Ladies Mid Tour
Suur-Helsingin Golf mestariksi uusinnan jälkeen Meri-Teijossa

Suur-Helsingin Golf mestariksi uusinnan jälkeen Meri-Teijossa

Naisten kauden viimeinen tapahtuma pyörähti käyntiin lauantaina upeassa syksyisessä säässä. Kilpailua edeltävällä viikolla sääennusteet muuttuivat vain huonompaan suuntaan viikonlopun lähestyessä, mutta jälleen kerran totuus osoittautui tarua ihmeellisemmäksi. Meri-Teijon idyllinen miljöö pääsi syysauringon paisteessa oikeuksiinsa.

Syksyinen Meri-Teijo

Ennakkoasetelmissa kärki oli tasainen. Joukkueita lähti kilpailuun mukaan yhteensä 12. Ensimmäisen päivän kutkuttavat joukkuepelit repivät kuitenkin eron terävimmän kärjen ja muiden joukkueiden välille. Lauantaina pelattiin ensin fourball ja sen jälkeen foursome. Lauantain jälkeen kärjessä olivat pitkämatkalaiset pohjoisesta, Oulun Golfkerho tuloksella +4 (72 – 76). Aivan kannoilla oli Suur-Helsingin Golf +8 (74 – 78) ja kolmantena tuloslistalla oli Keimola Golf +11 (76 -80).

Sunnuntaina oli vuorossa single-kierrokset, jossa kolmesta pelaajasta kahden parhaan tulokset otetaan huomioon. Meri-Teijon pitkä ja haastava kenttä aiheutti harmaita hiuksia muuten nuorekkaille mideille, mutta kelpo tuloksia nähtiin myös sunnuntaina. Oulun Golfkerho ja Suur-Helsingin Golf vuorottelivat vetovastuussa läpi kierroksen ja edeltäneiden tilanteiden valossa alkoi olla selvää, että viimeisen ryhmän viimeiselle väylälle oli ladattuna suuria paineita. Kun viimeisessä lähdössä sekä Hanna-Leena Ronkainen (SHG) ja Päivi Jaakkola (OGK) tekivät viimeiselle väylälle bogeyn oli kapteenien päätettävä ketkä lähtevät uusintarei’ille tasatuloksessa +24 (312).

Hanna-Leena Ronkainen ja Päivi Jaakkola yrittivät ratkoa kisaa viimeisellä väylällä. Jatkorei’ille mentiin.

Ykkösen tiiboksiin suuntasivat molemmista joukkueista kapteenit eli Hanna-Leena Ronkainen sekä Sonja Pakonen. Boxissa vedettiin pitkää tikkua aloitusvuorosta ja SHG paineli ensimmäisenä väylälle, OGK perässään. Ensimmäiselle väylälle molemmat pelaajat tekivät parit, joten matkaa jatkettiin kohti seuraavaa väylää. Hanna-Leena avasi väylän oikeaan reunaan jääden hieman maskiin puiden taa. Sonjan avaus päätyi ikävästi väylän vasemmassa reunassa olevaan bunkkeriin todella huonoon makuuseen. Sonja chippasi neljännen lyöntinsä aivan lipun viereen. Hanna-Leena puolestaan löi kolmannen lyöntinsä griinille ja kun par-puttikin upposi oli mestaruus varmistettu Suur-Helsingin Golfille.

Suuret onnittelut mestareille sekä hopea- ja pronssimitalisteille!
Kiitos kilpailun järjestäneelle seuralle ja vapaaehtoisille sekä kaikille, jotka olivat tapahtumassa mukana pelaamassa, tuomaroimassa tai muuten mukana järjestelyissä. Naisten kausi 2022 oli tässä ja keväällä jälleen tavataan!

Voittajien riemua
Hanna Mård ja Hanna-Leena Ronkainen
Sonja Pakonen, Päivi Jaakkola ja Hanna Matilainen
Henna Mäkiaho ja Anniina Paatsama