Mid Tour, Mid Tour M40 & Ladies Mid Tour

Mid Tour on Suomen Golfliiton kilpailukiertue, jonka puitteissa pelataan osakilpailuja sekä SM-tasoiset reikäpeli- ja lyöntipelimestaruuskilpailut. Mid Tour lähettää edustajat vuosittain eri Euroopan maissa pelattaviin arvokisoihin sekä maaotteluun Ruotsia vastaan. Mid Tourille ja Ladies Mid Tourille pääsevät pelaamaan pelaajat, jotka täyttävät 25 vuotta kuluvan vuoden loppuun mennessä. Mid Tour M40 kiertueelle pelaajan tulee täyttää 40 vuotta kuluvan kilpailukauden aikana.

Mid Tourin historia

Mid Tour perustettiin vuonna 1993 ja alunperin kiertue oli pelaajille, jotka olivat täyttäneet 35 vuotta. Vuonna 2016 ikäraja laski 30 ikävuoteen European Golf Associationin laskettua sen jo 2015. 2021 EGA laski jälleen ikärajaa nykyiseen 25 vuoteen.

Tourin perustajajäseninä toimivat Kari Ikola, Teppo Ollikka, Molla (lempinimi) Hietanen ja Bernt Heikel. Toimikunnan puheenjohtajina ovat toimineet Molla Hietanen, Thomas Antila, Kimmo Pennanen, Sami, Haapamäki, Hannu Ylinenpää, Mika Sandell, Petri Ahokas ja nykyinen puheenjohtaja Teemu Savolainen.

Mid Tour perustettiin vuonna 1993 ja alunperin kiertue oli pelaajille, jotka täyttivät 35 vuotta tai vanhemmille. Vuonna 2016 ikäraja laski 30 ikävuoteen European Golf Associationin laskettua sen jo 2015 ja 2021 EGA laski jälleen ikärajaa nykyiseen 25 vuoteen.

Tourin perustajajäseninä toimivat Kari Ikola, Teppo Ollikka, Molla (lempinimi) Hietanen ja Bernt Heikel. Toimikunnan puheenjohtajina ovat toimineet Molla Hietanen, Thomas Antila, Kimmo Pennanen, Sami, Haapamäki, Hannu Ylinenpää, Mika Sandell, Petri Ahokas ja nykyinen puheenjohtaja Teemu Savolainen.

Mid Tour M40 kiertue perustettiin kauden 2021 päätteeksi Mid Tourin suureksi kasvaneen pelaajamäärän vuoksi sekä luomaan Suomen Golfliiton kiertueita tasaisesti eri ikäryhmille, joka myös tukee Finnish Senior Touria. Mid Tour M40 rankingista saa kategorian FST 50 kiertueelle seuraavaksi kaudeksi, mikäli täyttää FST kriteerit.

Mid Tour M40 pelaa osakilpailut yhdessä Ladies Mid Tourin kanssa sekä yhteisosakilpailuja Mid Tourin kanssa. Rankingin perusteella valitaan edustajat midien miesten maajoukkueeseen.

Ladies Mid Tour perustettiin vuonna 1995 ja alussa naiset pelasivat osakilpailunsa yhdessä miesten kanssa. Pelaajamäärien kasvun myötä naiset aloittivat oman kiertueensa, jonka ikärajoja laskettiin samaan tahtiin kuin miehet.

Ladies Mid Tour pelaa osakilpailut yhdessä Mid Tour M40 kanssa sekä yhteisosakilpailuja Mid Tourin kanssa. Rankingin perusteella valitaan edustajat midien naisten maajoukkueeseen.

Mid Tourin kunniajäsenet

Vuosikokouksessa kunniajäsenyys voidaan myöntää ansioituneelle henkilölle, joka on pelillisellä tai muulla toiminnallaan edistänyt Mid Tourin toimintaa ja sen tunnettavuutta Suomessa tai kansaivälisesti. Kunniajäseneksi ehdotettava henkilö on ehdotettava toimikunnalle viimeistään kuukautta ennen vuosikokousta. Toimikunta tutkii riittääkö esitettävän henkilön perusteet kunniajäsenyyteen ja esittää suosituksensa vuosikokoukselle, joka teekee asiasta loppullisen päätöksen. Kunniajäsen saa vapautuksen jäsenmaksusta.

Mid Tourin ja Ladies Mid Tourin kunniajäsenet:

Mika ”Wiki” Wikström

”Wiki” saavutti midien Euroopan mestaruus hopeaa vuonna 2007 Sveitsissä pelatussa kilpailussa.

Ari ”Pappa” Vauhkonen

”Pappa” on edistänyt ja kehittänyt Mid Tourin toimintaa esimerkillisesti ja on ansaitusti valittu kunniajäseneksi. Ari kyykytti vielä ikämiespäivillään Mid Tourin nuoria pelaajia.

Thomas Antila

Thomas toimi Mid Tour toimikunnan jäsenenä puheenjohtajana.

Heikki ”Hexi” Jäättelä

”Hexi” on edistänyt Mid Tourin kilpailutoimintaa esimerkillisesti ja Hexi on toiminut Mid Tourin kiertupäällikönä.

Anne Kokko

Anne toimi Mid Tourin toimikunnan jäsenenä ja vastasi Ladies Mid Tourin kilpailutoiminnasta.

Harri Thil

Harri Thil toimi Mid Tour toimikunnan jäsenenä.

Marco Willberg

Marco saavutti midien Euroopan mestaruuden vuonna 2011 Norjan Stavangerissa pelatussa kilpailussa. Marco toimi myös pitkään Mid Tourin toimikunnassa.

Harri Aho

Harri Aho toimi Mid Tour toimikunnan jäsenenä.

Timo ”Tinse” Tuunanen

”Tinse” saavutti midien Euroopan mestaruus pronssia vuonna 2012 Virossa Estonian Golf & Country Clubilla pelatussa kilpailussa.

Sami Haapamäki

Sami toimi Mid Tour toimikunnan jäsenenä sekä toimikunnan puheenjohtajana.

Hannu Ylinenpää

Hannu toimi Mid Tour toimikunnan jäsenenä sekä toimikunnan puheenjohtajana.

Mika ”Huuli” Sandell

”Huuli” toimi Mid Tour toimikunnan jäsenenä sekä vt. puheenjohtajana.

Joonas Hinkkanen

Joonas saavutti midien Euroopan mestaruus hopeaa vuonna 2021 Espanjan Pula Golfissa pelatussa kilpailussa.

Petri Ahokas

Petri toimi Mid Tourin toimikunnan jäsenenä sekä puheenjohtajana.

Miika Reunama

Miika oli Mid Tourin toimikunnassa monivuotisena jäsenenä. Miika on toiminut myös pitkään Mid maajoukkueen kapteenina ja veturina.