi perus-parin koteloon. Kun myös Tuomas Pollari samassa ryhmässä teki bogin, oli Paavolalla kolmen lyönnin johto ennen kolmea viimeistä.

Maalissa Jyri-Pekka Saarinen odotteli, josko tuloksella +4 voisi olla mitään palaa uusintaan. Myös Nikke Tyry liittyi tulokseen kuitattua 17:nnen snagelit kuvankauniilla birdiellä. Viimeisen draivi oli huhujen mukaan koko Mid Tour -historian pisin, noin 330 metriä, mutta eagle ei ottanut lentääkseen.

Vaikka Tuomo oli tehnyt bogin 16:nnen järkyttävän vaikeaan lippuun, tiesi kotkalainen mitä viimeisellä täytyi tehdä.

”Pelasin aika maltillisia linjoja lopussa ja pakko antaa Vierumäelle iso hatunnosto tiukoista pinnoista ja komeasta kentästä. En muista koskaan pelanneeni tätä näin hyvässä kunnossa”, mestari kiitteli.

Tuomo teki viimeisellä lopulta rutiini-parin ja nappasi voiton kahden lyönnin turvin.

Samalla varmistui myös, että Antti Ulvion vaikea päivä tiputti lohjalaisen sen verran kauas, että Paavola meni ja nappasi koko kiertueen rankingin voiton!

Voitto oli Paavolalle uran kolmas. Aikaisemmin hän on voittanut kerran reikäpelit ja toissavuoden finaalin.

Naisten puolella voittoon pelasi Katja Riipi tuloksin 77-79. Milla Hallanoro jäi vuoden toista kertaa kakkoseksi. Rankingin voitto lähti kuitenkin pickalalaiselle suvereenisti.

Miesten puolella ratkaistiin myös tärkeät maajoukkuepaikat.

Maajoukkueeseen ylsivät viisi parasta amatööriä miehissä ja kaksi parasta naisissa. Paikat jakaantuivat lopulta seuraavasti:

  1. Tuomo Paavola
  2. Antti Ulvio
  3. Henrik Lahti
  4. Keijo Jaakola
  5. Tommy Gulin

Naiset:

  1. Milla Hallanoro
  2. Mari Varjonen

Seurapisteissä vuoden ykkönen oli. Yllätys yllätys. Ringside Gringos. Seurajoukkueiden SM-kilpailu pelataan jo tulevana viikonloppuna Alastarolla ja kilpailuun mahtuu vielä mukaan! https://www.midtour.fi/alastaro2020/

Kauden tarkempi analyysi luvassa myöhemmin.

Category
Tags

Comments are closed