Uutiset
Mid Tourin kausi huipentuu Uudenkaupungin golfissa pelattavaan finaaliin

Mid Tourin kausi huipentuu Uudenkaupungin golfissa pelattavaan finaaliin

Miesten ja naisten kilpailukausi osakilpailujen osalta tulee päätökseen, kun Uudenkaupungin Golf isännöi finaalia. Kauteen on mahtunut paljon ja uusia pelaajia niin Mid Tourille, M40 kuin Ladies Mid Tour kiertueille on tullut monia. Jokainen on löytänyt oman paikkansa ja uusia tuttavuuksia on syntynyt.

Mid Tourin kausi alkoi Sea Golf Rönnasista, kun avausosakilpailu Vuosaaressa jouduttiin perumaan. Kauden avauksen voitti Ville Karhu melko suvereenisti, josta siirryttiin Nordecenterin Freamille, jossa paras oli Henrik Kontro. Kytäjän yhteiskilpailussa saatiin jälleen uusi voittaja, kun Juha-Pekka Peltomäki pelasi hienon kilpailun ja varsinkin toisen kierroksen 64 lyöntiä ei antanut muille mitään mahdollisuuksia.

Lyöntipelin Suomen mestaruudet ratkottiin Kanava Golfissa, jossa voittajaksi pelasi maaottelussa ruotsalaisten ristimä ”Captain America” Joachim Altonen oli selvä ykkönen M25 sarjassa ja Keijo Jaakola M40 sarjassa. Naisten Suomen mestariksi pelasi Sonja Pakonen.

Aulangolla saatiin jälleen uusi voittaja Mid Tourille, kun St. LAurence Golfin Joona Mäenpää näytti muille kaapin paikan.

Mid Tour M40 ja Ladies Mid Tour aloittiva kautensa Alastaro Golfista, joissa voittajina juhlivat Juha-Pekka Peltomäki ja Milla Hallanoro. Alastarosta siirrytiin Lakistoon, jossa Keijo Jaakola voitti miehet ja Milla otti toisen peräkkäisen voittonsa. Talissa ykkönen oli Ville Karhu ja Milla jatkoi siitä, mitä oli alkukauden tehnyt eli vain voittoja taskussa. Jaakola otti toisen voittonsa Kytäjän yhteiskilpailussa, jossa saatiin naisten sarjalle uusi voittaja, kun Anniina Paatsama oli lyönnin Millaa parempi. Kankaisten osakilpailun voitti Markku Antinkoski ja naisten sarjan Oona Vartiainen.

Nyt on enää finaali vuorossa ja ratkotaa kaikkien sarjojen ranking voittajat sekä vuoden 2023 maajoukkuepaikat midien Euroopan mestaruuskilpailuun Italina Bogognaan. Matkaan lähtee viisi parasta Mid Tour rankingin amatööriä, M40 ranking voittaja sekä Ladies Mid Tour rankingin kaksi parasta.

Mid Tour rankingia johtaa Henrik Kontro 426 pisteellä ennen Väinö Leppäniemeä, jolla on lähes varma maajoukkuepaikka ensi vuodelle. Seuraavista maajoukkuepaikoista käydään tiukempi kamppailu, sillä viimeisessä paikassa kiinni olevalla Joonas Hinkkasella on 506,42 pistettä. Väliin mahtuvat Joona Mäenpää (881,67), Jussi Sahravuo (706,67) ja Jonne Asikainen (679,00). Finaalissa on korotetut pisteet, joten takaa voidaan tulla kaukaakin hyvällä sijoituksella.

M40 rankingin voitto ja maajoukkuepaikka on hyvin Keijo Jaakolan käsissä. Ainoa uhkaaja Kimmo Lindberg on vajaa 600 pistettä jäljessä, joten Keijolle riittää kierroksien ”läpipelaaminen” ja allekirjoitus rankingvoittoon.

Ladies Mid Tour sarjan voitto on Milla Hallanoro omissa käsissä. Johto on sen verran suuri, että vain Jasmiina Kivinin voitto ja Millan sijoittuminen loppupäähän voi viedä rankingvoiton Millalta. Milla on jo lunastanut myös maajoukkuepaikan, mutta toisesta paikasta tullaan käymään kova kamppailu. Jasmiina on Roosa Närheä 76 pistettä edellä ja kun voitosta saa 180 pistettä, niin sitä Roosalta kaivattaisiin eikä Jasmiina saisi olla lopputuloksissa kolmen parhaan joukossa.

Kausi saa siis arvoisensa päätöksen ja sunnuntaina ollaan viisaampia, ketkä kruunataan kauden ranking voittajiksi ja ketkä lähtevät 2023 kesäkuussa Euroopan mestaruuskilpailuun.

Finaalin tulospalvelua voit seurata tästä.