Kilpailusäännöt

Kilpailusäännöt

MID GOLF TOUR SÄÄNNÖT 2023

Kilpailuissa noudatetaan seuraavia sääntöjä:

1. Rules of Golf as approved by the R&A Rules Limited and the USGA,

2. Suomen Golfliiton ns. Hard Card ja

3. Mid Golf Tourin kilpailusäännöt ja -määräykset.

Lisäksi osakilpailuissa noudatetaan kilpailukohtaisia kilpailumääräyksiä sekä paikallissääntöjä.

Osakilpailukohtaiset lisäykset kilpailumääräyksiin ja paikallissääntöihin julkaistaan viimeistään ensimmäisen kilpailupäivän aamuna. Kilpailumääräykset ja paikallissäännöt jaetaan pelaajille starttereiden

1. Osallistumisoikeus

SM-kilpailuihin voivat osallistua pelaajat, jotka ovat Suomen kansalaisia sekä pelaajat, jotka eivät ole Suomen kansalaisia, mutta edustavat Suomen Golfliiton jäsenseuraa. Tasoitusraja kilpailuihin on miehillä 7,0 ja naisilla 15,0. Mikäli jäsenellä on maksurästejä Tourille (asusteet, muut tuotteet, omavastuuosuudet, kilpailumaksut yms.), hänellä ei ole osallistumisoikeutta Tourin kilpailuihin.

SM-kilpailuihin voivat osallistua pelaajat, jotka ovat Suomen kansalaisia sekä pelaajat, jotka eivät ole Suomen kansalaisia, mutta edustavat Suomen Golfliiton jäsenseuraa. Tasoitusraja kilpailuihin on miehillä 7,0 ja naisilla 15,0. Mikäli jäsenellä on maksurästejä Tourille (asusteet, muut tuotteet, omavastuuosuudet, kilpailumaksut yms.), hänellä ei ole osallistumisoikeutta Tourin kilpailuihin.

1.1. Jäsenmaksu

Pelaajan tulee maksaa Mid Tourin jäsenmaksu ennen ensimmäistä osakilpailua, jonka hän pelaa. Pelaajan ei tarvitse maksaa jäsenmaksua oallistuessaan joukkue SM kilpailuun tai seuraavan kauden karsintakilpailuun. Jäsenmaksun suuruus vahvistetaan vuosikokouksessa. Pelaaja voi ilmoittautua kilpailuun ennen kuin jäsenmaksu on maksettu. Maksu suoritetaan Golfboxin kautta ennen pelaajan kauden ensimmäistä osakilpailua. Pelaaja ei voi lähteä kilpailukierrokselle, mikäli jäsenmaksua ei ole suoritettu. Mid Tourin kunniajäsenet ja toimikunnan jäsenet ovat vapautettuja jäsenmaksusta.

Jäsenmaksu kaudella 2023 on 45 €.

2. Kilpailumaksu

Kilpailumaksun vahvistaa vuosikokous. Kilpailumaksusta osa tilitetään Suomen Golfliiton Mid Tourille. Nämä varat käytetään edustuspelaajien kilpailumatkoihin ja toimikunnan hallinnollisiin kuluihin.

Kilpailumaksut kaudella 2023 ovat osakilpailuissa 100 € ja lyöntipelin Suomen mestaruuskilpailussa 130 €. Erikoiskilpailuissa kilpailumaksu voi poiketa edellä mainituista.

Kilpailumaksu maksetaan verkossa ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä kello 12 mennessä Golfboxin kautta. Golfboxissa on linkki maksamiseen. Kilpailumaksua ei voi maksaa kilpailukentän caddiemasterille.

Mikäli pelaaja ilmoittautuu kilpailuun ja on varasijalla ja pääsee sitä kautta mukaan kilpailuun, tulee kilpailumaksu suorittaa mahdollisimman pian Golfboxin kautta, kuitenkin viimeistään heti ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Pelaajan peruuttaessa osallistumisensa hänelle on mahdollista palauttaa jo maksettu kilpailumaksu, mikäli peruutus tapahtuu hyväksyttävästä syystä (sairaus tai pakottava työeste). Pelaajan tulee olla yhteydessä toimikuntaan midtour(a)golf.fi maksun palauttamista varten.

3. Kilpailukohtaiset poikkeukset

Kilpailun toimikunnalla on mahdollisuus tehdä tarvittaessa muutoksia kilpailujärjestelyihin, jotka koskevat esimerkiksi pelijärjestystä, pelaajamääriä tai muita kisan hallinnointiin liittyviä asioita.

4. Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tulee tehdä Golfbox-ohjelmiston kautta pelaajan henkilökohtaisella Golfbox-ID:llä. Ilmoittautuminen tulee olla tehtynä ennen ilmoittautumisajan sulkeutumista. HUOM! Pelaaja on aina itse vastuussa ilmoittautumisestaan. Pelaajan vastuulla on tarkistaa, että ilmoittautuminen on onnistunut ja jos siinä on ongelmia, ottaa yhteyttä kyseisen osakilpailun kilpailunjohtajaan tai midtour(a)golf.fi ennen ilmoittautumisen sulkeutumista. Pelaajan on mahdollista ilmoittautumisen yhteydessä esittää perusteltu lähtöaikatoive kommenttikenttään. Lähtöaikatoiveet pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan.

Jos pelaaja on ilmoittautunut kahteen päällekkäiseen kilpailuun (Tällainen tilanne voi syntyä esimerkiksi Finnish Tourin finaalipäivän osalta, joka pelataan lauantaina, samana päivänä Mid Tourin ensimmäisen kierroksen kanssa), tulee hänen ilmoittaa siitä Mid Tourin toimikunnalle sähköpostitse midtour(a)golf.fi ennen ilmoittautumisajan umpeutumista.

Kun pelaaja ilmoittautuu Mid Tourin osakilpailuun ja on ilmoittanut toimikunnalle mahdollisesta päällekkäisyydestä toisen kilpailun kanssa ennen ilmoittautumisen sulkeutumista, asetetaan pelaaja kategorialistan viimeiseksi. Mikäli kilpailu tulee täyteen jää kyseinen pelaaja viimeiselle varasijalle. Mikäli useammalla pelaajalla on vastaava tilanne, laitetaan pelaajat varasijojen viimeisiksi kategoriajärjestyksen mukaisesti.

Jos Mid Tourin osakilpailun osallistujamäärä ei ole täynnä, laitetaan mahdollisen kahden kilpailun pelaaja joko aamun tai iltapäivän ensimmäisiin ryhmiin. Näin mahdollisen peruutuksen yhteydessä ei synny kahden pelaajan ryhmiä muiden väliin.

Mikäli pelaaja ei ilmoita mahdollisesta päällekkäisyydestä toimikunnalle sähköpostitse, arvotaan hänet normaaliin tapaan lähtöryhmiin. Jos kilpailu on täynnä ja varasijalla on pelaajia, on pelaaja velvollinen pelaamaan Mid Tourin kilpailun.

Jos pelaaja pääsee toisessa osakilpailussa jatkoon ja peruuttaa osallistumisensa tämän vuoksi, veloittaa Mid Tourin osakilpailun järjestävä seura kisamaksun ja pelaajalle annetaan yhden (1) osakilpailun kilpailukielto.

4.1. Kategoriat ja kotiseura

Osakilpailujen osallistujat valitaan kategoriajärjestelmän mukaan. Kategoriat löytyvät Mid Tourin nettisivuilta. Pelaajan tulee varmistaa ilmoittautumisen yhteydessä, että hänen kotiseuransa on ajan tasalla, jos pelaaja on vaihtanut kotiseuraansa. Pelaajan tulee tiedottaa kotiseuran vaihdostaan Mid Tourin toimikuntaa midtour(a)golf.fi), jotta hänen kategoriansa voidaan siirtää uuteen seuraan.

5. Peruutukset

Ennen ilmoittautumisajan sulkeutumista osallistumisen peruutus tapahtuu Golfboxin kautta eli samaa reittiä kuin itse ilmoittautuminen. Osallistumisen peruuttaminen ilmoittautumisajan umpeuduttua on tehtävä kirjallisesti Mid Tour toimikunnalle midtour(a)golf.fi.

Mikäli kilpailija joutuu peruuttamaan osallistumisensa kilpailupäivänä, tulee hänen ottaa yhteyttä välittömästi kilpailunjohtajaan (M40 ja Mid Ladies kilpailuissa kilpailukentän caddiemasteriin). Hyväksyttävä syy peruuttamiseen on sairaus tai työeste. Jos pelaaja on ilmoittautunut kilpailuun ja ei ilmoita peruutuksesta kilpailunjohtajalle tai jää saapumatta kilpailupaikalle, hänelle langetetaan yhden kilpailun kilpailukielto Mid Tourin kilpailuihin. Järjestävä seura saa periä pelaajalta täyden kilpailumaksun.

Huomioikaa että aikainen peruutus mahdollistaa jonotuslistalle olevien henkilöiden osallistumisen.

6. Harjoituskierros

Kilpailumaksuun ei kuulu ilmaista harjoituskierrosta. Pelaaja voi pelata yhden harjoituskierroksen kilpailuviikolla alennettuun hintaan (osakkaan vieras Green Fee), joka on kenttäkohtainen. Harjoituskierroksen voi pelata sen jälkeen, kun kilpailuun ilmoittautuminen on päättynyt ja lähtölista on julkaistu. Tarkemmat tiedot kilpailukohtaisesti löytyvät Golfboxin kilpailuinfosta.

Jos pelaaja on pelannut maksullisen harjoituskierroksen ja tämän jälkeen peruuttaa osallistumisensa, peritään pelaajalta harjoituskierroksesta täysi green fee-maksu, josta vähennetään jo maksettu osuus.

7. Pelaajamäärät

Kilpailun ja eri sarjojen pelaajamäärät ilmoitetaan kilpailukohtaisesti Golfboxissa. Mikäli jonkin sarjan pelaajamäärä jää vajaaksi, on Mid Tourin toimikunnalla oikeus muuttaa sarjojen pelaajamääriä.

8. Pelijärjestelyt

8.1 Mid Tour, Mid Tour M40 ja Ladies Mid Tour lyöntipeliosakilpailut

1. kierros: Pelataan 18 reikää lyöntipelinä 3 pelaajan ryhmin. Lähtövälit 10 min. Mahdollisuuksien mukaan lähdöt kahdelta tiiltä ap ja ip. Tarkemmat tiedot kilpailukohtaisissa kilpailuinfoissa.
Cut 1. kierroksen jälkeen:
• Mid Tour: miehet 72 parasta ja tasatulokset.
• Mid Tour M40: miehet 60 parasta ja tasatulokset.

2. kierros: Pelataan 18 reikää lyöntipelinä, 3 pelaajaan ryhmin käännetyssä paremmuusjärjestyksessä (käännetty-U jos lähdöt kahdelta tiiltä). Lähtövälit 10 min. Tarkemmat tiedot kilpailukohtaisissa kilpailuinfoissa.

8.2. Mid Tour SM lyöntipeli

Kilpailuihin otetaan mukaan 144 pelaajaa. Kaudelle 2023 Lyöntipelin SM-kilpailut jakautuvat kahdelle viikonlopulle siten, että M25-sarja pelaa omat LPSM-kilpailunsa 20.-30.7.2023 Tapiola Golfissa, M40 ja naisten LPSM kilpailut pelataan puolestaan 14.-16.7.2023 St. Laurence Golfissa.

1. kierros: Pelataan 18 reikää lyöntipelinä 3 pelaajan ryhmin. Lähtövälit 10 min. Mahdollisuuksien mukaan lähdöt kahdelta tiiltä ap ja ip. Tarkemmat tiedot kilpailukohtaisissa kilpailuinfoissa.

2. kierros: Pelataan 18 reikää lyöntipelinä 3 pelaajan ryhmin. Lähtövälit 10 min. Mahdollisuuksien mukaan lähdöt kahdelta tiiltä ap ja ip. Tarkemmat tiedot kilpailukohtaisissa kilpailuinfoissa.

Cut toisen kierroksen jälkeen:

  • Mid sarja: 72 parasta ja tasatuloksessa olevat
  • M40 sarja: 60 parasta ja tasatuloksessa olevat
  • Naiset: 18 parasta ja tasatuloksessa olevat

3. kierros: Pelataan 18 reikää lyöntipelinä, 3 pelaajaan ryhmin käännetyssä paremmuusjärjestyksessä. Lähtövälit 10 min. Mahdollisuuksien mukaan lähdöt kahdelta tiiltä ap ja ip. Tarkemmat tiedot kilpailukohtaisissa kilpailuinfoissa.

8.3. Mid Tour & Mid Tour M40 & Ladies Mid Tour Finaali Race to Lakeside

Finaaliin pääsee ranking-järjestyksessä 39 pelaajaa Mid Tourilta, 24 pelaajaa Mid M40 Tourilta ja 15 pelaajaa Mid Ladies Tourilta. Kilpailussa ei ole cutia ja finaalissa jaetaan korotetut pisteet. Finaalit pelataan Lakeside Golfin molemmilla kentillä, lähdöt 1. tiiltä kumpanakin päivänä. Tarkemmat tiedot kilpailukohtaisissa kilpailuinfoissa.

9. Tuloskortit, tuloskorttien hyväksyntä ja reikäkartat

Kilpailuissa käytetään sekä Golfboxin ”Player Scoringia” että tuloskortteja. Ilmoittautumalla kilpailuun pelaaja suostuu käyttämään omaa mobiililaitettaan reikäkohtaisten tulosten syöttämiseen kilpailussa. Vähintään yhden pelaajan kustakin peliryhmästä tulee käyttää reaaliaikaista mobiilitulospalvelua ryhmän reikäkohtaisten tulosten syöttämiseen. Pelaajat tarkistavat sekä hyväksyvät tuloksensa yhdessä kierroksen jälkeen Scoring Arealla. Pelaajan tuloskortti tulkitaan palautetuksi, kun pelaaja on poistunut Scoring Arealta.

Rangaistus määräyksen 9. rikkomisesta: Pelistä sulkeminen

10. Kilpailun keskeyttäminen pelaajan toimesta

Kilpailun keskeyttäminen ilman perusteltua syytä (esim. lääketieteellinen) ei ole sallittua. Pelaajan tulee toimittaa virallinen todistus keskeytyksen syystä kirjallisena viimeistään kilpailua seuraavan viikon aikana toimikunnalle tai kilpailunjohtajalle.

Rangaistus määräyksen 10. rikkomisesta: Seuraavasta kahdesta Mid Tourin kilpailusta sulkeminen

11. Golfetiketti ja käyttäytyminen

Pelaajilta odotetaan hyvää ja asiallista käytöstä kenttää, henkilökuntaa, toisia pelaajia sekä kilpailun toimihenkilöitä kohtaan, myös sosiaalisessa mediassa. Mid Tourin toimikunnalla on oikeus antaa pelaajalle rangaistus, mikäli etikettiä ei noudateta. Mid Tour pelaajan tulee, niin golfkentällä kuin sen ulkopuolellakin, toimia tavalla, joka edistää golfurheilua ja huomioida, että hän edustaa golfin perinteitä ja Mid Touria. Mid Tour pelaajien ei tule tiedotusvälineiden tai sosiaalisen median kautta osoittaa mieltään tai antaa lausuntoja, joissa voimakkaan negatiivisesti arvostellaan Mid Tourin yhteistyökumppaneita, järjestäjiä, kenttiä, kilpailijoita tai organisaatiota. Pelaajat saavat kuitenkin esittää perusteltuja ja rakentavia kommentteja kyseisistä aiheista.

Mikäli pelaaja esiintyy häiritsevästi tai päihtyneenä kilpailu- tai harjoituspäivien aikana kilpailukentän alueella, hänelle voidaan määrätä kilpailukielto, joka on vähintään yhden, mutta enintään kolmen kilpailun mittainen. Toistuvista rikkeistä toimikunta voi määrätä pidempiaikaisia pelikieltoja.

Osallistumalla Golfliiton järjestämään kilpailutapahtumaan, pelaaja hyväksyy sekä Golfliiton yleiset kilpailumääräykset että kyseisen kilpailun kilpailumääräykset ja kilpailusäännöt. Pelaaja hyväksyy näin ollen myös sääntörikkeitä seuraavan rangaistusmenettelyn: Liiton kilpailuissa ja liiton edustustehtävissä tapahtuneet rikkomukset käsittelevät Suomen Golfliiton Mid Tour toimikunta sekä mahdollisesti Golfliiton sääntötoimikunta sekä liiton hallitus kilpailunjärjestäjien tai kapteenin raporttien perusteella. Rangaistuksista päättää liiton hallitus sääntöjen 14§ mukaisesti.

12. Mobiililaitteiden käyttö

Mobiililaitteiden (puhelimet, tabletit, tietokoneet) käyttö on sallittua Golfin säännöissä sallituilla tavoilla. Puhelinominaisuuden (soittaminen, vastaaminen) käyttö on sallittua ainoastaan kilpailutoimikunnan sallimilla tavoilla esim. tuomarin paikalle kutsumiseksi, hätätilanteissa tai tuomarin antamalla luvalla.

Rangaistus kilpailumääräyksen rikkomisesta: Ensimmäinen rike: Reikäpeli – Reiän menetys, Lyöntipeli – Kaksi lyöntiä; Seuraavasta rikkeestä: Pelistä sulkeminen.

13. Nimen ja kuvan käyttöoikeus

Suomen Golfliiton kilpailujen osallistujaluettelot, lähtöajat, tulokset ja tilastot voidaan julkaista tiedotusvälineissä, Internetissä sekä liiton omissa julkaisuissa. Ilmoittautumalla kilpailuun pelaaja luovuttaa henkilötietonsa kilpailunjärjestäjän käyttöön sekä kuvausoikeudet ja valokuvien että videokuvan käyttöoikeuden kilpailun järjestäjälle.

14. Antidoping

Kilpailuissa noudatetaan Suomen urheilun eettisen keskuksen, SUEK ry:n, vahvistamaa Suomen antidopingsäännöstöä. Jos käytät pysyvää lääkitystä, joka sisältää urheilussa kiellettyjä lääkeaineita, tulee sinun hakea erivapautta SUEK:lta. Lisätiedot: www.suek.fi